Udrea, acuzata si de spalare de bani - DNA extinde urmarirea penala in "Gala Bute"

Miercuri, 08 Aprilie 2015, ora 17:24
7531 citiri
Udrea, acuzata si de spalare de bani - DNA extinde urmarirea penala in "Gala Bute"
Foto: Facebook/Elena Udrea

Procurorii DNA au extins acuzatiile aduse Elenei Udrea in dosarul Gala Bute. Udrea este acuzata acum si de infractiuni de spalare de bani. Deputatul este acuzat ca a directionat o parte din banii pe care i-ar fi primit ca spaga catre PDL pentru finantarea unor campanii.

De asemenea, DNA a extins urmarirea penala si pe numele lui Tudor Breazu, administratorul firmei care se ocupa de terenurile Elenei Udrea de la Nana, acuzat si acesta de spalare de bani.

Elena Udrea ar putea fi pusa la DNA fata in fata cu Dorin Cocos

In perioada 2010 - 2011, Elena Udrea, impreuna cu Ana-Maria Topoliceanu, directorul Companiei Nationale de Investitii (suspect in prezenta cauza) au primit o suma de aproximativ 300.000 lei de la administratorul S.C. Consmin S.A. pentru a asigura plata la timp a lucrarilor executate de societatea mentionata in baza contractelor incheiate cu Compania Nationala de Investitii.

Udrea depune o noua contestatie in dosarul Gala Bute

Astfel, dupa ce Compania Nationala de Investitii realiza platile catre S.C. Consmin S.A. pentru lucrarile efectuate, administratorul societatii dispunea transferul a 10% din suma incasata catre societatea controlata de Stefan Lungu, S.C. Last Time Studio S.R.L., in baza unor contracte de consultanta fictive. In acest mod, s-au realizat 5 plati, in valoare totala de 335.486 lei, arata DNA.

La randul sau, Lungu Stefan dadea banii primiti lui Tudor Breazu, "persoana apropiata atat de Udrea Elena Gabriela, cat si de Ana Maria Topoliceanu". Platile, mentioneaza procurorii, se realizau fie in numerar, fie prin intermediul societatii S.C. Ekaton Consulting S.R.L. administrata de Breazu, in baza altor contracte fictive de consultanta. In acest mod, s-au realizat 4 transferuri bancare in valoare totala de 209.762 lei si o plata in numerar de aproximativ 90.000 lei.

O parte din aceste sume au fost inmanate in numerar lui Topoliceanu, care le-a predat la randul sau Elenei Udrea. Din diferenta, Breazu platea diferite cheltuieli ale lui Udrea sau ale lui Topoliceanu.

In 2011, Udrea a cerut si a primit de la Adrian Gardean foloase materiale in valoare de 10% din platile efectuate de minister pentru contractele de lucrari incheiate de S.C. Termogaz Company S.A. si S.C. Kranz Eurocenter S.R.L., in schimbul garantiei ca finantarile vor fi aprobate la timp.

Pe 6 octombrie 2012, Gardean a remis suma de 900.000 euro in numerar lui Gheorghe Nastasia, in contul incasarilor realizate de cele doua societati mentionate din fondurile Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului. Suma a fost predata de Nastasia in aceeasi zi Elenei Udrea, ministru al Turismului la acea vreme.

"Din probele administrate pana in prezent, a rezultat ca o parte din suma obtinuta prin savarsirea infractiunilor de coruptie descrise anterior a fost transferata de catre Breazu Breazu si Udrea in patrimoniul organizatiei Bucuresti a partidului din care facea parte aceasta din urma (PDL -. red.), sub aparenta unor contracte de donatie fictive, intocmite pentru a disimula originea infractionala a banilor.

Astfel, in perioada 19 iulie 2011 - 18 iulie 2012 in contabilitatea organizatiei au fost inregistrate 21 de contracte de donatie cu o valoare totala de 1.537.200 lei", conchide DNA.

Elena Udrea isi petrece Pastele in spatele gratiilor, dupa ce magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au hotarat, joi seara, mentinerea arestului preventiv, in dosarul Gala Bute. Verdictul este final.

In arest preventiv raman si Rudel Obreja si Tudor Breazu, iar Gheorghe Nastasia va sta in continuare in arest la domiciliu, decizia instantei fiind definitiva.

In dosarul Gala Bute, Elena Udrea a fost acuzata initial de abuz in serviciu, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si luare de mita. Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infractiuni de luare de mita.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu se pare că s-a dovedit a fi mai degrabă nepotrivit pentru a candida din partea PSD+PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, alianța care formează și guvernul ar lua deja în...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#Elena Udrea spalare bani , #arestata
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
"banii pe care i-ar fi primit ca spaga" de la cine si unde-s acei
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5