Udrea: Daca PNL se desprinde de la guvernare, ne va face concurenta serioasa in opozitie

Vineri, 12 Aprilie 2013, ora 23:45
2903 citiri
Udrea: Daca PNL se desprinde de la guvernare, ne va face concurenta serioasa in opozitie
Foto: Arhiva

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, vineri seara, ca daca PNL-ul va pleca de la guvernare le va face democrat-liberalilor o concurenta serioasa in opozitie.

"Daca USL se va rupe si pare tot mai evident ca se va rupe, pretextul vor fi scumpirile care vor veni in luna iulie, cand PNL va lasa alianta. Ei fac dizidenta in interiorul USL, tocmai pentru a se desprinde de PSD. Reactia PNL este a unui partid care vrea sa se supere din orice. (...)

Eu ma ingrijorez pentru ca am vazut intr-un sondaj ca dreapta este impartita intre PNL si PDL. Daca PNL vine in opozitie, este evident ca ne va concura in rolul de partid de opozitie. Vom avea un concurent serios, daca astazi concurenta ne face doar PPDD-ul, care nu se comporta ca un partid de dreapta, desi se afirma", a declarat fostul Ministru al Turismului, vineri seara, la The Money Channel.

Intrebata daca crede ca PNL-ul ar putea ramane la guvernare chiar si in conditiile destramarii USL, Elena Udrea a apreciat ca acest lucru nu s-ar putea intampla, motivand ca formatiunea nu ar mai avea niciun interes sa se asocieze cu PSD.

"Ce interes ar mai avea sa mai stea in alianta daca ies de la guvernare? Toti stiu ca nu vor candida cu acelasi candidat. Daca PNL va pleca de la guvernare, domnul Antonescu nu va mai fi candidatul liberalilor la presedintie", a preconizat deputatul Elena Udrea.

"Oamenii nu fac diferenta intre doctrine. Clasa politica e considerata toata o apa si-un pamant"

De asemenea, deputatul PDL a spus ca a constatat, din rezultatele unor sondaje pe care le-a consultat, ca "oamenii nu fac diferenta intre doctrine", clasa politica din Romania fiind considerata "toata o apa si-un pamant". Totusi, Udrea nu a condamnat aceasta perceptie a electoratului si a gasit ca explicatie faptul ca "oameni politici buni si rai sunt peste tot".

Totodata, vorbind despre migratia politicienilor dintr-un partid in altul, situatie cu care s-a confruntat si PDL dupa alegerile de la Conventia de acum cateva saptamani, Elena Udrea a spus ca acestia nu pot fi oameni politici eficienti, motiv pentru care si-a tinut promisiunea de a nu parasi PDL-ul in conditiile pierderii alegerilor pentru conducerea partidului.

"Eu am intrat in competitie pentru presedintia partidului crezand ca partidul are nevoie de o schimbare. Am intrat cu aceasta credinta in competitie si pana la urma am iesit din competitie cu sustinerea a aproape jumatate de partid. Practic, am constatat ca acum jumatate de partid a vrut schimbare, spre deosebire de ultima conventie, cand tot partidul a votat cu Vasile Blaga. (...)

Am spus ca voi ramane in partid. Eu sunt un om de cuvant si care a facut ceea ce a sustinut. Sunt un om care tine enorm la partidul asta si nu cred ca un om care se plimba asa prin multe partide este un om politic eficient. Eu am intrat in politica in 2004 pentru Traian Basescu si pentru Theodor Stolojan. Am continuat in echipa lui Traian Basescu. Eu am ramas loiala unei echipe pentru care am ramas in alianta DA", a tinut sa sublinieza deputatul Elena Udrea.

Amintind de Traian Basescu, aceasta a spus ca "presedintele nu si-a luat la revedere de la partid pentru ca Elena Udrea a pierdut alegerile, ci pentru ca a fost deranjat de aducerea "in interiorul partidului a criticilor facute de USL la adresa guvernului Boc", de neasumarea guvernarii PDL de catre membrii sai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Elena Udrea ingrijorata rupere USL, #Udrea ingrijorata concurenta PNL, #PNL opozitie concurenta serioasa , #PDL