Udrea, pe blog: Liderii USL vor sa se aleaga cu proiectele finantate in mandatul meu

Vineri, 16 Noiembrie 2012, ora 17:33
2189 citiri
Udrea, pe blog: Liderii USL vor sa se aleaga cu proiectele finantate in mandatul meu

Face ce face si Victor Ponta ajunge sa taie panglici tot la proiecte finantate prin fonduri europene in timpul mandatului meu de ministru.

Dar pana la urma asta inseamna ca imi recunoaste meritele si acest fapt nu poate decat sa ma bucure! Ieri de exemplu, Victor Ponta a participat in Targu Jiu la inaugurarea Centrului de Zi Christian-Asistenta pentru persoanele tinere si adulte cu handicap.

Contractul de finantare pentru construirea Centrului de zi "Christian" a fost semnat in timpul mandatului meu, mai exact pe data de 30 martie 2011. Valoarea investitiei a fost de peste 3,3 milioane de lei, din care finantarea din fondurile europene prin Programul Operational Regional, gestionat de MDRT s-a ridicat la 2,2 milioane de lei.

Daca va amintiti, premierul si-a inceput campania electorala in aceeasi nota: a participat la ceremonia de semnare a ordinului de incepere a lucrarilor de reabilitare a Spitalului Judetean de Urgenta din Alexandria, la brat cu Liviu Dragnea, mimand buna intelegere. Iar finantarea lucrarilor de la spitalul din Alexandria din fonduri europene a fost semnata tot in timpul mandatului meu de ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, mai exact pe data de 24 august 2010.

Cu ocazia inaugurarii de ieri, premierul ar fi incurajat autoritatile sa foloseasca bani europeni pentru realizarea cat mai multor proiecte de acest gen. Sunt total de acord cu acest mesaj al premierului! Dar nu pot sa nu ma gandesc la expresia : "Sa nu faci ce face popa, sa faci ce zice popa!"

Spun asta pentru ca guvernarea USL nu doar ca nu reuseste sa treaca de 0% absorbtie a fondurilor europene, dar nici nu este in stare sa respecte recomandarile Comisiei Europene de anul trecut pentru corectarea neregulilor ce privesc accesarea fondurilor europene, situatie ce ne-a adus in situatia de a avea fondurile taiate pe patru programe europene.

Inaugurarea centrului din Targu Jiu demonstreaza inca o data, ca in ciuda acuzatiilor venite de la analistii- gaite ai Puterii si de la USL, fondurile europene au fost acordate in mod obiectiv in timpul mandatului meu. Eu am sprijinit si proiecte din judetul Teleorman, unde candideaza Crin Antonescu, dar si in Gorj, unde candideaza Victor Ponta.

De exemplu, in Gorj, sub semnatura mea, au fost realizate proiecte de 135.000.000 lei, bani provenind de la MDRT si peste 100 de milioane de Euro, din fonduri europene. La fel si in Teleorman, au venit din fonduri europene peste 100 de milioane de Euro, plus bani de la ministerul pe care l-am condus. Iar acum, liderii USL se lauda si candideaza cu proiecte sprijinite de Elena Udrea, pe care le criticau ca inutile atunci cand le sustineam eu.

Sursa: blog.elenaudrea.ro

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Elena Udrea USL, #Elena Udrea blog, #Elena Udrea proiecte, #Elena Udrea MDRT , #ministrul Dezvoltarii si Turismului