Elena Udrea - Ce promite

Sambata, 01 Noiembrie 2014, ora 14:14
5059 citiri
Elena Udrea - Ce promite

Elena Udrea, candidatul PMP la alegerile prezidentiale, promite ca va mentine actuala linie de politica externa a tarii, va contribui, in limitele atributiilor prezidentiale, la bunastarea concetatenilor sai si il va schimba pe Victor Ponta din fruntea Guvernului, imediat ce va fi aleasa.

Politica externa

Elena Udrea promoveaza mentinerea relatiilor stranse cu partenerii externi actuali, SUA si UE, si crede ca relatia cu Rusia "trebuie gandita in acord cu interesele partenerilor strategici pe care ii avem".

Candidatul PMP la presedintie critica "politica de expansiune" pe care Federatia Rusa a avut-o fata de Ucraina, dar promite o "regandire" a relatiei cu aceasta tara, "fara sa punem in pericol garantiile de securitate pe care Romania le are in acest moment". "Putem gandi o relatie corecta cu Federatia Rusa, construita pe argumente economice", a explicat ea.

Totul despre candidatul Elena Udrea

Prezidentiabilul PMP este un sustinator al unirii Romaniei cu Republica Moldova, dar "in interiorul UE", promitand ca va acorda in continuare sprijin acestei tari "pentru a-si urma parcursul european, de a adera la UE". De altfel, Elena Udrea crede ca acesta "poate sa fie un proiect de tara, dar trebuie sa fie cu acordul popoarelor" roman si moldovean.

Elena Udrea crede ca seful SRI ar fi bun de premier. Cum s-a exprimat gresit la DNA Interviu video

In ceea ce priveste proiectul "Statele unite ale Europei", promovat si de Traian Basescu, candidatul PMP spune ca il sustine. "Da, daca ne dorim o UE puternica, ar trebui sa fim de acord sa cedam elemente de suveranitate, fara a accepta o Europa cu doua viteze", a declarat aceasta.

Armata/servicii

Elena Udrea promite respectarea angajamentelor asumate de Romania in fata partenerilor NATO, inclusiv marirea bugetului Armatei, lucru discutat si la ultimul summit NATO. "E o obligatie a noastra", a admis aceasta.

Intrebata despre problemele create la nivel international de Statul Islamic, Elena Udrea a apreciat ca "Pericolul terorismului este o preocupare pentru Romania. Nu cred ca solutia este incitarea sau sustinerea unui conflict, in general, ca strategie".

In ceea ce priveste serviciile secrete, Elena Udrea a declarat ca, daca va ajunge presedinte, nu il va schimba pe actualul director al SRI, pe care l-a laudat, spunand ca a fost un om corect fata de statul roman, a mentinut echilibrul in fruntea serviciului, nu s-a implicat politic si a urmat valorile statului de drept.

In contextul scandalului legat de prezidentiabilul-ofiter acoperit, Elena Udrea a dezmintit categoric colaborarea cu vreun serviciu secret.

"Nu am fost ofiter acoperit al vreunui serviciu de informatii si nici nu sunt", a declarat aceasta, propunandu-le tuturor contracandidatilor sa semneze o declaratie pe proprie raspundere in care sa isi asume public acelasi lucru, pentru ca electoratul sa voteze in cunostinta de cauza.

Udrea, despre ofiterul acoperit: Un presedinte nu trebuie sa poata fi santajat. Ce spune despre seful SRI

Sanatate, educatie

Elena Udrea le promite romanilor ca vor avea o "viata frumoasa", sloganul sau de campanie fiind chiar "Romania frumoasa".

"Va fi tara in care tinerii au locuri de munca, bani sa-si cumpere o casa si isi pot intemeia o familie, in care pensionarii au venituri decente, nu-si fac griji privind ziua de maine si costul medicamentelor si isi plimba fericiti nepotii prin parcuri. Romania frumoasa este tara in care copiii au parte de educatie de buna calitate, cu profesori platiti corect, scoli bine dotate, cu o curicula adaptata pietei muncii si in care niciun an scolar nu va mai incepe fara abecedare.

Romania frumoasa va avea servicii medicale de calitate, spitalele vor fi bine dotate, iar pacientii nu isi vor pune problema ca nu au medicamente. Nu in ultimul rand, femeile vor avea sanse egale cu barbatii, vor fi la fel remunerate pentru munca prestata, iar sansele lor de a progresa vor depinde doar de abilitatile proprii", a explicat prezidentiabilul PMP.

In ceea ce priveste predarea religiei in scoli, Elena Udrea a sustinut ca este "obligatorie". "Fara sa se transforme aceste ore de religie intr-un proces de sustinere a unei biserici sau a alteia (...) E important sa se predea perceptele morale, valori precum corectitudinea, sa nu minti, sa nu furi; aceste valori folosesc", a argumentat ea.

Udrea, mars prin Bucuresti: Elena este pe tron, Viorel la tomberon. Victor Ponta de Craciun este porcul cel mai bun

Justitie

Elena Udrea se declara un sustinator puternic al principiilor statului de drept si al respectarii justitiei.

"Voi continua sa fiu un politician care va lupta pentru valorile si principiile pe care le-am sustinut si pana acum. Voi fi un sustinator al luptei pentru independenta justitiei, al depolitizarii institutiilor statului", le-a promis aceasta alegatorilor.

Totodata, ea a anuntat ca nu va fi de acord cu amnistierea niciunei fapte de coruptie. "Categoric nu!", a punctat ea.

In plus, a laudat DNA, spunand ca in ultimii ani "a lucrat din ce in ce mai bine", pentru ca a cercetat oameni din tot spectrul politic.

Intrebata daca il va gratia pe Dan Voiculescu, Elena Udrea a negat vehement.

"Categoric nu, face parte din categoria celor care au comis fapte de coruptie. In plus, a facut foarte mult rau societatii, dezbinand-o", a explicat ea.

Mediator

Presedintele PMP a promis in repetate randuri ca, daca va castiga alegerile, in cel mult o saptamana de la instalarea la Cotroceni il va schimba pe Victor Ponta din functia de premier.

"Daca voi fi aleasa presedinte, cel mult intr-o saptamana, voi face o majoritate parlamentara care il va demite, prin mecanismul motiunii, daca nu va pleca singur, pe Victor Ponta. Pe mine ma intereseaza sa schimb acest guvern care de doi ani si-a demonstrat pe pielea romanilor slaba pregatire, incompetenta si lipsa de responsabilitate.

Sunt un politician suficient de puternic, cu zece ani de cariera, incat sa-l schimb pe Victor Ponta, imediat ce ajung presedinte, cu un premier care sa aiba viziune economica si care sa stie care sunt masurile ce pot aduce prosperitate acestei tari", a afirmat aceasta.

Elena Udrea nu a dezvaluit ce partide vor forma majoritatea parlamentara care va dobori Guvernul Ponta sau va vota viitorul guvern, dar a dat ferme asigurari ca nu il va numi premier pe Traian Basescu.

"Nu va fi Traian Basescu prim-ministru in mandatul meu de presedinte, in primul rand pentru ca Traian Basescu a spus clar ca nu va ramane in zona administratiei, deci nu-si doreste sa fie prim-ministru. In al doilea rand, pentru ca eu cred ca Romania intra intr-o etapa noua, in care trebuie sa formam un guvern cu oameni din viitoarea majoritate parlamentara", a explicat ea.

Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

Economie

Elena Udrea a promis ca in mandatul sau va sustine reducerea taxelor si impozitelor, absorbtia de fonduri europene, crearea de locuri de munca, dezvoltarea proiectelor de infrastructura si imbunatatirea managementului intreprinderilor de stat.

"Sunt lucruri pe care un om cu viziune si un om de buna credinta le poate pune in practica. Este o tara in care mediul de afaceri este ajutat prin politici fiscale sa se dezvolte, sa faca profit si sa genereze locuri de munca, in care fermierii si agricultorii muncesc cinstit si se bucura de roadele muncii lor", a explicat Elena Udrea cum va arata Romania in mandatul sau de presedinte.

Elena Udrea a ironizat-o pe Ioana Petrescu, ministrul de Finante, pentru ca a declarat ca Guvernul nu trebuie sa creeze locuri de munca.

"Dimpotriva, statul ajuta la crearea locurilor de munca direct, prin investitiile pe care le face de la buget sau cu fonduri europene sau genereaza o politica de taxe si impozite cu care sa ii ajute pe privati sa dezvolte afaceri si locuri de munca. (...) Deci nu numai ca se poate, dar este obligatoriu ca Guvernul sa fie in stare sa creeze locuri de munca. De aceea, prima masura pe care o voi lua ca presedinte va fi sa schimb Guvernul Ponta cu unul competent, care sa rezolve problemele romanilor", a declarat ea.

De asemenea, prezidentiabilul PMP a promis ca va acorda tot sprijinul dezvoltarii agriculturii si sustinerii agricultorilor. "Pentru asta, desigur, ar trebui sa fim in stare sa generam politici guvernamentale in sustinerea agricultorilor", a spus ea.

Intrebata despre exploatarea gazelor de sist, Elena Udrea a declarat ca se pronunta impotriva acestei idei atata timp cat nu se gasesc metode "cert nepoluante".

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#ce promite Elena Udrea, #candidati alegeri prezidentiale 2014, #campanie alegeri prezidentiale 2014, #Turul 1 Alegeri Prezidentiale 2014, #Campanie Elena Udrea prezidentiale 2014, #ce promit candidatii , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014