Bomboana de pe coliva politicii romanesti - Elena Udrea

Autor: Dragos Dragoteanu - antreprenor
Joi, 28 August 2014, ora 10:52
4504 citiri
Bomboana de pe coliva politicii romanesti - Elena Udrea

De-a lungul vietii, am observat ca pentru cele mai multe femei cea mai mare responsabilitate este un copil. Uneori, insa, cand esti implicat in politica, nimic nu mai conteaza.

Banii, functiile, calatoriile, hainele scumpe, relatiile profesionale sau partenerii faimosi din viata unei reprezentante a sexului frumos palesc in fata unui inger.

Am ajuns sa ma crucesc cand vad unde a ajuns politica romaneasca. Care mai de care mai destept, mai frumos, mai devreme acasa, mai plin de succese. Si pietrele ar crapa de invidie daca ar avea urechi sa asculte realizarile marilor politicieni romani. Dar, de departe, cea mai cea, mai plina de ea, personal si profesional, mi se pare "rara avis", cu mare trecere la Cotroceni.

In opinia mea, atunci cand incepi sa ai fantezii prezidentiale ai atins demult apogeul in politica. Crezi ca tot ce zboara se mananca, ca lumea de-abia astepta sa candidezi, ca dusmanii politici sunt niste furnici, iar tu, tu esti omul providential. Cam asa sunt mai toti autoalesii sau candidatii impusi de partide sa se sacrifice pentru binele tarii.

Daca ar vrea sa revina cu picioarele pe pamant, multi politicieni ar trebui sa-si toarne in loc de o galeata de apa cu gheata in cap, ca tot e la moda, una de moloz, daca ar avea putin bun simt si minima responsabiliate. Apa se evapora, pe cand molozul lasa urme! Dar, pentru ca le place mocirla din politica damboviteana, unii vor sa fie cool cu orice pret.

Alternanta - o galeata de apa, una de moloz - ar da rezultatul perfect: namolul politic romanesc!

Candidand la presedintia Romaniei, unele personaje ating culmea penibilului. Personal, cred ca prospatul nominalizat al PMP are toate sansele sa ia cam tot atatea procente cat a luat Sorin Oprescu, cand a facut aceeasi incercare, in 2009. Undeva la... 3 %! Si o sa justific de ce cred acest lucru...

Am ascultat-o recent si intamplator pe preferata politica a tovarasului Traian Basescu intr-o emisiune televizata. Rar mi-a fost dat sa vad atata tupeu la un politician. Parca a inceput viata cu ea si s-ar termina odata cu nealegerea ei la Cotroceni.

Daca ii tine cald fotoliul lui Traian Basescu la sefia PMP, as putea sa inteleg. Daca ultimul presedinte comunist vrea sa-i dea o lectie Elenei Udrea de cat valoreaza pe piata politica, intr-o competitie reala, as putea sa accept. Daca insa treaba e serioasa si chiar s-a imaginat pe jiltul prezidential, chiar si pentru o fractiune de secunda, cred ca inteligenta poporului roman a fost jignita intr-o maniera de neiertat.

De cand a infiintat PMP, toate lucrurile au mers pe dos. I-am transmis public o scrisoare inchisa doamnei Elena Udrea, dar se pare ca nu a avut timp sa o deschida. Nu-i nimic, au castigat altii.

Din pacate pentru distinsa "rara avis", previziunile mele s-au adeverit. PMP a fost si este un partid "balama", pe care oportunistii din toate partidele il folosesc pe post de usa. Unii intra ca sa aiba de unde iesi. Altii ies ca sa aiba unde se duce.

Elena Udrea a fost, ca multi alti distinsi colegi, o mica traseista politica. E adevarat ca are investitii la care altii nu ajung nici cu gandul. Multe domnisoare sau chiar doamne tanjesc dupa statutul ei politic. Dar, daca ar vrea sa demonstreze cu adevarat ceva, ar fi trebuit sa vorbeasca despre mamele din Romania, care au daruit vieti, despre marginalizarea problemelor lor in societate.

In aceasta situatie sunt cateva milioane de romance. Aproape in fiecare seara Elena Udrea bate toba cu "jos Ponta" si cat de slabi sunt competitorii ei, in loc sa le vorbeasca mamelor din Romania, care se pot mandri cu ceva durabil si onorabil, despre solutii pentru problemele cotidiene pe care acestea le intampina.

Ii recomand calduros doamnei Udrea sa o lase mai moale cu laudele de sine si sa isi (re) formuleze strategia politica. Nu de alta, dar nu poti sa ai pretentii sa te voteze romancele care stiu ce sacrificii presupune cresterea unui copil la umbra laudelor politicienilor din Romania.

Pe coliva politicii romanesti doamna Udrea este exact ce lipsea!

Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
#Elena Udrea candidat presedintie, #Dragoteanu Udrea candidat PMP, #Elena Udrea Basescu candidat , #Partidul Miscarea Populara