Elena Udrea, dupa ce procurorii au cerut o pedeapsa de 12 ani de inchisoare: Cum sa ceri pedepse mai mari decat pentru omor, viol, pedofilie?

Miercuri, 27 Ianuarie 2021, ora 14:14
5983 citiri
Elena Udrea, dupa ce procurorii au cerut o pedeapsa de 12 ani de inchisoare: Cum sa ceri pedepse mai mari decat pentru omor, viol, pedofilie?
Elena Udrea s-a aratat socata de pedepsele cerute de catre procurorii DNA

Fostul ministru al Dezvoltarii, Elena Udrea, a reactionat miercuri, 27 ianuarie, pe pagina sa de Facebook legat de dosarul sau penal in care este acuzata de mai multe fapte de coruptie privind finantarea campaniei electorale din 2009 si unde procurorii au cerut o pedeapsa de 12 ani de inchisoare. Elena Udrea sustine ca faptele privesc finantarea campaniei de la Referendumul pentru parlamentul unicameral si ca, in fapt, au fost platite panouri de informare, lucru in interesul general.

"Cateva consideratii despre termenul de ieri din dosarul in care sunt acuzata alaturi de Ioana Basescu si alte 3 persoane. A fost ultimul termen, cel in care si procurorul si avocatii au pus concluzii.

Prima consideratie, acuzatiile se refera nu la campania electorala din 2009 de alegere a presedintelui Traian Basescu, asa cum gresit se spune, pentru ca procurorii au amestecat intentionat lucrurile, ca sa il implice pe fostul Presedinte ci la CAMPANIA PRIVIND REFERENDUMUL PENTRU PARLAMENT UNICAMERAL SI REDUCEREA NUMARULUI DE PARLAMENTARI LA 300!!!!!, desfasurat in aceeasi perioada cu alegerile prezidentiale.

Aici, intrebarea pe care am pus-o instantei, argumentat cu prevederile Constitutiei si ale Legii Referendumului, a fost cine este beneficiarul sumelor de bani care fac obiectul acuzatiei, cu care s-au platit panouri pe care era scris "Vino si tu la Referendum"????

A doua consideratie este referitoare la pedepsele spre maximul prevazut de lege, pe care procuroarea de sedinta le-a propus in ceea ce ma priveste pe mine, spre 12 ani!!!!!! Si pe Ioana, spre 15 ani!!!!!!!!!

Deci nimeni nu a luat niciun ban, nici macar nu s-a platit ceva pentru candidatul Traian Basescu, ci s-au platit panouri de informare cu privire la Referendum si cu indemnul catre cetateni la a participa la votul pe acest subiect de interes national, pe care l-am aratat mai sus ca fiind tema consultarii populare din 2009.

Si atunci, o intrebare pentru oamenii normali, care presupun ca mai exista in tara asta: cum sa ceri pentru implicarea in sustinerea unui Referendum, mai ales cu o astfel de tema, pedepse mai mari decat pentru omor, viol, pedofilie, trafic de droguri de mare risc etc.????

Cred ca daca o omoram pe Kovesi, cea care a vizat personal acest Rechizitoriu in 2017, aveam sanse la o solicitare de pedeapsa mai mica din partea DNA", a scris Elena Udrea pe pagina ei de Facebook.

Procurorii au cerut o pedeapsa de 12 ani pentru Udrea

Procurorul DNA a cerut pedepse maxime pentru fostul ministru al Dezvoltarii, Elena Udrea, pentru Ioana Basescu-fata cea mare a lui Traian Basescu si in cazul afaceristului Dan Andronic.

Magistratul a cerut judecatorului sa o condamne pe Elena Udrea la pedeapsa maxima: 12 ani cu executare pentru instigare la luare de mita si instigare la spalare a banilor.

"Declaratia data de Elena Udrea este o declaratie preconstituita, cu scopul de a denatura adevarul. Din comportamentul avut pe parcursul declaratiei, a aratat ca nu intelege si nu respecta cadrul si solemnitatea pretoriului, confundand sala de judecata cu sala unei conferinte de presa", a aruncat sageti procurorul DNA.

Curtea de Apel Bucuresti a amanat, marti seara, pronuntarea in procesul privind finantarea campaniei electorale a lui Traian Basescu de la alegerile prezidentiale din 2009 pe data de 16 februarie, ora 12.00.

"Dispret total fata de lege"

magistratul a solicitat ca pedeapsa sa fie orientata spre maximum. "Avand in vedere jurisprudenta si stare de concurs de comitere a faptelor. Apreciem ca legea penala mai favorabila e codul penal vechi.

Chiar daca limitele de pedeapsa sunt mai ridicate decat cele din codul penal nou. Condamnati pe inculpata Udrea Elena pentru cele sapte fapte, aflate in concurs.

Limitele pedepsei sunt de la 3 la 12 ani. Dozarea pedepsei trebuie sa fie corespunzatoare urmare modului in care a inteles sa se foloseasca de sarcinile si functia avute.

Orientati pedeapsa spre maximum special al acestei fapte de instigare la luare de mita.

Pentru faptele de spalare de bani dispuneti condamnarea ei la o pedeapsa spre maximum pentru patru fapte de spalare de bani.

Toate faptele sunt in stare de concurs real. Va rugam sa aplicati si un spor de pedeapsa, necesar in virtutea gravitatii faptelor comise prin prisma functiei si calitatii sale. A denotat dispretul total fata de lege.

Dispuneti stabilirea exectuarii pedepsei in regim privativ de libertate", a cerut procurorul DNA.

Acuzatiile DNA

In mai 2017, procurorii DNA i-au trimis in judecata la instanta suprema pe fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului Elena Udrea, pe care o acuza de instigare la luare de mita si spalare a banilor, pe fostul secretar general al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului Gheorghe Nastasia, pe fostul presedinte al Consiliului Judetean Tulcea Victor Tarhon, pentru luare de mita, pe Ioana Basescu, fiica cea mare a fostului presedinte Traian Basescu, pentru instigare la delapidare si instigare la spalarea banilor si pe Ioan Silviu Wagner, director general al unei societati comerciale cu capital majoritar de stat, pentru delapidare.

De asemenea, DNA a dispus trimiterea in judecata a lui Dan Andronic pentru marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului.

Procurorii mentioneaza in rechizitoriu ca in cursul anului 2009, in contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale, au fost colectate sume de bani provenite din infractiuni de coruptie, delapidare si evaziune fiscala care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate in campania electorala.

Potrivit procurorilor, legatura dintre persoanele care obtineau banii pe cale nelegala si prestatorii de servicii legate de campanie era facuta de catre Elena Udrea, care, la momentul respectiv, conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidati si, din aceasta pozitie, coordona atat achizitiile de servicii de campanie, cat si persoanele care au actionat ca intermediari pentru platile realizate, astfel incat sumele de bani sa ajunga la societatile prestatoare.

Remiterea foloaselor infractionale era disimulata prin contracte fictive incheiate cu firme care prestau in realitate servicii in cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradala, tiparire de afise, reclame publicate in mass-media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole si prestarea de servicii de consultanta, mentioneaza procurorii DNA.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Elena Udrea, #Elena Udrea DNA, #justitie Romania, #Directia Nationala Anticoruptie, #Traian Basescu, #Ioana Basescu, #Dan Andronic , #Traian Basescu