Elena Udrea povesteste despre conflictul cu Sorin Frunzaverde

Marti, 13 Martie 2012, ora 21:002911 citiri
Elena Udrea povesteste despre conflictul cu Sorin Frunzaverde
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PDL Elena Udrea a declarat, marti, ca prim-vicepresedintele partidului Sorin Frunzaverde a intrat intr-un conflict cu ea, nemultumit ca l-a schimbat din functie pe directorul Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC) din Caras-Severin, sustinut de el.

Udrea a afirmat ca a vrut sa depolitizeze Inspectoratul de Stat in Constructii, motiv pentru care l-a preluat la ministerul pe care il conducea, argumentand ca MDRT este autoritate in ceea ce priveste constructiile.

"Ca orice cetatean care merge pe strada, am constatat ca lucrurile au scapat de sub control in ceea ce priveste constructiile. Sunt foarte multe constructii fara autorizatie care ajung sa atinga zece etaje fara probleme, deci nu le opreste nimeni, stim cu totii ca se cere spaga la controalele care se fac pe parcursul edificarii unei lucrari, de foarte multe ori exista lipsa de interes din partea autoritatii de control...", a spus Elena Udrea.

Liderul PDL a explicat ca in ultimii 20 de ani fondul construit nu a mai respectat in realitate nicio regula de urbanism, iar ea a incercat sa evalueze daca si ISC a fost de vina si a decis astfel reorganizarea lui.

Astfel, institutia a fost regionalizata si din 41 de directori judeteni au mai ramas opt sefi regionali. "In momentul acela au aparut discutiile, pentru ca foarte multi dintre ei erau sustinuti politic. Asta nu era nicio problema, daca omul era competent si corect", a spus Udrea.

Ea nu a fost de acord ca printre cei opt directori regionali sa mai existe vreunul dintre vechii sefi ai institutiei si a decis organizarea unui concurs pentru ocuparea posturilor.

"Ceea ce, cu siguranta, i-a nemultumit pe unii dintre colegii mei. O situatie de genul acesta si care a avut si semnale publice, adica s-a si vazut disputa, neintelegerea dintre mine si Frunzaverde la un anumit moment", a mai spus Udrea

Ea a explicat ca la Caras-Severin au fost anumite probleme, dupa ce ministerul a decis sa demoleze constructiile ilegale, iar inspectoratul de stat local nu a ajutat la acest demers.

"A reiesit ca nu ne-au ajutat sau, de fapt, ne-am incurcat in urma acelor controale. Ca urmare am hotarat demiterea directorului ISC de acolo, un lucru care sigur l-a nemultumit pe colegul meu Sorin Frunzaverde, iar ulterior, cand a avut ocazia, desigur a tinut sa ma scoata dintre ministrii performanti din Guvern", a mai spus Udrea.

Prigoana, cel mai bine plasat in sondaje pentru Bucuresti

Silviu Prigoana este reprezentantul PDL cel mai bine plasat in sondaje pentru a candida la Primaria Capitalei, insa in partid exista si varianta sustinerii unui candidat independent, a mai declarat liderul democrat-liberalilor Elena Udrea.

Udrea a spus ca cel mai bine plasat in sondaje din partea PDL este Silviu Prigoana, dupa care urmeaza o lista "destul de compacta" de candidati.

Cu toate acestea, liderul PDL nu-l considera pe Prigoana ca fiind in mod sigur candidatul care va fi desemnat de partid pentru primarie. "Exista si varianta unui candidat independent, sustinut de alte partide politice, asa cum domnul Oprescu ar fi sustinut de PSD, PNL, PC...", a afirmat ea.

Udrea: Am trecut prin situatii umilitoare, dar nu vreau sa ma retrag

Udrea a adaugat ca reprezentantii partidului poarta in aceste zile discutii legate de parteneriate pentru Bucuresti, iar candidatii vor fi anuntati in luna martie.

"Eu nu m-as ingrijora de candidatii PDL, ca noi sigur avem candidati. Eu as fi curioasa cu cine candideaza USL-ul. Nu stim pana acum decat ce-a anuntat domnul Vanghelie, ca el este candidatul, pentru ca s-a anuntat singur, in rest nu stim daca au reusit sa se inteleaga, sa-si imparta sectoarele intre ei. Ce stim e ca incearca disperati sa se agate de Sorin Oprescu, pentru ca ei nu au candidat la Capitala, dar daca Sorin Oprescu este candidatul lor, sa iasa si sa anunte, pentru ca altfel oamenii se simt pacaliti", a spus presedintele PDL Bucuresti.

Intrebata de ce nu intra ea insasi in competitia pentru Primaria Capitalei, Udrea a raspuns ca nu este momentul ca o femeie sa candideze pentru acest post.

"Eu sunt un om de constructie. Sigur, este greu sa vezi pe tocuri lucrul acesta, dar o sa iau decizia sa port pantofi fara toc, poate atunci va fi mai usor. Chiar sunt un om de proiecte de constructie, de administratie si cu siguranta ca foarte multe lucruri ar merge mai bine in Bucuresti, daca as fi avut ocazia sa ma ocup de ele. Nu, nu cred ca este momentul ca o femeie sa candideze la Primaria Capitalei. Asta e, politica se face pe voturi si, ca urmare, nu s-a pus problema niciun moment sa candidez eu la Primarie, vom veni cu candidatul cel mai bun", a adaugat Udrea.

La nivelul PDL Bucuresti a fost realizat un sondaj de opinie pentru stabilirea candidatului PDL la Primaria Capitalei, intrebarile vizandu-i pe Monica Macovei, Silviu Prigoana si Adriean Videanu, astfel urmand sa fie stabilit profilul candidatului formatiunii. Rezultatele sondajului ar putea fi facute publice joi.