Elena Udrea stia de banii dati de Cocos in campaniile PDL: Asa se finanteaza, de ce va prefaceti ca nu stiti?

Miercuri, 25 Februarie 2015, ora 10:12
6089 citiri
Elena Udrea stia de banii dati de Cocos in campaniile PDL: Asa se finanteaza, de ce va prefaceti ca nu stiti?

Elena Udrea, care asteapta miercuri sa afle daca va fi sau nu arestata preventiv in dosarul Gala Bute, sustine ca stia despre faptul ca fostul ei sot Dorin Cocos finanta campaniile electorale ale PDL.

Deputatul a facut afirmatia la iesirea de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), unde se judeca cererea DNA de arestare preventiva a Elenei Udrea si unde a dat explicatii in fata magistrtilor.

Referitor la denuntul potrivit caruia campaniile electorale ale PDL au fost finantate din bani privati, de catre fostul sot al Elenei Udrea, Dorin Cocos, deputatul a precizat ca acest lucru nu este un secret, ci o practica despre care toata lumea stie.

"Nu e un secret, asa se finanteza campaniile elctorale, de ce va prefaceti ca nu stiti? Intrebati-i pe Iohannis, pe Ponta, veti vedea ca fac la fel. Stiam ca Dorin Cocos finanta campaniile PDL", a dezvaluit Elena Udrea in fata jurnalistilor.

Elena Udrea afla daca va fi arestata din nou. Procesul incepe la ora 8.00

Fosta sefa a PMP a fost intrebata daca astfel au fost finantate si campaniile partidului pe care l-a condus, ea replicand: "Persoanele de fata se excepteaza de fiecare data, nu?"

Elena Udrea le-a vorbit miercuri dimineata judecatorilor despre lucrurile pe care le-a facut in calitate de ministru al Turismului si s-a aratat dezamagita ca "aceste lucruri sunt puse sub semnul intrebarii din cauza unora care nu au reusit sa inteleaga nici care a fost rolul lor intr-un minister", referindu-se la denuntatorii sai din dosarul Gala Bute, persoane pe care le-a avut in subordine.

Cu ochii in lacrimi in instanta?

Intrebata de jurnalisti de ce are ochii inlacrimati, ea a raspuns: "Nu sunt chiar cu ochii inlacrimati, dar e trist sa vad ca lucrurile pe care le-am facut cu buna credinta...faptul ca am vorbit despre lucrurile acestea (m-a intristrat - n.red.) ".

Udrea, despre Basescu: Nimic din ce stiu nu ar putea fi subiect de denunt sau acuzatie

"Sunt dezamagita ca o multime de oameni nu au curajul sa isi asume, multi barbati afirma acum ca nici nu respirau daca nu ii lasa Elena Udrea. Va amintiti ca, in 2010, am spus constructorilor, intr-o conferinta de presa, sa mearga la DNA daca cineva le cere spaga, daca cineva invoca numele meu, pentru ca lucrurile acestea nu sunt adevarate.

Aveam informatii ca se intampla lucrurile acestea in general (...). In calitate de om politic am facut multe greseli si multe dintre lucrurile facute de politicieni nu-mi sunt straine, dar ca ministru am fost un ministru bun", a explicat ea.

Cum a incalcat Camera Deputatilor legea in cazul Elena Udrea - explicatiile avocatului (Video)

Legat de faptul ca din banii luati ca spaga de la constructori de catre Tudor Breazu, administratorul terenului sau de la Nana, a fost organizata o petrecere pentru ziua ei de nastere, Udrea a sustinut ca e jenant sa se spuna ca nu avea bani de o masa.

"E jenant sa spui ca putea cineva, la doi ani dupa ce luase mita - ca a recunoscut - sa-mi plateasca o masa mie, macar bani de o masa aveam si eu", a spus ea.

Inainte sa se urce in masina si sa plece acasa, Udrea a tinut sa le atraga atentia reporterilor in legatura cu un mic protest care avea loc in acel moment, in fata ICCJ: "Auziti ce spune - 'Jos mafia, jos PSD!'".

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Elena Udrea campanii PDL, #Elena Udrea Cocos PDL , #DNA