Elena Udrea va da Romania in judecata la CEDO

Luni, 11 Mai 2015, ora 07:30
6936 citiri
Elena Udrea va da Romania in judecata la CEDO

Proaspat eliberata si plasata in arest la domiciliu, Elena Udrea a anuntat duminica seara ca are de gand sa dea Romania in judecata la Curtea Europeana a Drepturilor Omului pentru conditiile de trai indurate dupa gratii.

"Dau statul in judecata din cauza conditiilor din penitenciare. Arestul preventiv este un instrument pentru a teroriza oamenii si de a-i demoraliza. Este un instrument de a determina oameni sa recunoasca lucruri pe care nu le-au facut sau lucruri despre oameni care sunt tinte, informatii de care procurorii au nevoie.

Conditiile de acolo sunt inumane, dormi cu gandacii in pat, in 9 metri patrati nu ai loc decat sa stai intins in pat sau aplecat. Mergi la toaleta in acelasi spatiu in care mananci. Oamenii care ies de acolo sunt afectati pe viata. Te imbolnavesti", a explicat Udrea motivele pentru care vrea sa reclame Romania la CEDO, intr-o interventie telefonica la B1 TV.

Elena Udrea, primul interviu de cand a iesit din puscarie: Kovesi a tintit corect inspre mine

Vorbind despre fostele colege din arest, cu care sustine ca a legat prietenii "pe viata", Udrea a afirmat ca acestea suporta "conditii inumane - pe care le-am indurat si eu".

"Ceea ce se intampla intr-un arest preventiv, mai putin intr-un penitenciar, inseamna grav pentru sanatate. Dincolo de faptul ca nu am putut sa ma coafez, nu puteai sa faci lucruri sanatoase, miscare, ca trebuia sa stai imobilizat intr-o camera de 9 metri. Foarte multe persoane pleaca bolnave pentru tot restul vietii", a declarat ea.

Elena Udrea, cadere psihica in arest - avocatul explica de ce se teme fostul ministru

Din cauza faptului ca niciun moment nu a fost singura, avand in permanenta langa ea doua sau trei persoane, intr-un spatiu atat de mic, i-a spus mamei sale sa o lase singura, dupa ce a fost eliberata, la inceperea perioadei de arest la domiciliu.

"Cred ca nu am fost atat de intima nici cu mama", a spus Udrea despre conditiile suportate. "I-am spus ca o rog sa ma inteleaga si sa ma lase singura macar cateva zile", a explicat Udrea.

Elena Udrea, eliberata din arest dupa doua luni si jumatate dupa gratii

Elena Udrea a fost eliberata din penitenciarul Targsor, joi dupa-amiaza, tinand sa multumeasca celor care au sustinut-o in timpul petrecut in arest, inclusiv fostului presedinte Traian Basescu.

"Cred ca a fost destinul meu sa trec prin aceasta experienta, am tratat multe lucruri superficial. Am vazut oameni care vorbesc despre arest fara sa cunoasca si fara sa doreasca sa cunoasca. Asa am fost si eu.

A fost destinul meu sa cunosc aceasta experienta, pentru ca azi sunt zeci de mii de oameni care isi pun speranta ca iesind de aici pot sa fac ceva pentru ei. Pentru Justitia care azi se intampla de multe ori cu abuzuri", a spus Udrea.

Declarația jignitoare a lui Marcel Ciolacu la adresa moldovenilor nu este o gafă. Obsesia premierului privind ”poziția Buzăului” VIDEO
Declarația jignitoare a lui Marcel Ciolacu la adresa moldovenilor nu este o gafă. Obsesia premierului privind ”poziția Buzăului” VIDEO
Deși declarația scandaloasă la adresa moldovenilor făcută săptămâna trecută la Timișoara de Marcel Ciolacu a stârnit indignare în opinia publică, acesta nu este la prima...
Traian Băsescu avansează o variantă în care Dreapta Unită ar putea să ajungă la guvernare. Ce rezultat crede că va obține AUR
Traian Băsescu avansează o variantă în care Dreapta Unită ar putea să ajungă la guvernare. Ce rezultat crede că va obține AUR
Fostul preşedinte Traian Băsescu este de părere că, în urma alegerilor parlamentare din acest an, se prefigurează un guvern format din partidele care formează actuala coaliţie. El nu...
#Udrea judecata Romania CEDO, #Udrea CEDO, #Udrea conditii arest , #arestata