Elena Udrea si Alina Bica au contestat decizia de arestare preventiva. Recursul va fi judecat zilele urmatoare

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Vineri, 05 Octombrie 2018, ora 12:13
4840 citiri
Elena Udrea si Alina Bica au contestat decizia de arestare preventiva. Recursul va fi judecat zilele urmatoare
Foto: Facebook/Elena Udrea

Elena Udrea si Alina Bica au contestat decizia de arestare preventiva pentru 60 de zile luata de un judecator din Costa Rica. Recursul urmeaza sa fie solutionat in zilele urmatoare. Anuntul a fost facut vineri de Veronel Radulescu, avocatul Elenei Udrea, la Curtea de Apel Bucuresti.

Aparatorul a explicat ca procedura de extradare este una complexa.

"Vor fi invocate celelalte aspecte, referitor la statutul de refugiat, la starea de proaspat mamica si faptul ca trebuie sa creasca un copil cu cetatenie costaricana, aparari privind procedurile judiciare care s-au desfasurat in Romania si in baza carora a fost condamnata, proceduri prin care i s-a incalcat dreptul la un proces echitabil, la aparare", a sustinut avocatul.

"Are un carnet de refugiat"

Veronel Radulescu a explicat ca Elena Udrea are un carnet provizoriu de refugiat, dar si o adresa oficiala emisa de Autoritatea de Emigrari din cadrul Ministerului de Interne din Costa Rica, prin care i se raspunde ca, de la momentul formularii cererii de obtinere a statutului de refugiat, beneficiaza de dreptul de a nu fi extradata in tara de origine.

Despre declaratiile sefului Interpol Costa Rica, potrivit caruia copilul nu este un impediment pentru extradare, avocatul a spus ca nu acesta ia deciziile in justitia din tara latino-americana.

Radulescu crede ca este posibil ca in calea de atac sa se revoce sau sa fie inlocuita masura arestarii cu alta masura mai blanda, arest la domiciliu sau sub supraveghere, care sa functioneze ca la masura controlului judiciar din Romania.

Avocatul a punctat din nou ca sunt si alte motive de contestare a extradarii, de exemplu, in cazul Alinei Bica, aceasta a fost condamnata pentru favorizarea faptuitorului, infractiune care nu ar fi in Codul Penal din Costa Rica.

"Exista procedura ca periodic sa primeasca vizite. Am inteles ca e o anexa unde sunt femei cu copii sau insarcinate. Dar, dincolo de tot ce ar fi putut face Udrea, de toate acuzatiile care i se aduc, e inuman sa-i faci unei femeie asa ceva, sa o iei de langa copil", crede Veronel Radulescu.

El a spus ca nu a reusit sa ia legatura cu Elena Udrea: "Am vorbit cu Alexandrov (iubitul Elenei Udrea - n.red) . E foarte ocupat in aceasta perioada. Probabil ca trebuie sa aiba grija si de copil, sa faca demersurile legale catre autoritati, sa tina legatura cu aparatorii. Sunt o serie de aspecte. Mai e un impediment in comunicare. Cand aici e ziua, in Costa Rica e noapte".

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Elena Udrea arestata Costa Rica, #Alina Bica arestata Costa Rica, #Bica Udrea Costa Rica , #arestata