Udrea cere demiterea lui Eugen Teodorovici: Prejudiciaza interesele Romaniei

Marti, 17 Iunie 2014, ora 07:25
2940 citiri
Udrea cere demiterea lui Eugen Teodorovici: Prejudiciaza interesele Romaniei
Foto: Facebook/Elena Udrea

Elena Udrea, presedintele PMP, este nemultumita de modul in care Guvernul atrage fonduri europene in 2014 si ii cere premierului Victor Ponta sa il demita pe ministrul de resort, Eugen Teodorovici.

"Incompetentul Guvern Victor Ponta a inceput sa termine incasarile din proiectele cu fonduri comunitare contractate si realizate in timpul guvernarii Boc", scrie pe Facebook Elena Udrea.

Potrivit acesteia, in primele 4 luni ale acestui an, s-au incasat cu 18,2% mai putini bani de la Comisia Europeana decat in aceeasi perioada a anului trecut, iar in aprilie nu s-a mai decontat nimic.

"Se confirma ceea ce am spus mereu: ca toti banii decontati in acesti doi ani de guvernare Ponta sunt rezultatul muncii Guvernului Boc si ca PSD doar a profitat de o conjunctura favorabila", completeaza liderul PMP.

CE ne trage de urechi din cauza fraudelor cu fonduri europene - Cum raspunde ministrul Teodorovici

Deputatul considera ca respingerea de 5 ori a Acordului de Parteneriat, "lucru fara precedent pentru o alta tara membra UE", arata "profunda incompetenta a premierului si a ministrului Eugen Teodorovici", pe care, sutine Elena Udrea, Ponta ar trebui sa-l demita de urgenta pentru ca prejudiciaza grav interesele Romaniei.

"Daca se continua in ritmul acesta, liniile de finantare pentru exercitiul bugetar 2014 - 2020 al Uniunii Europene se vor deschide abia in 2016, tara noastra pierzand doi ani extrem de importanti - asa cum s-a intamplat si in 2007 si 2008, cand nici macar nu se infiintasera autoritatile de management.

Ii cer lui Victor Ponta sa vina public si sa explice situatia Acordului de Parteneriat si sa le arate romanilor pe ce se vor cheltui cele 40 de miliarde de euro negociate de Traian Basescu anul trecut si de care Premierul se declara nemultumit, dar pe care nu stie absolut deloc nici macar la ce sa-i foloseasca, ce sa mai spunem de accesarea efectiva", incheie Elena Udrea.

D.R.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#Udrea demitere Eugen Teodorovici, #fonduri europene Romania, #Udrea cere demitere Teodorovici , #Partidul Miscarea Populara