Elena Udrea, audiata in dosarul lui Blaga UPDATE Ce spune despre banii negri din campanie (Video)

Miercuri, 28 Septembrie 2016, ora 14:33
6855 citiri
Elena Udrea, audiata in dosarul lui Blaga UPDATE Ce spune despre banii negri din campanie (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Elena Udrea a venit, miercuri dupa-amiaza, la sediul DNA Ploiesti, unde a fost citata ca martor in dosarul in care Vasile Blaga este urmarit penal. Deputatul a spus ca punerea sub acuzare a liderului demisionar al PNL este "neasteptata".

Elena Udrea a ajuns in jurul orei 13:15 la sediul DNA Ploiesti, pentru a da declaratii ca martor in dosarul in care Vasile Blaga este urmarit penal pentru trafic de influenta.

La intrare, Udrea a spus ca punerea sub acuzare a lui Blaga este "neasteptata, avand in vedere ca pana acum nu l-a intrebat nimeni nimic".

De asemenea, intrebata daca din punctul sau de vedere era cazul ca Blaga sa fie pus sub urmarire penala, ea a raspuns ca nu poate sa exprime o parere pentru ca nu cunoaste dosarul.

"Avand in vedere ca cel putin eu sunt intrebata de doi ani despre campanii electorale, ma gandesc ca pot fi intrebati si cei care chiar au condus campanii electorale", a adaugat Udrea.

UPDATE 14:33 La iesirea de la DNA, Elena Udrea a confirmat ca a fost citata ca martor in dosarul lui Vasile Blaga. Referitor la acuzatii, deputatul a spus ca: "Finantarile partidelor au devenit ilegale pentru ca aveai o suma pe care aveai voie sa o cheltui. Si astfel partidele faceau si plati neinregistrate. De aici a venit ilegalitatea".

Udrea a precizat ca nu cunoaste acuzatiile care i se aduc lui Vasile Blaga si ca teoretic oricine incasa sume neinregistrate ar fi putut sa le duca oriunde, chiar si acasa.

Vasile Blaga a fost citat, miercuri, la sediul DNA Ploiesti. DNA anunta ca a inceput urmarirea penala a liderului PNL pentru trafic de influenta, in acest dosar fiind urmariti penal si fostul primar din Piatra Neamt Gheorghe Stefan si omul de afaceri Horatiu Bruna Berdila.

Ulterior, Vasile Blaga a anuntat ca in urma acuzatiilor care i s-au adus miercuri de catre DNA isi depune demisia din functia de copresedinte al PNL si sef al campaniei partidului la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Amintim ca Vasile Blaga a fost audiat si anul trecut, dupa ce Elena Udrea a spus ca stie de existenta unor sume foarte mari care ar fi ajuns la PDL, bani care ar fi fost cheltuiti in campania electorala din 2012, cand Vasile Blaga era presedintele partidului. Despre aceste acuzatii, Blaga spunea in 2015: "Fereasca Dumnezeu! Nici nu stiam asa ceva. Nici gand, eu nu stiu. Niciodata!".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
#Udrea martor dosar Blaga, #Blaga urmarit penal, #Blaga DNA urmarit penal , #DNA