Elena Udrea: Mazare, incapabil sa acceseze fonduri europene

Miercuri, 24 August 2011, ora 20:45
2343 citiri
Elena Udrea: Mazare, incapabil sa acceseze fonduri europene
Foto: Realitatea TV

Ministerul Turismului a fost nevoit sa preia proiectul de reabilitare a Cazinoului din Constanta, o cladire istorica, deoarece primarul Radu Mazare nu a fost in stare sa acceseze fondurile europene, avand cea mai scazuta rata in acest domeniu, a declarat, miercuri, ministrul Elena Udrea.

"Acum (Cazinoul n.r.) trece la minister, doar pentru lucrari de administrare. Ministerul este gata sa faca lucrari de reabilitare, printr-un program de reabilitare a cladirilor care sunt monumente istorice si au nevoie de interventii de urgenta. Lucrarile pot demara chiar in aceasta toamna", a precizat ministrul Turismului, la Realitatea TV.

"Domnul Mazare nu a putut sa gaseasca un partener privat si a vrut sa-l vanda. Eu nu pot sa gasesc, pentru ca nu sunt administrator. Opinia publica s-a opus vanzarii si s-a ajuns sa ceara ajutor guvernului. La minister am gasit solutia reabilitarii", a continuat Udrea.

Potrivit spuselor sale, dupa reabilitare, Cazinoul se va reintoarce in administratia autoritatilor locale, cu obligatia sa ramana cu destinatie publica si sa aduca mai multi turisti in Constanta si in zona litoralului.

"A ajuns in paragina prin nepasarea autoritatilor publice locale. Am inteles ca a fost o intelegere cu o firma privata, care nu a facut nimic. Probabil a fost scopul de a-l cumpara la un pret de nimic, este o speculatie care exista in Constanta. Nu poate fi decat vina primariei Constanta. Problema este alta: domnul Mazare spune la televizor ca nu vrea sa ia de la gura pensionarilor puiul inghetat. Nici nu era nevoie. Trebuia sa faca un proiect pe fonduri europene. Acum se lamenteaza ca niciodata nu ar lua de la gura pensionarilor pentru cazino", a comentat Udrea.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului a mai spus ca, in cele mai multe cazuri, autoritatile locale din Romania sunt incapabile sa gestioneze intr-un mod eficient astfel de proiecte, desi toti primarii cer descentralizare.

"Nu putem sa-i sanctionam. Suntem sustinatori ai descentralizarii, vrem sa dam atributii, puteri la nivel local. Din pacate, primarii nu sunt in stare sa le preia. Este o dificultate in a lucra cu mediul privat. Este o lipsa de competenta in a gestiona astfel de proiecte. Toti primarii sunt la fel. Va pot exemple de primari care fac aceleasi greseli, de la toate partidele", a precizat ministrul.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#Elena Udrea, #Cazino Constanta, #Radu Mazare , #ministrul Dezvoltarii si Turismului