Udrea a cerut PNL si PSD sa nu duca la Bruxelles "politica damboviteana" (Video)

Duminica, 01 August 2021, ora 10:081401 citiri
Udrea a cerut PNL si PSD sa nu duca la Bruxelles "politica damboviteana" (Video)
Foto: Ziua de Constanta

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, le-a cerut, miercuri, europarlamentarilor PNL si PSD sa nu aduca in Parlamentul European "modul dambovitean de a face politica", dupa ce deputati liberali si social-democrati au protestat fata de absenta ei de la Comisia de dezvoltare regionala (REGI) a Parlamentului European, in sedinta de marti.

"Eu nu stiu cum se face ca din cel mai bun program operational din Romania, programul care merge cel mai bine, cu cele mai bune rezultate asa cum a spus-o chiar si domnul comisar Han ieri, la Bruxelles, am ajuns sa vorbim despre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului - cel care gestioneaza acest program, in contextul nerealizarilor in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene.

Udrea sfideaza Parlamentul European - europarlamentar german

Este o discutie politica pe care au creat-o europarlamentarii PNL si PSD si pe care, din pacate, nu ar fi trebuit sa o duca la Bruxelles. Modul acesta dambovitean de a face politica, sigur nici aici in Romania nu este unu care sa ne ajute la ceva, dar in mod cert nu ajuta Romania la Bruxelles", a spus Elena Udrea.

Comisia REGI a analizat, marti, modul de implementare de catre MDRT a Programului Operational Regional, pentru rezvoltare, in Romania, la sedinta fiind prezent secretarul de stat Razvan Murgeanu, in conditiile in care Elena Udrea a participat la o serie de intalniri la nivelul comisarilor europeni.

"Vizita reprezentantilor ministerului, de la Comisia Europeana, s-a facut la initiativa ministerului, la initiativa mea, inca de acum doua luni. Tot la initiativa noastra a fost si participarea ministerului la una dintre sedintele Comisiei REGI, acolo unde urma sa se prezinte un raport al reprezentantilor Comisiei REGI care a fost in Romania, in toamna anului trecut.

Pentru ca tot eram la Bruxelles, in data de ieri, am convenit cu colegii nostri de la Partidul Popular European sa participam si la Comisia REGI, respectiv a participat secretarul de stat Razvan Murgeanu care a prezentat tehnic si profesionist rezultatele pe care Programul Operational Regional le are in Romania. In timpul acesta, eu am participat la intalnirea cu vicepresedintele Comisiei Europene, cu domnul Tajani si, ulterior, cu comisarul pentru dezvoltare regionala, comisarul Hahn", a spus Udrea.

Europarlamentarul PNL Ramona Manescu a solicitat, marti, prin intermediul unui comunicat de presa, demisia ministrului Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, argumentand ca aceasta 'a sfidat' Parlamentul European (PE) prin refuzul de a se prezenta in fata Comisiei pentru Dezvoltare Regionala a PE, desi se afla la Bruxelles.

Europarlamentarul PNL a mai spus ca secretarul de stat Razvan Murgeanu, cel trimis in locul Elenei Udrea la comisie, a avut o "prestatie lamentabila", iar europarlamentarii 'nu au inteles nimic' din prestatia sa.

In acelasi context, mai multi eurodeputati din Comisia de dezvoltare regionala a Parlamentului European (REGI) l-au criticat pe ministrul roman al dezvoltarii regionale si turismului Elena Udrea, care nu a fost prezenta marti in reuniunea REGI consacrata prezentarii stadiului implementarii Programului Operational Regional (POR) in Romania.

Comentarii
tata lor
rank 5
Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, le-a cerut, miercuri, europarlamentarilor PNL si PSD sa nu aduca in Parlamentul European "