Elena Udrea, o "Elena Basescu Reloaded" (Opinii)

Duminica, 17 Aprilie 2011, ora 20:41
4566 citiri
Elena Udrea, o "Elena Basescu Reloaded" (Opinii)
Foto: cancan.ro

Ni se facuse dor, parca, de vreo perla a tinerei sperante a politicii romanesti, Elena Basescu. Alaturi de Vanghelie si de Elena Udrea, fiica presedintelui tarii intra in categoria "clasicilor" limbii romane si ne determina sa ne reconsideram cunostintele acumulate in scoala.

Scriam nu cu mult timp in urma ca domnisoara Elena Basescu, europarlamentarul nostru vajnic, va impune moda lingvistica in Romania. Acum, Elena Udrea este cea care o oficializeaza prin preluarea celebrelor "succesuri" intr-un discurs. Ma indoiesc ca ar fi fost o gresala. Tot ce rosteste Elena cea mica se transforma imediat in tezaur lingvistic si este asumat de intreaga suflare politica de sorginte PDL-ista.

Asa cum dictatorul Coreei de Nord are statui pe la orice colt de strada, pe unde a trecut si a ridicat mana, la fel raman in urma Elenei celei tinere si "monumentele" lingvistice pe care le scoate pe gura. Cam asa cum le zicea tatal ei, Traian Basescu, deunazi ziaristilor.

Orice banalitate graita si schimonosita de fiica cea mica a presedintelui devine instantaneu ceva pretios, de care radem la inceput, dar il preluam incosntient.

Nu m-as mira ca, maine-poimane, dansul "moonwalk-tribal" al domnului Talmacean sa fie imitat de alti admiratori mai tineri ai "domnului Pelican", asa cum i se mai spune galagiosului PDL-ist. Este acelasi principiu care functioneaza si in moda: excentricitatea (sau nestiinta) unuia care iese in fata devine regula pentru cei incapabili de originalitate si valorizat ca atare.

Goagalisme si almanahe

La fel de celebre ca "succesurile" basesciene au devenit si "almanahele" sau "goagalul" lui Vanghelie. S-ar putea scrie tratate intregi despre greselile comise de ai nostri politicieni. Si, asa cum in dictionarul Cambridge si-a facut loc prescurtarea "LOL" folosita in limbajul de pe Messenger, asa isi vor face loc si "goagalul" vanghelian sau "succesurile" basesciene, in DEX-urile ce vor fi scrise.

Poate ca, peste multi ani, nu pe Traian Basescu il va tine minte aceasta natiune, ci o va evoca pe fiica sa si vastele ei cunostinte enciclopedice. Ea parca a avut un impact mai puternic asupra noastra in ultimii ani.

Imi amintesc ca, acum cativa ani, fostul ministru al Educatiei, domnul Cristian Adomnitei, a fost ridiculizat de cativa scolari, in materie de stele ale Uniunii Europene. Nu a fost nici prima, nici ultima data cand un politician de-al nostru s-a facut de ras.

Lumea se uita cu fascinatie la alesii poporului, cum isi etaleaza analfabetismele pe la televizor. Reporterii urmaresc cu atentie orice discurs al Elenei Basescu din Parlamentul European si exulta atunci cand ea mai scoate cateva "perle". Lumea discuta mai mult "succesurile" Elenelor decat ce a facut domnul Adrian Severin tot prin Parlamentul European. Ce mai, o Romanie de...can-can.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Elena Udrea succesuri Basescu, #marian vanghelie goagal almanahe, #Elena Basescu succesuri , #stiri Elena Udrea