Udrea, despre prietenia cu fosta sefa SGG, Apostu si candidatura la Primaria Capitalei

Duminica, 27 Noiembrie 2011, ora 23:36
5861 citiri
Udrea, despre prietenia cu fosta sefa SGG, Apostu si candidatura la Primaria Capitalei
Foto: Reallitatea Tv

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a comentat duminica seara revocarea secretarului general al Guvernului, Daniela Andreescu, apreciind ca, desi sefa SGG este vinovata de fapte "imorale, nu ilegale", demiterea sa a fost "o miscare de imagine buna pentru Guvern".

"In contextul care s-a creat, chiar daca nu vorbeam de un context de fapte penale, ci morale, decizia premierului a fost buna pentru imaginea Guvernului si a partidului. Lucrurile care s-au relatat in presa l-au facut pe Emil Boc sa nu aiba alta varianta decat demiterea, desi doamna Andreescu este un bun profesionist si un jurist desavarsit. Repet, faptele sale nu sunt ilegale, ci imorale", a apreciat Elena Udrea, invitata la Realitatea Tv.

Elena Udrea a negat si informatiile relatate de jurnalisti, potrivit carora ar fi prietena apropiata cu Daniela Andreescu.

"Eu o cunosc de pe vremea cand era judecator si eu eram avocat. Doamna Andreescu a fost numita in anumite functii inca de pe vremea Guvernului Tariceanu, ne cunoastem de mult timp, prieteniei i-as da alta definitie si cred ca, din punct de vedere profesional, fiecare raspunde pentru faptele sale. Relatia noastra este una strict profesionala", a justificat sefa PDL Bucuresti.

"Singura persoana pentru care garantez sunt eu"

"Niciodata nu am garantat si nu am girat pe nimeni si atunci cand au fost situatii in care au existat dubii sau informatii despre activitatea unei astfel de persoane, n-am avut nicio ezitare sa cer demisia", a relatat Elena Udrea, subliniind ca "singura persoana pentru care garantez sunt eu".

"In calitate de presedinte al PDL Bucuresti, pot sa va spun ca evaluarea membrilor de partid care au sprijinul PDL in anumite functii de conducere este finalizata. Am avut in vedere evaluarea competentei profesionale si a integritatii, si exista cateva persoane care nu corespund asteptarilor noastre. In cazul a doua persoane, ne-am retras deja sprijinul", a spus Udrea.

La insistentele moderatoarei, ministrul Turismului a declarat ca este vorba despre "cea care era numita de la POS DRU si sustinerea unui director de Regie la Capitala".

Despre cazul Apostu

Elena Udrea a comentat si pe marginea cazului Sorin Apostu, exclus din PDL si suspendat din functia de primar al Clujului dupa ce a fost arestat preventiv, pentru ca ar fi primit mita de aproape o suta de mii de euro.

"Avem o justitie care functioneaza corect, fara niciun fel de opreliste. Despre cei de la Putere se vorbeste mai degraba ca sunt corupti, dar justitia isi face treaba", a accentuat sefa PDL Bucuresti.

"PDL e un partid atipic. Atunci cand intervin fapte de coruptie, noi ii suspendam, niciun alt partid nu face asta. Nimeni nu poate contesta faptul ca justitia functioneaza, in sfarsit, in Romania", a mai comentat Udrea.

In privinta liderului PDL Arad, Gheorghe Falca, al carui nume este implicat in cateva dosare aflate in instanta, Udrea a sugerat ca si acesta poate cadea sub incidenta Codului Etic, daca va exista o decizie nefavorabila a instantei.

"Codul etic in situatia domnului Falca prevede fie posibilitatea de suspendare, fie sa asteptam decizia instantei si sa actionam. Nu este nicio problema (sa luam decizia de suspendare a lui Falca,) si cred ca domnul Falca ar fi de acord cu aceasta varianta", a asigurat vicepresedintele PDL.

"Nu e formatia mea sa fiu primar"

In alta ordine de idei, Elena Udrea spune ca nu intentioneaza sa candideze pentru fotoliul de primar-sef al Capitalei. "Nu este formatia mea sa fiu primar in general, si primar general in special", a incercat sefa PDL Bucuresti un joc de cuvinte.

"Cu singuranta ca voi candida in acelasi colegiu pentru o functie de deputat. Cred ca orice parlamentar care vrea sa candideze pentru un nou mandat trebuie sa o faca acolo unde a mai obtinut voturi", a mai spus Udrea.

Ministrul Turismului a sugerat ca PDL Bucuresti ar putea sa-l sustina pe Cristian Popescu Piedone, edilul sectorului 4, pentru Primaria Generala a Capitalei.

"Poate fi asa interpretat. Domnul Piedone e un candidat redutabil la Primaria Bucurestiului. Noi lucram la o colaborare cu UNPR in vederea sustinerii campaniei electorale in Alianta. Sunt colegi care si-au exprimat intentia de a candida. Avem masuratori pentru acestia. Nu i-am vazut actionand ca un potential candidat la Bucuresti. Nu poti sa candidezi la Bucuresti, daca nu iti afirmi dorinta de a castiga.

Suntem in noiembrie 2011. Nu cred ca suntem in criza de timp. Nu este formatia mea sa fiu primar. Si primar general daca vorbim de Bucuresti. Daca eu consideram ca Bucurestiul e pierdut, nu candidam la functia de coordonator al Bucurestiului. Cu siguranta voi candida in acelasi colegiu pentru o functie de deputat. Cred ca este o idee buna sa candidam in intelegere cu UNPR. Suntem in coalitie cu ei. Cred ca nu are rost sa intram in competitie intre noi", a conchis Udrea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, şi-a depus vineri, 19 aprilie, candidatura pentru Primăria Capitalei, el venind cu un tricou pe care era scris „Je suis Pepa Pig!” şi „Şi...
#Udrea Daniela Andreescu, #Udrea candidatura Primaria Capitalei, #Udrea coruptie PDL , #ministrul Dezvoltarii si Turismului