Francul explodeaza, Udrea insista: II cere lui Iohannis acord intre partide pentru credite neperformante

Luni, 19 Ianuarie 2015, ora 16:24
4217 citiri
Francul explodeaza, Udrea insista: II cere lui Iohannis acord intre partide pentru credite neperformante
Foto: Facebook/Elena Udrea

PMP ii cere presedintelui Klaus Iohannis sa cheme in aceasta saptamana la Cotroceni partidele politice, pentru a decide un pact privind situatia creditelor neperformante din Romania, a declarat, luni, presedintele formatiunii, Elena Udrea.

"Ii cerem domnului presedinte Klaus Iohannis sa cheme la Cotroceni partidele politice, inclusiv PMP in saptamana aceasta pentru a decide un pact care sa se refere la situatia creditelor neperformante din Romania. Creditele neperformante nu sunt doar din cauza fluctuatiei de curs valutar", a precizat Elena Udrea, intr-o conferinta de presa, dupa sedinta Consiliului National al partidului.

Curs valutar: Francul elvetian atinge un nou maxim

Ea a aratat ca partidele politice trebuie sa fie consultate la Cotroceni si trebuie realizat un pact pentru a gasi solutii de rezolvare a acestei probleme, precizand ca cifrele arata ca sunt 6 miliarde de euro intarzieri la plata creditelor, ceea ce poate reprezenta "o bomba sociala si economica".

De asemenea Udrea a afirmat ca asteapta reactia Guvernului privind situatia creditelor in valuta acordate in Romania, aratand ca este nevoie "de o interventie a Executivului" si ca exista o directiva a Uniunii Europene privind creditele neperformante, care permite conversia acestora in moneda nationala.

Udrea a precizat ca propunerea PMP pentru solutionarea acestei probleme este "de a oferi posibilitatea clientilor sa-si converteasca creditele luate in valuta in lei la cursul momentului in care au facut creditarea in care au luat credite +/- 20%".

Francul elvetian explodeaza: Udrea spune ca a gasit solutia salvatoare

"Este propunerea pentru toate creditele luate in valuta, nu doar pentru franci elvetieni", a explicat Udrea aratand ca prin aceasta varianta nu ar mai exista discriminare si ar castiga toata lumea printr-o rata acceptabila pentru clienti, iar bancile vor face profituri din dobanzi si comisioane.

Udrea a precizat ca cea mai buna solutie ar fi emiterea unei ordonante de urgenta si a aratat ca in cazul in care Guvernul nu va face acest lucru, PMP va depune un amendament la o propunere legislativa aflata in Parlament si initiata de Ana Birchal, astfel incat sa poata fi convertite in lei creditele luate in valuta.

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a cerut, luni, in BPN, mandat pentru a-i invita la dialog pe copresedintii PNL, Alina Gorghiu si Vasile Blaga, asupra a cinci teme, printre care si situatia creata de cresterea francului elvetian.

Ponta, despre creditele in franci elvetieni: Spre deosebire de demagogi, nu vreau sa vindem iluzii (Video)

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Udrea acord franc elvetian, #Udrea Iohannis franc, #Udrea consultari Cotroceni franc , #Partidul Miscarea Populara