Noaptea in care Elena Udrea a privit de sus presa si a plecat pe usa din spate

Luni, 03 Noiembrie 2014, ora 13:43
17348 citiri
Noaptea in care Elena Udrea a privit de sus presa si a plecat pe usa din spate
Foto: Ziare.com

Elena Udrea a zambit amar in seara de alegeri. Nu neaparat pentru ca visul de a ajunge la Cotroceni s-a spulberat, nici ea nu putea sa fie atat de optimista incat sa creada ca are sanse sa ajunga in turul al doilea al prezidentialelor.

A constatat insa ca langa pierzatori nici macar colegii de partid nu stau. Foarte putini au fost cei care au venit in seara de duminica la sediul de campanie al PMP. Printre acestia, doi fosti ministri PDL si un fost consilier prezidential. De simpatizanti nici nu putea fi vorba.

Elena Udrea a ignorat toata seara jurnalistii delegati la sediul de campanie, poate si pentru ca erau de doua ori mai multi decat membrii de partid.

17.30 Jurnalistii incep sa se adune la sediul PMP. Elena Udrea nu este in cladire. Cativa membri din staff-ul de campanie spun ca a venit si a plecat de mai multe ori, pe parcursul zilei, dar nimeni nu stie exact cand se intoarce.

Intre timp, se fac pregatiri pentru discursul pe care Udrea urma sa il tina dupa inchiderea urnelor. Un pupitru cu numele candidatului este postat in fata usii de la intrare, se fac probe de sunet.

Elena Udrea ajunge in jur de 18.45. Coboara din masina si trece rapid pe langa jurnalisti. Nu doreste sa le raspnda la nicio intrebare, insa ii invita sa intre in cladire, ca e mai cald. Urca grabita scarile la biroul de la etaj si ramane acolo pana la inchiderea urnelor.

La ora 19.00 se anunta declaratii de presa. "Nu. Doamna Udrea nu va cobori inainte de inchiderea urnelor. Cel mai probabil va face declaratii la ora 21.30", spun membrii staff-lui. Cel care face declaratii este Eugen Tomac, fostul presedinte al partidului, in prezent seful de campanie al Elenei Udrea.

Membrii PMP sunt doar cativa. Au ajuns pe rand si stau in birourile de la etaj. Fac planuri, urmaresc stirile despre sondaje si prezenta la urne. La ora 20.00 ajunge si Aurelian Pavelescu, presedintele PNTCD, sustinator al Elenei Udrea in campania pentru prezidentiale. A intrat pe usa principala, vorbind la telefon, cu un ochi la jurnalisti, pe care insa i-a ignorat si a urcat grabit la etaj.

Discret, putin dupa ora 20.00, ajunge la sediul PMP si Stelian Fuia, fost ministru al Agriculturii in Cabinetul Ungureanu si fost consilier prezidential.

La 20.45, erau in jur de 10 membri PMP. Toti coboara in fata sediului, pentru declaratiile pe care Elena Udrea urmeaza sa le faca, dupa inchiderea urnelor. Printre acestia se pot observa eurodeputatul Sigfried Muresan; Nicolae Ivaschescu; fostul ministru PDL Cristian Petrescu, cel care a preluat MDRT de la Elena Udrea, dupa demisia Guvernului Boc; secretarul-general adjunct al PMP Gelu Visan; presedintele organizatiei de femei, Ruxandra Dragomir. O prezenta discreta este fostul ministru PDL Gabriel Berca.

21.00 Odata cu inchiderea urnelor, televiziunile incep sa publice datele exit-poll-urilor.

Eugen Tomac incearca sa convinga jurnalistii sa nu o filmeze pe Elena Udrea cum coboara scarile, sugerand ca ar fi mai bine sa o arate direct la pupitrul instalat in fata intrarii in sediu. Fara succes insa.

Cateva minute mai tarziu, Elena Udrea apare si ea in sfarsit.

Se declara multumita de scorul obtinut, sustinand ca este pe locul al treilea. Nu uita sa le multumeasca presedintelui Traian Basescu si fostului sef PDL Emil Boc. Nu raspunde la intrebari. Se retrage din nou la etaj, urmata imediat de ceilalti membri PMP. Nimeni nu mai face declaratii.

Este ora 21.30. Jurnalistii sunt in sala de presa, in holul de la parter este pustiu. Un barbat coboara de la etaj si discret face semn ca drumul e liber. Cu un buchet de flori in brate si un zambet amar, Elena Udrea coboara treptele, insotita de mama sa si paraseste cladirea, pe usa din spate.

Jurnalistii filmeaza cum iese o masina din curtea sediului de partid, intrebandu-se daca este sau nu si Elena Udrea inauntru. La nici jumatate de ora dupa plecarea Elenei Udrea, la sediul de campanie se lasa linistea. Grabiti, cei cativa jurnalisti ramasi isi strang si ultimele cabluri si se pregatesc de plecare. Ziua alegerilor s-a incheiat pentru Partidul Miscarea Populara.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Elena Udrea candidat prezidentiale, #Udrea ziua alegerilor , #PDL