Elena Udrea ii da sah mat lui Boc (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 13 Iunie 2012, ora 22:10
6965 citiri
Elena Udrea ii da sah mat lui Boc (Opinii)
Foto: Arhiva

Victoria lui Emil Boc la Cluj este marea nenorocire a PDL. Fostul premier a fost deja pus la colt in partid, chiar si castigand primaria orasului de suflet.

Atacurile lui Radu Berceanu sau Cezar Preda ilustreaza fidel nivelul urias la care au ajuns frustrarile in interiorul partidului.

Insa victoria lui Boc in alegeri complica situatia in acelasi timp foarte mult. Daca Boc ar fi fost infrant la Cluj, lucrurile ar fi fost infinit mai simple: intreg partidul i-ar fi putut cere linistit demisia, fara sa riste a pica in penibil.

Asa, cum sa-i ceri tu, oricine ai fi in PDL - greu sau slab, demisia sefului partidului, cand PDL insusi a inregistrat rezultate catastrofale peste tot in tara? Si, totusi, discutia are sens, chiar si dupa eroica rezistenta a lui Boc la Cluj.

Mai exact, demisia Elenei Udrea din fruntea PDL Bucuresti repune in discutie strategia de viitor. E drept, fostul ministru al Turismului nu si-a anuntat demisia si din functia de vicepresedinte al PDL, insa simpla renuntare la conducerea Bucurestiului arunca si asupra lui Boc o obligatie.

"Cine simte ca mine sa faca la fel" - cu aceste cuvinte Elena Udrea il obliga pe Emil Boc sa recalculeze performanta PDL. Si arunca in acelasi timp in aer discursul de invingator al fostului premier. Pentru ca Boc nu a fost in stare sa turuie dupa victoria sa decat o si mai mare victorie spre care se indreapta la alegerile din toamna.

Asta i-a enervat la culme pana si pe democrat liberali care pana nici ei nu au mai suportat sa inghita atata propaganda ieftina si au iesit la atac.

Daca Cezar Preda a fost moderat, Berceanu a spus aproape tot ce a avut pe suflet. Toata conducerea partidului sa demisioneze, in corpore, pentru ca ea in intregime se face vinovata de esecul PDL la alegeri. Si Cezar Preda si Radu Berceanu au sintetizat destul de bine cauza infrangerii - guvernare aroganta si ineficienta a oamenilor din gasca lui Boc, Udrea si Anastase.

Elena Udrea a facut pasul inapoi si a dat de inteles ca e gata sa se retraga cu totul din prim planul partidului. E prima mare reduta care renunta de buna voie la fraiele PDL. Or acest pas inapoi, in conditiile declansarii deja a revoltei din interiorul partidului, nu poate avea decat rolul unui declansator care il va arunca in aer si pe Emil Boc.

Demisia si plecarea Sorinei Placinta din fruntea PDL si inscrierea in PNL nu mai joaca in actualul context decat rolul unei note de subsol. Exprima si mai clar cat de bine a fost inteles semnalul de retragere al Elenei Udrea.

Demisia Elenei Udrea, plecarea Sorinei Placinta, atacurile violente ale "greilor" Berceanu si Preda pun de fapt cea mai buna radiograma de interpretare a rezultatelor alegerilor locale. Departe de a fi catastrofale, asa cum trambitau unele posturi imediat dupa incheierea votului, dar la fel de departate de optimismul tamp al fostului premier, aceste revolte zilnice desfiinteaza practic discursul oficial al partidului si repun in discutie viitorul PDL.

Altfel, cu atatea frustrari tinute in continuare sub presiune, partidul risca sa ajunga in pragul alegerilor parlamentare si fara oameni, si fara discurs, si fara niciun pic de credibilitate. Si abia atunci s-ar putea sa isi aminteasca toti vorba presedintelui: "Sa fereasca Dumnezeu de mai rau!"

Abia atunci PDL s-ar putea ia cunostinta cu adevaratul dezastru care-i pandeste de dupa colt. Nu doar ratarea Parlamentului, dar si spectrul propriei desfiintari si topiri in USL. Proces inceput de altfel deja de ceva timp.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Elena Udrea demisie PDL, #Boc demisie presedinte PDL, #Radu Berceanu critic PDL, #Cezar Preda atac conducere PDL , #demisie