Elena Udrea: USL, un dezastru la absorbtia fondurilor europene

Marti, 23 Aprilie 2013, ora 17:39
2098 citiri
Elena Udrea: USL, un dezastru la absorbtia fondurilor europene

Intr-o declaratie politica depusa la Parlament, deputatul PDL Elena Udrea a acuzat Guvernul Ponta ca a provocat un dezastru in absorbtia fondurilor europene si ca USL a irosit un an in care Romania ar fi putut accesa bani comunitari, timp in care insa principalele programe au fost suspendate.

De la venirea Guvernului Ponta si pana acum, in Romania au venit aproape 500 de milioane de euro - o suma "infima" comparata cu faptul ca, la sfarsitul guvernarii PDL, erau semnate contracte in valoare de peste 14 miliarde de euro, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Elena Udrea a acuzat Guvernul Ponta ca a alocat degeaba trei miliarde de euro din Bugetul de stat pe 2013 pentru cofinantarea proiectelor cu fonduri europene, de vreme ce patru programe au fost suspendate pana de curand si obiectivul asumat va fi ratat.

"Dintr-o asemenea perspectiva a incompetentei USL, surprinde decizia Guvernului de a aloca pentru 2013 nu mai putin de 14 miliarde de lei (3 miliarde de euro) din Bugetul de stat pentru cofinantarea proiectelor cu fonduri europene, cu tinta de a absorbi 6,5 miliarde de euro numai in acest. Nu numai ca tinta nu va fi atinsa, dar exista toate sansele ca reusita sa fie mai putin de 10% din cat si-au propus", se arata in declaratia politica a deputatului PDL de Roman.

Romania, criticata dur de Bruxelles pentru proiectele cu fonduri europene (Video)

Cu aceasta ocazie, fostul ministru al Turismului a semnalat faptul ca Romania ar putea pierde aproape patru miliarde de euro din cauza faptului ca Guvernul Ponta nu catadicseste sa incheie contractarea proiectelor cu fonduri europene aferente perioadei 2007 - 2013, iar cu cu opt luni inainte de termenul limita, 31 decembrie 2013, pana la care se pot incheia contracte pe fonduri europene pe exercitiul bugetar 2007-2013 al Uniunii Europene, Romania mai are de semnat contracte de aproape 17 miliarde de lei (aproximativ 4 miliarde de euro).

Daca acest obiectiv nu este atins, Romania va pierde din start acesti bani, adica aproape 2,8% din PIB-ul Romaniei pe un an, conform Elenei Udrea.

"L-am auzit in februarie pe Premierul Victor Ponta criticandu-l pe presedintele Basescu pentru ca ar fi obtinut 'doar' 40 de miliarde de euro pentru Romania in exercitiul bugetar 2014-2020 al Uniunii Europene. De buna seama, bani insuficienti pentru un prim-ministru care a dat dovedit ca nu e in stare sa aduca nici macar 500 de milioane de euro pe un an.

Ipocrizia USL este evidenta cu atat mai pregnant acum, cand Comisia Europeana trimite Ministerului Fondurilor Europene o scrisoare in care critica in termeni extrem de duri, total nediplomatici, modul in care tara noastra a inteles sa prezinte strategia pentru absorbtia fondurilor europene pe perioada 2014-2020", a punctat deputatul PDL de Roman.

"Atat timp cat Guvernul USL va fi la putere in Romania, absorbtia fondurilor europene va merge din rau in mai rau. Incet, incet, USL devine un sinonim pentru dezastru economic si social", a concluzionat Elena Udrea.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#Elena Udrea absorbtie fonduri europene, #Udrea Romania absorbtie fonduri, #Udrea atac USL absorbtie fonduri, #USL absorbtie fonduri europene , #PDL