Elena Udrea: Este clar ca regionalizarea nu se mai intampla!

Sambata, 10 Decembrie 2011, ora 18:23
3744 citiri
Elena Udrea: Este clar ca regionalizarea nu se mai intampla!
Foto: Realitatea TV

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, este convinsa ca regionalizarea nu va mai avea loc in Romania, din cauza opozitiei UDMR.

"Este clar ca UDMR nu va accepta regionalizarea, deci este la fel de clar ca ea nu se va intampla si o spun eu, ca ministru al Dezvoltarii Regionale", a declarat Udrea sambata, la Realitatea TV.

Parerea transanta a ministrului contrasteaza cu optimismul de care dadea dovada in vara cand afirma ca, in cazul in care Uniunea Democrata Maghiara din Romania nu va accepta varianta propusa de PDL pentru reorganizarea administrativa a tarii, de opt judete mari plus Harghita si Covasna, se vor continua discutiile pentru gasirea de variante rezonabile care sa fie si benefice tarii, dar sa multumeasca si interesele politice.

Udrea: Daca UDMR nu accepta varianta 8+2, vom discuta alte variante rezonabile

Despre comasarea alegerilor, insa, Elena Udrea a sustinut inca o data ca ea "trebuie facuta", iar unul dintre argumente a fost marirea procentului de romani care se prezinta la urne.

"Comasarea trebuie facuta, nu numai pentru reducerea cheltuielilor. Haideti sa vedem cati oameni vin la vot. Din ce in ce mai putini. Daca ii chemi in fiecare an la vot, scade interesul cetateanului si noi avem nevoie de o participare mai mare la vot", a spus Elena Udrea.

Ministrul a negat faptul ca Romania s-ar confrunta cu o criza economica, calificand perioada prin care trece tara ca fiind numai una de "dificultate economica".

"In plina perioada de dificultate economica - n-as spune criza, pentru ca Romania nu este in criza economica -, cu trei luni inainte de alegeri, nimeni nu mai munceste", a mai opinat ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

"Remanierea nu se face cand spune Elena Udrea"

In ce priveste remanierea guvernamentala, anuntata de diferite surse politice dar amanata, in toamna, Udrea a precizat ca "nu am decis niciodata sa se faca in toamna".

"Remaniere este numai atunci cand anunta primul ministru, nu cand spune Elena Udrea. Eu mi-am spus punctul de vedere, cum am considerat ca ar fi bine pentru partid si pentru credibilitatea acestui Guvern. Dincolo de evaluarea facuta de primul ministru, cred in continuare ca remanierea trebuie facuta. Deocamdata avem de trecut prin Parlament un buget", a precizat Elena Udrea.

Cu toate acestea, ministrul a laudat Cabinetul Boc, mai ales pentru masurile economice luate in ultimul an. "Este clar ca oamenii asteapta o schimbare in cadrul Guvernului, care sa devina mai credibil si sa dea un nou impuls societatii. Masurile pe care le-a luat Guvernul au fost absolut corecte, iar acest lucru s-a dovedit si la Bruxelles", a mai spus Udrea.

"Nu trebuie sa incerci sa obtii chiar toate functiile posibile"

Desi in urma cu un an, acelasi ministru opinase ca pana si premierul Emil Boc ar trebui schimbat, acum Elena Udrea si-a schimbat parerea.

"Daca trebuie sa evaluam activitatea premierului Boc, trebuie sa recunoastem ca a avut un mandat de exceptie. A obtinut performanta in conditii grele, a reusit sa treaca masuri de reforma extrem de grele, cum in alte state nu s-a reusit. A fost si un impuls din partea presedintelui, sa ducem toate aceste reforme la sfarsit.

Asa cum a spus chiar dansul, ceea ce a facut Traian Basescu pentru Romania probabil ca va fi evaluat dupa terminarea mandatului sau. Atat partidul, cat si Guvernul sunt legati de imaginea lui Traian Basescu", a conchis Elena Udrea.

Inca o data, Udrea a dezmintit ca ar intentiona sa devina prim ministru sau sa candideze la Primaria Capitalei.

"Nu trebuie sa incerci sa obtii chiar toate functiile posibile" a spus Udrea, care si-a exprimat convingerea ca PDL va ramane la guvernare si dupa urmatoarele alegeri.

Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
#Elena Udrea regionalizare, #Elena Udrea comasare alegeri, #Elena Udrea remaniere , #ministrul Dezvoltarii si Turismului