Elena Udrea nu mai vrea in Parlament si nu va face campanie PMP

Sambata, 06 August 2016, ora 10:17 5860 citiri
Foto: Arhiva Facebook/Elena Udrea

Elena Udrea sustine ca nu va candida la alegerile parlamentare din toamna.

Intrebata daca este o decizie definitiva, ea a raspuns: "Ma intrebati acum, acum va spun ca nu mai candidez. Nu am stat sa analizez mai mult de atat, dar decizia mea acum este sa nu candidez".

Intr-un interviu acordat Digi 24, deputatul PMP a declarat ca politica s-a degradat, desi au venit tineri, care au avut "apucaturi capitaliste", dar au mostenit si practicile de nepotism de dinainte de 1989.

Ea sustine ca nu neaparat o schimbare de generatie va aduce o schimbare a modului de a face politica.

"Asta am vazut-o pe pielea noastra de la Revolutie incoace. Dimpotriva, mie mi se pare ca politica s-a degradat, chiar daca generatiile care au venit de-a lungul timpului au fost mai degraba educate in democratie. Este un exercitiu de politica nou, vom vedea daca va aduce un plus modul de a face politica in tara asta si tarii in general pentru ca politica este in slujba sau ar trebui sa fie in slujba oamenilor", a adaugat Udrea.

In ceea ce priveste degradarea politicii, Elena Udrea a spus ca se refera la prestatia Parlamentului, la modul de promovare a oamenilor in functii publice, care nu s-a schimbat deloc, s-au perpetuat fix aceleasi practici, indiferent ce generatii au venit.

"Modul in care s-a exercitat si viziunea asupra exercitarii puterii publice, aveau mai mult respect pentru acest lucru cei care se formasera in politica inainte de 1989. Cei care au venit tineri au venit cu apucaturi de capitalism, pe de o parte, pe de alta parte fix cu aceleasi practici de nepotism, pe care le-am mostenit din vremea lui Ceausescu. Deci a fost o combinatie mai rea decat ce ramasese dupa 1989.

Mie nu mi s-a parut ca schimbarea de generatii adauga lipsa de eficienta a Parlamentului, degradarea, nu stiu, a actului guvernamental, pana la guvernul de azi, care este o catastrofa. Mie nu mi se pare ca am mers spre mai bine", afirma Udrea.

Ea spune ca actualul Parlament i s-a parut "inutil" si ca e nevoie de o schimbare de generatii.

"Uitati, va dau un nume sau nume care nu vor pleca si care, probabil, ca ar trebui sa plece: domnul Vasile Blaga, pleaca? Nu stiu daca pleaca sau altii din generatia dansului. Daca nu se intampla o schimbare si asta si la nivelul societatii pentru ca si politicienii nu pica de pe Luna, politicienii se schimba si vin din societate. Daca nu se va schimba mentalitatea, degeaba vin nume noi in politica", sustine Udrea.

Despre ea, Udrea spune ca a fost "unul dintre politicienii buni pe care i-a avut aceasta tara si unul dintre ministrii foarte buni pe care i-a avut aceasta tara".

Intrebata despre faptul ca si ea a venit in politica cu foarte multi bani si a fost sprijinita foarte mult de fostul presedinte Traian Basescu pentru a obtine anumite functii, Elena Udrea a spus: "Faptul ca in politica esti sprijinit de un partid, de un lider, aceasta este structura, asa se promoveaza in politica. Problema este daca esti in stare sa faci ceva".

Udrea a mentionat ca nu va face campanie pentru PMP, dar va fi un alegator al acestui partid.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News