Elena Udrea: Am declarat razboi regilor constructiilor ilegale

Marti, 27 Decembrie 2011, ora 17:00
2798 citiri
Elena Udrea: Am declarat razboi regilor constructiilor ilegale
Foto: ElenaUdrea.ro

Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, spune ca a declarat razboi regilor constructiilor ilegale in turism.

"Am declarat razboi regilor constructiilor ilegale! De cand am venit la minister, am promis ca voi face ordine in statiunile turistice si ca voi lupta cu oricine este nevoie pentru a le transforma in destinatii atractive pentru turisti. Vedem cu totii ce haos arhitectural a pus stapanire pe orasele si statiunile din jurul nostru.

Nu ne putem astepta la valuri de turisti incantati cand plajele romanesti sunt pline de terase si de alte constructii fara gust, inestetice si uneori de-a dreptul mizerabile", a spus Elena Udrea, conform unui comunicat de presa remis Ziare.com.

Ministrul a adaugat ca legea a fost schimbata in asa fel incat MDRT poate interveni acolo unde "primarii nu isi fac treaba" si permit amenajari fara autorizatie.

"Timp de 20 de ani, in multe statiuni, fiecare a construit dupa cum l-a dus capul, sub privirile ingaduitoare sau indiferente ale unor primari corupti sau nepriceputi. Nu mai putem continua in acest fel.

Am facut eforturi de promovare a destinatiilor turistice din Romania, iar rezultatele sunt spectaculoase: cresteri cu 17% a turismului in primele trei trimestre ale acestui an.

Daca vrem sa mentinem trendul ascendent si daca vrem ca turistii de anul acesta sa aleaga din nou Romania, trebuie sa continuam ceea ce am inceput si sa facem ordine in statiunile romanesti", a mai spus Udrea.

Protest extrem la hotelul din Constanta: Patru persoane au amenintat ca se arunca de pe acoperis

Ministerul Dezvoltarii a initiat marti demolarea extinderilor ilegale ale Hotelului Histria din Mamaia, detinut de omul de afaceri George Bosanceanu.

Proprietarul construise fara autorizatie o structura de lemn la nivelul parterului si la etajele 1, 2 si 3 ale cladirii, dar si scari de acces si foisoare de lemn.

In plus, inspectorii ISC au constatat ca lucrarile de constructie nu corespund normelor in vigoare privind calitatea constructiilor si pun in pericol siguranta persoanelor aflate in imobil, se mai arata in sursa citata.

Patru persoane care locuiau in hotel si sustineau ca sunt chiriasi s-au urcat marti dimineata pe acoperisul cladirii, pentru a protesta fata de demolarea mansardei, sustinand ca nu au alta locuinta. Oamenii au renuntat ulterior la protest si anexele au fost demolate.

In cladire locuia si fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, impreuna cu sotia sa.

L.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#Elena Udrea, #Udrea, #razboi constructii, #Udrea constructii ilegale , #ministrul Dezvoltarii si Turismului
Comentarii
Poza billie jean
billie jean
rank 2
Poza Grasul
Grasul
rank 5
Omul de afaceri George Bosanceanu e apropiat de PSD.