Udrea, despre CFR Marfa: Ponta stie ca va esua si fuge de responsabilitate

Vineri, 02 August 2013, ora 21:52
1249 citiri
Udrea, despre CFR Marfa: Ponta stie ca va esua si fuge de responsabilitate
Foto: Arhiva

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, vineri, ca premierul Victor Ponta a incercat sa arunce responsabilitatea privatizarii CFR Marfa in curtea presedintelui Traian Basescu, atragand si CSAT in cursa.

Udrea a afirmat ca Ponta a incercat sa scape de responsabilitatea privatizarii CFR Marfa, implicandu-i atat pe Traian Basescu, cat si pe CSAT in acest proiect. Ea a spus ca Ponta i-a cerut presedintelui sa convoace sedinta chiar inainte sa plece in vacanta, pentru a-l obliga pe acesta sa aiba o reactie.

Udrea: Mat, domnule Ponta! Sa nu joci sah chiar cu cel care a inventat mat-ul in politica

"Ponta nu s-a gandit ca presedintele il va lua in serios si chiar va convoca sedinta. Disputa e de cateva saptamani, timp in care Ponta a tot incercat sa atraga CSAT in problema Guvernului. Consiliul a avut o decizie in februarie, prin care a stabilit ca privatizarea e treaba Guvernului.

Ponta fuge de responsabilitate, stie ca privatizarea va esua, dar el nu vrea sa-si afecteze imaginea cu insuccesele pe care le are, el vrea sa anunte numai lucruri pozitive, pe care oricum nu le indeplineste. Stie ca urmeaza sa isi assume un esec, asa ca paseaza responsabilitatea", a precizat Udrea la Realitatea TV.

CSAT: Discutia despre CFR a fost "constructiva". Nu s-a emis o decizie

Elena Udrea a adaugat ca toata lumea este cu ochii pe Ponta si astepta sa vada cum va gestiona privatizarea CFR Marfa si ce se va intampla cu cei 4.300 de angajati ai companiei.

"Ganditi-va ce s-ar fi intamplat daca Basescu nu ar fi facut sedinta CSAT. Ponta ar fi spus ca nu poate face privatizarea din cauza lui. Daca nu poate sa isi asume o privatizare, sa isi dea demisia din functia de prim-ministru. Sigur, acest lucru e exclus", a completat deputatul PDL.

Ponta: Reducem TVA la paine la 9% si crestem accizele la alcool si bunuri de lux

Referitor la scaderea TVA la paine de la 24% la 9%, Elena Udrea a precizat ca este o masura cu care FMI nu prea a fost de acord, dar il lasa pe Ponta sa incerce si sa se convinga singur ca nu este o idee buna.

"Cand ai somaj in crestere si inflatie, cum poti sa spui ca le dai paine romanilor?. Cand ai cea mai mare inflatie, tu le-ai luat paine romanilor. In schimb, au crescut taxele si impozitele. E un Guvern care demonstreaza ca nu are solutii punctuale la prob cu care se confrunta de pe o zi pe alta. Dincolo de aceste critici e vorba de ce simt oamenii in fiecare zi, ca traiesc mai prost cu acest Guvern", a precizat Udrea.

George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, şi-a lansat, sâmbătă, candidatura pentru un nou mandat la şefia administraţiei judeţene, susţinut de Forţa Dreptei Timiş, care face...
#Elena Udrea Victor Ponta, #Elena Udrea privatizare CFR Marfa, #Elena Udrea sedinta CSAT, #Elena Udrea sedinta CSAT CFR , #PDL