Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Legea Turismului trece primul hop in Camera Deputatilor - vezi laude si critici

Miercuri, 09 Noiembrie 2011, ora 21:21
1486 citiri
Legea Turismului trece primul hop in Camera Deputatilor - vezi laude si critici

Legea Turismului initiata de Guvern a primit, miercuri, raport favorabil din partea comisiilor de resort ale Camerei Deputatilor, initiativa prevede ca sezonul estival incepe pe 1 mai si se termina pe 30 septembrie si ca reglementarile urbanistice vor fi aprobate de Minsterul Turismului.

Deputatul PDL Vasile Gherasim, seful Comisiei de Administratie de la Camera, a declarat la finalul dezbaterilor ca una dintre prevederile legii arata ca "tot ce inseamna reglementari urbanistice incepand de acum vor fi aprobate numai cu avizul sau de catre autoritatea centrala (Ministerul Turismului si Dezvoltarii - n.red.).

"Vorbim de reglementari si regulamente la nivel de zona, de parcuri de interes national la nivel de proprietate a statului, plajele sunt proprietatea a statului...", a mai spus Gherasim. In acest sens, el a tinut sa precizeze ca "tot ce inseamna ampalsare de constructii provizorii sau definitive acolo unde proprietar este statul se face numai cu probarea organului central de specialitate".

Pe de alta parte, deputatul PSD Iulian Iancu, seful Comisiei de Industrii de la Camera, a declarat ca legea a fost trecuta prin comisii "pe sistemul pumnului in gura".

"Ma surprinde ca, pe un domeniu atat de important, legea de baza e trecuta pe sistemul pumnului in gura, sunt cateva elemente care trebuie reglementate astfel incat sa atragem investitii si sa descentralizam decizia. Din aceasta lege reiese ca toate autorizatiile, avizele, planurile de urbanism se centralizeaza la minister, ceea ce e imposibil de gestionat. Pentru fiecare chiosc din fiecare statiune turistica trebuie obtinut avizul Ministerului Dezvoltarii", a sustinut Iancu.

El a precizat ca aceasta initiativa incurajeaza birocratia. "Este o dezvoltare a birocratiei, dar si o bariera care se transforma intr-o selectie dupa preferinte a unei statiuni fata de alta, a unui primar fata de altul, a unui plan de urbanism fata de altul, ceea ce este incorect", a mai aratat Iancu.

Deputatul a mai ridicat si problema realizarii parcurilor de turism care, din punctul sau de vedere, prin aprobarea lor de catre Ministerul Dezvoltarii, nu incurajeaza turismul tot din cauza birocratiei.

Initiativa, care mai prevede ca sezonul estival pe litoral incepe pe 1 mai si se termina pe 30 septembrie, urmeaza sa intre in dezbaterea plenului Camerei care este for decizional.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#lege turism aviz deputati, #legea turismului , #ministrul Dezvoltarii si Turismului