Elena Udrea, aproape de o noua arestare: Dosarul nu are legatura cu Basescu, are legatura cu PDL. Doar Udrea e in tara asta? (Video)

Vineri, 23 Octombrie 2015, ora 09:42
4024 citiri
Elena Udrea, aproape de o noua arestare: Dosarul nu are legatura cu Basescu, are legatura cu PDL. Doar Udrea e in tara asta? (Video)
Foto: Digi 24

Deputatul Elena Udrea sustine ca cel mai recent dosar DNA in care se cere arestarea sa nu are legatura cu Traian Basescu, ci cu PDL.

Fostul ministru al Turismului a ajuns, vineri dimineata, inainte de ora 09:30, la Palatul Parlamentului, unde va asista la dezbaterile Comisiei Juridice pe marginea dosarului de coruptie, al treilea trimis de DNA cu cerere de arestare.

Intrebata de jurnalisti despre acest subiect, Udrea a tinut sa sublineze ca "dosarul nu are legatura cu Traian Basescu, are legatura cu PDL". In plus, a evitat sa raspunda la intrebari despre implicarea lui Vasile Blaga in dosar.

De asemenea, comentand si faptul ca, sambata, are loc primul Congres PMP de la revenirea lui Traian Basescu in politica, in aceasta formatiune, Elena Udrea a glumit pe seama legaturii dintre evenimentul de sambata si cererea DNA de arestare in cazul sau.

Basescu revine in politica: Nu am infrant sistemul, doar l-am ingenuncheat. S-a ridicat iar in picioare

"Data trecuta m-au arestat cu 3 zile inainte de Congresul PMP, acum incearca sa ma aresteze tot cu 3 zile inainte de Congresul PMP. O sa le cer sa nu mai faca Congres PMP, ca imi aduce ghinion", a spus fostul ministru al Turismului.

Udrea, fata in fata cu arestul: Cererea DNA, dezbatuta de Camera Deputatilor

Elena Udrea a precizat ca Ana Maria Topoliceanu, denuntator in cazul sau, a fost denuntata de un om de afaceri, fara a preciza despre cine este vorba.

"Un om de afaceri care a denuntat-o pe Ana Maria Topoliceanu - ea e singurul denuntator al meu, in ambele spete. Ati mai vazut pe cineva pentru care sa se mai ceara de trei ori arestarea in cateva luni? Denunturi sunt pe numele tuturor politicienilor.

(...) Daca in acest moment nu sunt un pericol social, sunt in control judiciar, devin un pericol social de saptamana viitoare pentru niste fapte presupus a fi savarsite prin 2009, 2010, 2011? E lipsit de sens ce se intampla", a subliniat deputatul.

De asemenea, referitor la viitorul vot din Parlament privind incuviintarea arestarii sale, Udrea a vorbit despre frica: "Parlamentarii sunt speriati de ceea ce li se poate lor insisi intampla, deci vor sta si pana la 2:00 noaptea sa voteze".

In cazul votului din Camera Deputatilor, fostul ministru a mentionat ca va fi vorba despre "comanda din partea liderilor - pentru ca dl Dragnea tocmai ce are un dosar pe 11 si are aceasta presiune uriasa, sa faca ce trebuie sa faca. Pentru cine eram un pericol? Pentru cei care nu vor o clasa politica sau nu vor politicieni care sa aiba curajul sa spuna lucruri".

Elena Udrea, despre noile acuzatii: E dorinta de a ma aresta inca o data. Nu sunt pericol social

Cand se da votul pentru arestarea Elenei Udrea. Dosarul are 1.867 de pagini

"Presa tace, dosarul asta e legat si de un ziar, dar o sa vedeti ca nu numai. Clasa politica redusa la tacere, presa e redusa la tacere, cine mai vorbeste in Romania?", a mai spus Udrea, care a fost intrebata daca vor mai fi si alti politicieni vizati de dosare.

"Or sa mai fie sigur. Denunturi nu fac, dar nu o sa mint judecatorii, organele de cercetare penala", a explicat deputatul.

"In general nu stiu de ce doar eu sunt chemata sa dau explicatii pe denunturile tuturor celor care au incercat sa scape, dand vina pe Elena Udrea. Inteleg ca pot fi suspiciuni, dar doar Udrea e in tara asta? (...) Nu putem intr-o tara sa ne gandim ca corupta coruptilor era Elena Udrea. Ciuta anticoruptiei este Elena Udrea. Trebuie sa ii facem dosare si sa o arestam de cate ori vrem sa dam mesajul: uitati, ne luptam cu coruptia in Romania", a mai declarat fostul ministru al Turismului.

Udrea, nou dosar la DNA: Procurorii cer iar arestarea sa pentru o mita de 5 milioane de dolari

Udrea, dupa noul dosar al DNA: In spatele dosarului e un denunt, Topoliceanu a folosit acesti bani (Video)

Procurorii DNA au cerut, marti, Parlamentului sa incuviinteze arestarea deputatului PMP Elena Udrea. Fostul ministru al Turismului este acuzat, intr-un nou dosar, de luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani.

Anchetatorii o acuza pe Elena Udrea, printre altele, ca ar fi cerut mita cinci milioane de dolari de la un om de afaceri, pe vremea cand era ministru al Turismului, pentru a interveni in derularea unui contract incheiat intre SC Hidroelectrica SA si o societate comerciala, se arata intr-un comunicat al DNA remis Ziare.com.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Elena Udrea dosar legatura PDL, #Udrea aviz arestare Parlament, #Udrea aviz arestare DNA , #DNA