Judecatorul care l-a condamnat pe Voiculescu: Daca Udrea a stiut despre o fapta penala si nu a sesizat autoritatile, risca 3 ani de inchisoare

Vineri, 20 Octombrie 2017, ora 18:47 10093 citiri
Foto: captura video Antena3

Dupa ce Elena Udrea a sustinut ca pedeapsa cu inchisoarea pentru Dan Voiculescu ar fi fost decisa la SRI, nu in instanta, Camelia Bogdan a avertizat-o ca risca 3 ani de inchisoare daca a stiut despre o incalcare a legii si nu a anuntat organele de urmarire penala. "Nu mai spun nimic", a replicat Udrea.

Disputa a inceput joi, la comisia de control SRI, unde Elena Udrea s-a prezentat pentru a da declaratii, conform listei de 65 de persoane intocmita de fostul ofiter SRI Daniel Dragomir.

Dupa audiere, presedintele comisiei, senatorul PSD Claudiu Manda a declarat la Antena3, referitor la condamnarea lui Dan Voiculescu, ca Elena Udrea ar fi sustinut in comisie ca "aflase personal de la Maior si Coldea ca va intra o doamna judecatoare in complet si ca va da foarte repede decizia de condamnare la 10 ani".

"Cred ca a dat si numele doamnei judecatoare. Cred ca a spus aceste lucruri stiind ca va veni si Basescu, ca aceste lucruri le poate confirma si Basescu", a mai spus Manda.

Contactata vineri de stiripesurse.ro, judecatorul Camelia Bogdan, care a facut parte din completul care l-a trimis pe Dan Voiculescu in spatele gratiilor, a respins insinuarile facute.

Totodata, ea a afirmat ca daca a stiut despre o fapta penala si nu a anuntat organele abilitate, Elena Udrea risca sa faca inchisoare si a sugerat ca ar trebui chemata de procurori sa dea declaratii oficiale la Parchetul General.

"Exista un dosar la PICCJ, sa se duca sa dea declaratie! Ar trebui citata, eu nu am nicio calitate ca sa solicit administrarea de probatorii. Se persista in inocularea perceptiei ca domnii de la SRI m-au sfatuit in chestiuni de combatere a spalarii banilor/confiscare, ceea ce e hilar. Eu am creat doctrina in Romania, era firesc sa creez si practica.

Dar, acum, eu nu exclud ca sa fi fost filati in perioada aceea, ori ca altcineva sa fi aflat solutia, nu de la mine. Oricum, m-am gandit la o individualizare corecta pana in ultima zi. Dar, repet, eu si colegul ne puteam razgandi. Oricum, daca doamna Udrea stie ca s-a incalcat secretul deliberarii si nu a anuntat organele de urmarire penala, ar trebui incadrata fapta domniei sale la omisiunea sesizarii, 267 Cod Penal. Se pedepseste cu 3 ani inchisoare", a declarat Camelia Bogan pentru sursa citata.

Invitata de jurnalisti sa reactioneze, Elena Udrea s-a suparat: "Deci problema dumneavostra este de ce nu am vorbit pana acum, nu ce v-am spus acum. Am inteles. Nu mai spun nimic de acum incolo", relateaza stiripesurse.ro.

Audierile in comisia de control SRI vor continua si saptamana viitoare, cand sunt asteptati Traian Basescu, Dan Andronic si Adrian Sarbu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News