Elena Udrea, dupa ce a fost trimisa in judecata: Cum puii mei se intampla chestia asta?

Miercuri, 24 Mai 2017, ora 15:58 7038 citiri
Foto: Facebook/Elena Udrea

Elena Udrea a reactionat, miercuri, dupa ce a fost trimisa in judecata in dosarul finantarii campaniei electorale din 2009 a fostului presedinte Traian Basescu, alaturi de Ioana Basescu si Dan Andronic.

"E un dosar intrumentat, cred eu, la momentul acela cu scopul de a influenta campania electorala, dar nu atat campania mea, cat a PMP-ului si a lui Traian Basescu, pentru ca e un dosar despre finantarea campaniei electorale din 2009, atat campania pentru prezidentiale cat si campania pentru referendumului pentru 300 de parlamentari.

Acuzatiile nu sunt de natura penala, tin de legea finantarii partidelor politice, insa, evident ca procurorii au preferat varianta acuzarii pentru ca miza politica a acestui dosar pentru ca este pentru campania fostului presedinte", a spus Elena Udrea la B1 TV.

Aceasta a precizat ca ar trebui analizate toate campaniile electorale, nu numai cele de care s-a ocupat ea, ci de la toate partidele.

"Exista acesta lege (cea privind finantarea partidelor - n.red.) pe care procurorii o ignora, 334, si care spune clar ca finantarea in campanie de catre persoane private sau firme care au un interes economic este contraventie. Dar daca nu ar fi asa si vrem neaparat sa inculpam politicieni, ia-i frate pe toti ca nu numai Udrea a participat la campanii electorale.

Eu inteleg ca in tara aceasta cat exista campanii in ultimii 10 ani unul singur a facut asta: Elena Udrea. Cum puii mei se intampla chestia asta? Adica pana la mine sau in paralel cu mine nu au mai fost lideri politici care s-au ocupat de campaniile electorale?", a spus Udrea.

Ea a amintit ca acest dosar a fost facut pentru plata unor facturi reprezentand panouri in campanie.

"La momentul acela acuzatiile au pornit in plina campanie electorala. Cred ca era de bun simt si legal ca si daca ar fi fost asa cum sustin procurorii si anume ca firmele care au facut plata panourilor ar fi fost fortate sa faca acea plata nu este o acuzatie penala, ci tine de legea 334 care se refera la finantarea campaniilor electorale si a partidelor politice si nu are caracter penal, ci contraventional.

Ei spun ca membri de partid care s-au dus si au vorbit cu firmele sa faca aceste plati ar fi facut-o la instigarea mea. Ca si cum un membru de partid nu stie cum se finanteaza o campanie si avea nevoie sa le spuna Udrea. Daca vorbim de 10 panouri, de ce Doamne iarta-ma nu se analizeaza toata campania din 2009, de ce nu se analizeaza si campania celorlalti candidati ca doar nu a avut numai referendumul si doar Traian Basescu panouri. Daca tot vrem sa vedem cum s-au platit toate campaniile ar trebui sa face o cercetare corecta si nu una cu miza", a rabufnit ea.

Aceasta a precizat ca e evident ca prima tinta dupa ea este fostul presedinte Traian Basescu si ca intreg dosarul "nu este cusut cu ata alba, este sfoara de-a dreptul".

Amintim ca, miercuri, Elena Udrea, Ioana Basescu si Dan Andronic au fost trimisi in judecata, miercuri, alaturi de alti inculpati, in dosarul finantarii campaniei electorale din 2009 a fostului presedinte Traian Basescu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News