Elena Udrea, primul interviu de cand a iesit din puscarie: Kovesi a tintit corect inspre mine (Video)

Duminica, 10 Mai 2015, ora 22:30
14662 citiri
Elena Udrea, primul interviu de cand a iesit din puscarie: Kovesi a tintit corect inspre mine (Video)
Foto: Facebook/Elena Udrea

Elena Udrea, eliberata recent din penitenciar si aflata in prezent in arest la domiciliu, sustine ca stia de multa vreme ca avea sa fie arestata si ca a devenit o tinta din cauza popularitatii sale.

"Kovesi a tintit corect inspre mine, din punct de vedere al strategiei de imagine", a afirmat Elena Udrea, intr-un interviu acordat telefonic postului B1 TV.

Potrivit acesteia, din tot ce i s-a intamplat pana acum Codruta Kovesi castiga popularitate, motiv pentru care nu exclude o eventuala intrare a acesteia in politica.

Mentionand ca nu vrea sa faca speculatii, Elena Udrea a declarat totusi: "Nu exclud sa vrea la un moment dat sa faca politica, pentru ca nicio putere nu e completa fara cea politica".

"Un lucru e clar: eu nu am aparut intamplator in lupta aceasta impotriva coruptiei", e de parere deputatul.

Elena Udrea sustine ca arestarea sa si "toata aceasta lupta cu coruptia" se duce si cu scop de popularitate, afirmand ca doar asa se explica numarul acuzatiilor, "vreo 10", formulate "in cascada".

"Eu stiam ca voi fi arestata de foarte mult timp", a afirmat ea, declarand insa ca nu stia cand avea sa vina momentul. Deputatul mai sustine ca arestarea sa "s-a intamplat intr-un moment de preluare a puterii; orice argument ar fi fost suficient ca sa fiu arestata".

Sunt lucruri care nu se pot spune

"Cei care stiu niste lucruri trebuie redusi la tacere", a declarat Udrea, afirmand ca acesta este adevaratul motiv al arestarii sale. Deputatul crede ca nu intamplator a fost "cel mai atacat candidat vreodata" in campania prezidentiala.

Intrebata punctual ce stie, aceasta a dat de inteles ca nu putine, din moment ce a fost in proximitatea puterii timp de 10 ani. "Sunt lucruri care nu se pot spune", a explicat Udrea, completand ca nu este "iresponsabila".

Referindu-se la arest, Elena Udrea a spus: "azi e o competitie cine aresteaza mai mult. Nu cred ca foloseste decat la a teroriza oamenii: sa recunoasca fapte pe care le-au facut, dar si un instrument de a face oamenii sa recunoasca fapte pe care nu le-au facut. Este un instrument prin care oamenii sunt terorizati sa declare ceea ce e nevoie sa declare, pe de o parte, si un instrument pentru cei care isi doresc imagine".

Intrebata la ce foloseste arestul preventiv, a spus ca "cei care pot decide asupra libertatii cuiva isi fac imagine cu arestarea preventiva; un om arestat preventiv, indiferent cate satisfactii ar aduce publicului", beneficiaza totusi de prezumtia de nevinovatie, a mai declarat Elena Udrea.

"Cei care fac azi parte din sistem folosesc justitia in interes propriu", e de parere Elena Udrea.

Intrebata daca il considera pe fostul presedinte, Traian Basescu, vinovat pentru cele prin care a trecut, Elena Udrea a raspuns: "Nu cred ca Traian Basescu e de vina. Sunt convinsa ca tot ce a facut a facut cu buna credinta", din dorinta de a intari statul de drept si pentru o justitie independenta.

Prietenii "pe viata" printre detinute

In ceea ce priveste lipsurile de dupa gratii, Elena Udrea a explicat ca "arestul te schimba foarte mult, inclusiv fizic, nu numai din cauza presiunii psihice, ci si lipsa de conditii minimale, mai ales pentru o femeie".

Vorbind despre fostele colege din arest, cu care sustine ca a legat prietenii "pe viata", Udrea a afirmat ca acestea suporta "conditii inumane - pe care le-am indurat si eu".

"Ceea ce se intampla intr-un arest preventiv, mai putin intr-un penitenciar, inseamna grav pentru sanatate. Dincolo de faptul ca nu am putut sa ma coafez, nu puteai sa faci lucruri sanatoase, miscare, ca trebuia sa stai imobilizat intr-o camera de 9 metri. Foarte multe persoane pleaca bolnave pentru tot restul vietii", a declarat ea.

Din cauza faptului ca niciun moment nu a fost singura, avand in permanenta langa ea doua sau trei persoane, intr-un spatiu atat de mic, i-a spus mamei sale sa o lase singura, dupa ce a fost eliberata, la inceperea perioadei de arest la domiciliu.

"Cred ca nu am fost atat de intima nici cu mama", a spus Udrea despre conditiile suportate. "I-am spus ca o rog sa ma inteleaga si sa ma lase singura macar cateva zile", a explicat Udrea.

Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
#Elena Udrea Codruta Kovesi imagine, #Elena Udrea Kovesi popularitate, #Udrea interviu arest domiciliu, #Udrea interviu arest B1 TV, #Udrea prietenii detinute, #Udrea motiv arestare , #arestata