Udrea, despre Grapini: Nu-i o surpriza ca nu stie ce se intampla in turism, nu se intampla nimic

Vineri, 01 Martie 2013, ora 20:11
1972 citiri
Udrea, despre Grapini: Nu-i o surpriza ca nu stie ce se intampla in turism, nu se intampla nimic
Foto: politicaromaneasca.ro

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Bistrita, ca nu mai este o surpriza pentru ea ca ministrul delegat Maria Grapini nu stie ce se intampla in turism, domeniu in care acum "nu se mai intampla nimic" .

"Ma bucur ca, in urma activitatii mele ca ministru, au ramas lucruri extrem de importante, oricat ar fi ele de contestate. Dar, uitati, au ce sa conteste. Acum nici sa contesti nu ai ce, ca nu se mai intampla nimic.

Brandul de tara, dezvoltarea domeniului schiabil in Valea Jiului, o alternativa pentru oamenii de acolo la locurile de munca din minerit care s-au inchis, o partie superba pe care va invit sa o vedeti, cea de la Voineasa. Este mai frumos ca in Elvetia. Nu am fost acolo (in Elvetia - n.red.) niciodata, dar vorbesc cei care au fost si din imaginile pe care le stiu.

Investitiile de pe litoral, din turismul balnear si multe altele au ramas in urma mandatului meu de ministru", a afirmat Elana Udrea.

Ea a spus ca a vazut ca Maria Grapini "se plangea" ca nu are bani sa incheie investitiile incepute.

"Vad ca astazi doamna ministru delegat se plangea ca sunt asa de multe investitii ca ea nu are cum sa le finanteze. Pai cand pui 17 milioane de lei la buget la investitiile in turism cum sa fii in stare sa termini ce s-a inceput?

Nici acum nu cunoaste cum functioneaza ministerul. Spune ca firmele de casa au venit la licitatiile ministerului. Ministerul nu a organizat nicio licitatie. Licitatiile le fac autoritatile locale. Dar, ma rog, nu mai este o surpriza ca nu stie ce se intampla in turism. Important ar fi sa fie cineva in stare sa termine ce s-a inceput", a spus Udrea.

Ea a mai afirmat ca in timpul mandatului sau au fost inaugurate multe obiective turistice.

"Foarte multe s-au inaugurat. Au apucat sa taie niste panglici si cei din actuala guvernare la lucruri pe care le-au criticat cat timp le construiam eu. Daca ar fi sa ma intorc in Guvernul Romaniei, m-as intoarce la Ministerul Turismului. Sunt multe lucruri care trebuie facute si Romania chiar are o sansa sa creasca economic prin turism", a subliniat Udrea.

De altfel, si in fata democrat-liberalilor bistriteni care au venit sa o asculte cand si-a prezentat motiunea, ea s-a referit la turism: "Prima oara cand s-a facut ceva si turismul a fost vazut cu viziune a fost in timpul guvernarii Boc. Si astazi nu se mai intampla nimic. Astazi vad o declaratie a doamnei acesteia care conduce turismul si care spune ca s-au inceput prea multe investitii si nu au bani sa le termine.

Nu au bani fiindca dau bani pe altceva si nu sunt in stare sa aduca bani la buget. Turismul trebuie sustinut pentru ca este o alternativa la crearea de locuri de munca, in Valea Jiului, in judetul Valcea, unde se inchide Oltchimul tot din cauza guvernarii USL. Sa nu sprijini prin politici guvernamentale dezvoltarea turismului intr-o tara atat de frumoasa cum e Romania inseamna incapacitate de a scoate Romania din criza".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Udrea Grapini turism, #Udrea Grapini ministerul Turismului, #Udrea investitii turism , #ministrul Dezvoltarii si Turismului