Revista Presei: Lista scurta a PDL pentru Senat

Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 09:18
3485 citiri
Revista Presei: Lista scurta a PDL pentru Senat

In timp ce Victor Ponta se chinuie sa-l schimbe pe Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului, ministrul Dezvoltarii Elena Udrea continua sa faca deliciul presei - de data aceasta s-a intalnit, la Londra, cu printul Charles.

Ministrul s-a intalnit marti cu printul Charles la Clarence House Londra, scrie "Evenimentul Zilei", mostenitorul tronului Marii Britanii fiind demult indragostit de plaiurile romanesti.

Elena Udrea a postat pe blogul personal impresii si fotografii de la intalnirea cu printul Charles, scrie "Puterea".

Intre timp, PSD isi continua meciul cu Mircea Geoana: presedintele partidului, Victor Ponta, a declarat ca e nevoie de schimbarea acestuia din functia de sef al Senatului in eventualitatea suspendarii presedintelui, informeaza "Jurnalul National".

"Puterea" scrie ca intre Victor Ponta si Mircea Geoana a mai fost un meci in 2007, cand Ponta era sa fie dat afara din partid pentru criticile aduse PSD.

In caz ca pesedistii incearca sa-l schimbe pe Mircea Geoana de la Senat, democrat-liberalii si-au pregatit insa alternative si intentioneaza sa ocupe postul: Vasile Blaga, Radu Berceanu si Petru Filip sunt variantele, arata "Adevarul".

Evenimentul Zilei: Intalnire-surpriza intre Elena Udrea si printul Charles

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, s-a intalnit marti cu printul Charles, la Clarence House, Londra, iar la intrevederea de o ora a participat si Ioan Jinga, ambasadorul Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.

Recent, printul Charles al Marii Britanii a aparut in documentarul "Wild Carpathia" in care promoveaza Transilvania si are numai cuvinte de lauda pentru romani.

"Ceea ce este minunat in Transilvania este aceasta relatie unica dintre om si mediul inconjurator. Acest lucru lipseste din societatea noastra", spune printul in documentar, conform Evenimentul Zilei.

Puterea: Elena Udrea, pe Twitter: Am avut o intalnire cu printul Charles

Elena Udrea a postat pe blogul personal impresii si fotografii de la intalnirea cu printul Charles.

"Am avut o intalnire cu Alteta Sa Regala Charles, printul de Wales, un extraordinar ambasador al turismului romanesc", a scris Elena Udrea pe contul ei de Twitter, conform Romania Libera.

Jurnalul National: Suspendarea lui Basescu, motivul excluderii lui Geoana

Victor Ponta a vorbit despre situatia lui Mircea Geoana, presedintele Senatului, sustinand ca nu doreste ca acesta sa fie exclus din partid, insa ca PSD are nevoie de functia de sef al Senatului in cazul suspendarii presedintelui.

"Noi ne-am dorit ca in functia de presedinte al Senatului, posibil inlocuitor al lui Traian Basescu, sa fie o persoana de incredere, iar domnul Geoana are o incredere stirbita. El n-a reusit sa treaca peste uriasa dezamagire ca a pierdut alegerile prezidentiale.

El a pierdut si a ramas si in acest moment marcat de ideea ca trebuie sa fie presedinte al Romaniei, la fel cum a ramas foarte marcat si de pierderea sefiei PSD", a sustinut Ponta, conform Jurnalul National.

Puterea: Cum era sa fie dat afara Ponta din PSD in 2007

Animozitatile dintre Ponta si Geoana nu sunt recente insa. In urma cu patru ani, adica in 2007, Mircea Geoana, pe atunci presedinte PSD, ii daduse un mandat lui Marian Vangelie sa il excluda pe Victor Ponta din partid.

Victor Ponta a criticat conducerea partidului alaturi de Vasile Dancu, si in special pe Mircea Geoana, pentru linia politica gresita si pentru modul in care PSD a gestionat referendumul de demitere a lui Traian Basescu. Cei doi erau de parere ca Geoana trebuie sa-si asume raspunderea si sa isi dea demisia din functia de presedinte PSD.

Atunci, Marian Vanghelie i-a luat insa apararea lui Geoana. "Nici Victor Ponta, nici Vasile Dancu nu au respectat deciziile si interesele partidului", a declarat acesta, adaugand ca in sedinta Comitetului Executiv al PSD Bucuresti s-a votat in unanimitate ca Victor Ponta sa fie exclus din PSD, arata Puterea.

Adevarul: Lista scurta a PDL pentru Senat

Vasile Blaga, Radu Berceanu si Petru Filip sunt variantele democrat-liberalilor pentru inlocuirea lui Mircea Geoana.

Democrat-liberalii asteapta decizia Comitetului Executiv al PSD in cazul actualului presedinte al Senatului, Mircea Geoana, pentru a-si pune in aplicare strategia de ocupare a celei de-a doua functii in stat.

Daca functia lui Geoana devine vacanta, acesta poate fi inlocuit interimar cu Petru Filip (PDL) sau cu un alt parlamentar care sa fie votat in plen. Blaga a declarat recent ca nu este interesat de aceasta functie, dar ca "se va supune deciziei partidului", conform Adevarul. (L.S.)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Udrea Charles, #Udrea intalnire Charles , #ministrul Dezvoltarii si Turismului