Neasteptatele ipostaze ale Elenei Udrea sperie tonomatele (Opinii)

Duminica, 20 Noiembrie 2011, ora 15:06
7713 citiri
Neasteptatele ipostaze ale Elenei Udrea sperie tonomatele (Opinii)
Foto: The Telegraph

In timp ce ziarul Daily Telegraph, dar si alte publicatii britanice au cuvinte de apreciere pentru straduinta ministrului roman de a face lobby in favoarea tarii sale, profitand de simpatia printului Charles pentru peisajul romanesc, destui comentatori de-ai nostri insista pe partea goala a paharului, cautand substratul a ceva care nici nu pare sa aiba substrat.

Ba chiar unuia din ei, i s-a parut ca vizita doamnei Udrea la Londra seamana cumva cu escapada domnului Geoana la Washington.

N-a explicat in ce consta asemanarea, dar se simte o idee perversa, cu bataie lunga, sugerand ca acolo unde este fapta, trebuie data cumva si o pedeapsa.

Atat de putini regi, printi sau sefi de state se intereseaza de Romania incat mi se pare o impietate fata de poporul roman sa trecem neobservata atentia printului britanic pentru peisajele si obiceiurile noastre.

Originala ca de obicei, doamna Udrea a socotit ca face bine turismului romanesc, dar si prestigiului personal, o intalnire cu viitorul rege al Marii Britanii. Poate ca a fost o optiune personala, poate i-a fost sugerata, dar asta n-are importanta.

Campionii Carpatilor. N-o spunem noi, o spun ei

Nu-l oprea nimeni pe dommnul Ponta sa aiba el optiunea, sa se fi dus cu o zi inaintea doamnei Udrea, sa-i ia caimacul si sa demonstreze Europei ca Opozitia noastra e pe faza si se duce la tinta.

Dar domnul Ponta tocmai era pe faza cu mazilirea lui Geoana, tinta fiind sa vada insisi Nastase si Iliescu cine e cocosul in cotet si canta cucurigu.

Nu-l oprea nimeni nici pe domnul Antonescu, dar dansul tocmai canta cotcodac pe linie de referendum, desi este foarte limpede, ca, oricat ar cotcodaci, cu un asemenea referendum, n-ai sansa sa apara oua in cotet.

Ca urmare, doamna Udrea si-a derulat originalul program fara concurenta, reusind sa se faca prezenta in presa occidentala, care a punctat admiratia romanilor pentru viitorul rege al Marii Britanii: "Entuziasmul sau fata de tara noastra este o inspiratie fericita".

La una ca asta, ziarul The Daily Telegraph si-a permis sa titreze: "Campioni ai Carpatilor: Elena Udrea, ministrul turismului roman, si printul de Wales". Nu-i asa ca ne face cinste?

Mazare da, Udrea nu

Ei, as! Analistii nostri, in loc sa bage de seama ca Udrea are idei pe care altii nu le au, pun tunurile pe dansa, de cate ori au ocazia: ca ce a cautat in Anglia, ca foloseste rau fondurile europene (pe care altii nu le folosesc deloc), ca are tocul prea inalt, ca are parul prea blond, ca nu-l mai are blond, ca i-au aparut fotografiile intr-o revista (de Mazare nu se leaga), ca umbla cu sandalele in noroi, ca tricoteaza in fata telespectatorilor.

Asta este tema tonomatelor noastre: orice gest al ministrului Udrea este imediat interpretat, orice greseala devine subiect de reportaj (si cine nu greseste?), orice ipostaza noua este improscata cu ce-i mai rau.

As zice ca ziarul britanic si-a propus alta tema, dovedind ca a inteles mai bine ca unii din noi felul cum un ministru reuseste sa faca lobby pentru tara sa.

Eterna si fascinanta coruptie a ramas uitata

Citim: "Sunt britanici care au vazut probabil Franta, Spania sau Italia, dar Romania este ceva diferit de ele. Aici veti descoperi o ingemanare a trecutului cu prezentul; inca se pastreaza ceva din adevarata natura salbatica - sansa reala de a vedea un urs brun".

Faimoasa brosura de lux lansata pe banii publici, cu atata cheltuiala pe vremea presedintelui Iliescu si intuitulata "Eterna si frumoasa Romania", nu aducea turismului nostru nici 5% din beneficiille unei simple vizite facuta in momentul potrivit la omul potrivit de catre ministrul potrivit.

Nu se mai intreaba nimeni cum s-a terminat scandalul privind exubernata cheltuiala facuta pe banii publici cu respectiva brosura, ramas pana azi in coada de peste.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Elena Udrea printul Charles, #Udrea vizita Charles, #printul Charles Romania , #ministrul Dezvoltarii si Turismului