Se cere demisia Elenei Udrea: PMP se indreapta spre desfiintare

Miercuri, 13 August 2014, ora 20:59
8961 citiri
Se cere demisia Elenei Udrea: PMP se indreapta spre desfiintare
Foto: Revista 22

Adrian Papahagi afirma ca Partidul Miscarea Populara se indreapta spre desfiintare sub conducerea Elenei Udrea, din cauza unor decizii proaste ale presedintelui PMP care, in opinia sa, au decredibilizat si au slabit partidul.

Declaratiile fostului membru PMP vin in contextul in care, miercuri, deputatul Marin Anton a fost declarat incompatibil de ANI, iar acesta a anuntat ca nu intentioneaza sa isi dea demisia de onoare.

Deputat PMP declarat incompatibil de ANI: N-am de ce sa demisionez

"In luna februarie am fost singurul membru PMP care s-a opus primirii domnului Marin Anton in partid. Nu am fost sustinut de niciunul dintre colegi atunci si am considerat potrivit sa demisionez eu, daca nu aveam sustinerea partidului in aceasta chestiune principiala. Astazi, domnul Marin Anton a fost declarat incompatibil de ANI. S-a dovedit ca am avut dreptate", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com de Adrian Papahagi.

Acesta reaminteste ca a contestat in repetate randuri anumite decizii ale Elenei Udrea.

"Se confirma astazi ceea ce le-am transmis fostilor colegi din PMP: cu Elena Udrea la conducere, partidul se indreapta spre propria desfiintare", sustine acesta.

Printre deciziile luate de Elena Udrea care "au decredibilizat si au slabit PMP", Adrian Papahagi enumera "racolarea unor politicieni contestabili" - Marin Anton si Florin Popescu, dar si "monopolizarea la nivel de imagine a campaniei si precampaniei, in detrimentul candidatilor la alegerile europene si a candidatului la alegerile prezidentiale, domnul Cristian Diaconescu", sau "distorsionarea congresului PMP, unde cei agreati de doamna Udrea au candidat singuri, pe functii negociate in prealabil".

De asemenea, Papahagi critica si "conducerea discretionara a partidului de la Congres incoace, care a dus la demisia multor membri PMP, ultimii plecati fiind deputatii Florin Secara si Florin Gheorghe".

"Daca se dovedesc si recentele acuzatii formulate de doamna Elena Basescu, potrivit carora doamna Elena Udrea impiedica organizatiile judetene ale PMP sa stranga semnaturi pentru candidatul Cristian Diaconescu, situatia capata dimensiuni ingrijoratoare.

Domnul Marin Anton, declarat azi incompatibil de ANI trebuie sa plece din partid, iar intreaga conducere a PMP, in frunte cu Elena Udrea, trebuie sa-si asume greselile principiale si strategice comise, inclusiv prin actul demisiei", considera Adrian Papahagi.

Revolta in PMP

Elena Basescu a comentat, marti seara, scandalul iscat in Partidul Miscarea Populara, acuzand-o pe Elena Udrea ca interzice organizatiilor PMP sa stranga semnaturi pentru candidatura la prezidentiale a lui Cristian Diaconescu.

"Doamna Ruxandra Dragomir se preface ca nu stie despre ce este vorba: organizatiile au 'probleme' in a strange semnaturi pentru Cristian Diaconescu deoarece Elena Udrea le interzice acest lucru", scrie pe Facebook Elena Basescu.

Revolta in PMP Elena Basescu o ataca pe Udrea: Interzice strangerea de semnaturi pentru Diaconescu

Anterior, candidatura lui Cristian Diaconescu la Presedintia Romaniei a fost contestata chiar din interiorul partidului.

Potrivit presedintelui Organizatiei de Femei a PMP, Ruxandra Dragomir, fostul consilier prezidential are probleme in strangerea de semnaturi, pana in prezent reusind sa adune doar 7.000, desi sunt necesare 200.000 pentru inscriere in cursa prezidentiala, iar tinta partidului este chiar mai mare - 300.000.

De asemenea, Ruxandra Dragomir a mentionat ca Elena Udrea ar fi mai potrivita pentru a fi candidatul PMP, pentru ca bucura de o mai mare notorietate, iar Romania "e pregatita sa voteze o femeie".

In replica, Elena Udrea a negat, miercuri, acuzatiile ce i se aduc si a spus ca Elena Basescu a fost dezinformata.

Revolta in PMP Ce spune Udrea despre candidatul la prezidentiale si excluderea Elenei Basescu

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Papahagi demisie Udrea, #Papahagi Marin Anton, #Papahagi Udrea desfiintare PMP , #Partidul Miscarea Populara