Udrea, anchetata de DNA intr-un nou dosar: Posibile finantari ilegale, din mita, la PDL (Video)

Marti, 21 Aprilie 2015, ora 14:57
14741 citiri
Udrea, anchetata de DNA intr-un nou dosar: Posibile finantari ilegale, din mita, la PDL (Video)

Elena Udrea este anchetata de catre DNA intr-un nou dosar penal, al treilea, iar de aceasta data procurorii anticoruptie vizeaza posibila finantare ilegala a campaniilor electorale ale PDL, prin intermediul deputatului.

Procurorii suspecteaza ca in conturile democrat-liberalilor au ajuns sume din mita oferita de diversi oameni de afaceri in dosarul Gala Bute, transmite Digi 24.

DNA a anuntat marti ca acest dosar a fost disjuns din cel referitor la organizarea Galei Bute, trimis spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), dupa ce ancheta a fost finalizata.

"Procurorii anticoruptie au dispus disjungerea cauzei si continuarea cercetarilor fata de inculpatii Resmerita Cornel si Condoiu Cristofor Alin pentru infractiunile de abuz in serviciu si fata de inculpatii Gardean Adrian, Gardean Miron Dorel si Lupulescu Miron pentru infractiunile de dare de mita si instigare la abuz in serviciu.

De asemenea, pentru infractiunile de spalare a banilor si folosirea influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite, retinute in sarcina inculpatei Udrea Elena Gabriela, cauza a fost disjunsa si continua cercetarile", se arata intr-un comunicat al DNA.

Procurorii DNA suspecteaza ca s-a pus presiune pe anumiti oameni de afaceri pentru a finanta Gala Bute, iar Elena Udrea a perceput comisioane din aceste sume, iar banii ar fi fost redirectionati catre PDL.

Se pare ca democrat-liberalii au cautat o cale de a justifica in contabilitate fondurile primite aparent ilegal, asa ca banii au fost disimulati sub forma de donatii de la diversi oameni de afaceri.

Aceste persoane au negat, in timpul audierilor la DNA, ca ar fi facut astfel de donatii catre PDL.

In plus, DNA arata, la inceputul lunii februarie, ca o parte din mita din dosarul Microsoft de aceasta data a ajuns inclusiv la PDL, care a beneficiat de plata unor materiale electorale din acesti bani.

Informatia a aparut in referatul procurorilor anticoruptie pentru arestarea preventiva a Elenei Udrea in dosarul Microsoft, insa liderii PDL au negat toate acuzatiile.

DNA dezvaluie la cine au ajuns banii din dosarul Microsoft: PDL si-ar fi facut campanie din mita

DNA dezvaluie ca PDL si-ar fi facut campanie din mita: Ce spune Emil Boc

Elena Udrea, trimisa in judecata

Procurorii anticoruptie au anuntat marti ca Elena Udrea a fost trimisa in judecata in dosarul Gala Bute, in care este acuzata de trei infractiuni de luare de mita, abuz in serviciu, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene.

Udrea, trimisa in judecata in dosarul "Gala Bute"

De asemenea, in acelasi dosar au mai fost trimise in judecata mai multe persoane, printre care Rudel Obreja, presedintele Federatiei Romane de Box la data faptelor, Tudor Breazu, administratorul mosiei de la Nana a Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia, fost secretar de stat in Ministerul Turismului, Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Nationale de Investitii si Ion Ariton, fost ministru al Economiei.

Judecatorii au decis: Udrea face Pastele in arest

Elena Udrea se afla dupa gratii din 25 februarie. In 23 martie instanta a aprobat cererea DNA de prelungire cu 30 de zile a arestului preventiv in cazul fostului ministru Elena Udrea pus sub acuzare in dosarul Gala Bute.

Elena Udrea nu se lasa: Face plangere la CEDO

In ceea ce priveste dosarul Microsoft, Elena Udrea a scapat de masurile preventive. In acest caz, deputatul PMP era arestat la domiciliu, insa procurorii nu au cerut prelungirea acestei masuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Elena Udrea dosar nou, #Elena Udrea dosar nou DNA, #Elena Udrea finantare PDL , #DNA