Elena Udrea si punga penala

Joi, 29 Ianuarie 2015, ora 08:38 3895 citiri
Foto: Evenimentul Zilei (Arhiva)

Presedintele PMP, Elena Udrea, atrage atentia asupra fenomenului finantarii ilegale a campaniilor electorale, facand referire la celebrele pungi cu diverse produse, pe care le primesc unii alegatori.

"Acestia trebuie sa stie ca punga nu este platita de politicieni din salariul lor, nici nu ar avea cum, ci, de cele mai multe ori, este din bani negri, facuti cu incalcarea legii", scrie pe Facebook Elena Udrea.

Fostul ministru acuza clasa politica, jurnalistii, dar si procurorii de aceasta situatie. Chiar si alegatorii au partea lor de vina, in opinia sa.

"Spun de ani de zile ca modul de finantare a partidelor si a campaniilor electorale genereaza coruptie si ca trebuie schimbata legea. Faptul de a aresta doi, trei politicieni si oameni de afaceri care nimeresc intr-o cauza mai simplu de dovedit de procurori nu rezolva nici pe departe problema.

Solutia nu este isterizarea unor jurnalisti si analisti pe la televizoare, cei mai multi dintre acestia fiind platiti fix din aceiasi bani, nu critica ipocrita facuta de-a dreptul gretos de politicieni care procedeaza fix la fel, doar ca ei inca nu au fost intrebati de procurori", indica Elena Udrea miezul problemei si are si o solutie.

"Solutia reala este recunoasterea realitatii si schimbarea regulilor, cu consensul tuturor. Al partidelor, al presei care este parte a sistemului, dar si al alegatorilor care primesc cu bucurie orice punga in campanie", adauga sefa PMP.

Iohannis, consultari cu partidele: De la codul electoral pana la desfiintarea CNA

Miercuri, la Palatul Cotroceni, presedintele Klaus Iohannis a avut o noua runda de consultari cu partidele din Parlament, de data aceasta referitor la prioritatile legislative care ar trebui sa se afle din februarie pe ordinea de zi. S-a discutat inclusiv despre o transparentizare a finantarii partidelor politice. La discutii nu a fost invitat si PMP, pe motiv ca nu exista la momentul alegerilor parlamentare din 2012, cand a fost votata actuala componenta a Legislativului, asa ca Elena Udrea si-a exprimat opiniile pe Facebook.

B.B.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News