Revolta in PMP: Alegerea prezidentiabilului invrajbeste liderii de filiale

Sambata, 16 August 2014, ora 12:18
3272 citiri
Revolta in PMP: Alegerea prezidentiabilului invrajbeste liderii de filiale
Foto: Arhiva

Intentia Elenei Udrea de a renunta la candidatura lui Cristian Diaconescu pentru a se inscrie ea insasi in cursa prezidentiala a creat confuzie in partid, liderii filialelor judetene pozitionandu-se pe pozitii adverse.

Astfel, Florin Remetan, liderul PMP Arad, a declarat, vineri, ca o schimbare a prezidentiabilului in acest moment ar crea "haos" in filiale si ar afecta credibilitatea partidului, relateaza agentia Mediafax, preluata de B1TV.

"Eu sper ca marti sa se gaseasca solutia de compromis care sa nu fie compromitatoare pentru PMP. Trebuie sa mergem mai departe cu ceea ce am inceput, nu poti schimba caii de la caruta in timpul mersului. Eu nu vad o disociere a partidului de Cristian Diaconescu", a mai declarat liderul PMP Arad, spunand ca asteapta "o solutie favorabila si inteleapta din partea Colegiului National al PMP", care se va intruni marti.

In plus, acesta reaminteste ca "toti sefii de filiale s-au straduit sa adune semnaturile" pentru Cristian Diaconescu.

"In Arad avem aproximativ o mie de semnaturi si nu a fost usor, pentru ca suntem putini. Daca schimbam candidatul, o luam de la capat, iar timpul ramas este si asa scurt. Nici nu pot concepe sa apara un candidat nou, iar Diaconescu sa mearga independent. Ce sanse am mai avea?", a spus Remetan.

In schimb, liderul PMP Cluj, Adrian Gurzau, s-a pozitionat deja in favoarea Elenei Udrea, acuzandu-l pe Cristian Diaconescu ca s-a disociat de partid, iar acum il "santajeaza".

"Domnul Diaconescu vrea sa candideze singur. Ne santajeaza? Pai atunci sa candideze singur. Daca nu a putut cu o echipa, crede ca va putea de unul singur? La Colegiul Director al PMP se va pune problema schimbarii candidaturii lui Diaconescu si, probabil, va fi Elena Udrea", a spus Gurzau.

Lider PMP: Diaconescu ne santajeaza? Atunci sa candideze singur

Cristian Diaconescu, presedintele Fundatiei Miscarea Populara, desemnat prezidentiabil al PMP la congres, a anuntat ca isi va duce "candidatura pana la sfarsit", indiferent daca va beneficia sau nu de sustinerea unui partid.

Revolta in PMP Cristian Diaconescu: Imi duc candidatura pana la capat cu sau fara sprijinul unui partid

Reactia a venit ca urmare a faptului ca presedinta organizatiei de femei din PMP, Ruxandra Dragomir, a declarat ca sunt probleme cu strangerea de semnaturi pentru candidatura lui Diaconescu, iar mai multi lideri de filiale au sugerat ca mai bine ar fi sa candideze Elena Udrea la presedintie.

In acest context, presedintele PMP s-a aratat gata sa se inscrie in cursa electorala, o decizie urmand sa fie luata marti.

Udrea: Romania este pregatita sa voteze o femeie. Voi avea sustinerea lui Traian Basescu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Diaconescu prezidentiabil PMP, #Udrea candidat presedintie , #Partidul Miscarea Populara