Elena Udrea a spus in instanta ca fostul sot avea o amanta cu doi ani inainte de divort

Sambata, 14 Februarie 2015, ora 19:59
17724 citiri
Elena Udrea a spus in instanta ca fostul sot avea o amanta cu doi ani inainte de divort
Foto: Arhiva Facebook/Elena Udrea

Elena Udrea a declarat la instanta suprema, la judecarea cererii de arestare preventiva pe numele sau, ca Dorin Cocos avea o relatie stabila cu doi ani inainte de divortul lor, astfel ca nu isi spuneau ce faceau in timpul zilei, iar declaratiile de avere le completa luand legatura cu contabila lui.

Declaratia Elenei Udrea este prezentata in motivarea instantei la decizia de arestare preventiva a deputatei.

"A mai aratat ca fostul sot avea o relatie stabila cu doi ani inainte de divortul, din anul 2013 si ca s-a si casatorit la doar doua luni dupa divort, astfel ca nu avea tipul de relatie in care isi spuneau ce faceau in timpul zilei.

De asemenea, a invederat ca nu stia unde se duce in vacanta fostul sot si nici nu-i spunea ce afaceri face", noteaza instanta in motivare din declaratia data de Udrea la judecarea propunerii de arestare.

Cu privire la declaratia de avere, Udrea a spus ca a declarat doar ceea ce a stiut si ca Dorin Cocos nu i-a spus ca a facut un imprumut personal catre firma lui.

Mai mult, Udrea a sustinut ca au fost si alte situatii in care lucrurile pe care Cocos i le spunea pentru a fi trecute in declaratia de avere "nu erau precise sau in totalitate exacte", motiv pentru care "a trebuit sa refaca de foarte multe ori declaratia de avere".

"In continuare, a aratat ca momentul intocmirii declaratiei de avere era dramatic, cand, datorita obligatiei de a declara bunurile sotului, bunurile comune si bunurile personale, aveau zile intregi de certuri, intrucat fostul sot nu avea vreo obligatie legala sa o faca si nici nu vroia sa o faca.

A aratat ca modalitatea concreta in care completa declaratia de avere consta in aceea ca lua legatura cu contabila fostului sot", mai reda instanta din declaratia Elenei Udrea.

Udrea a mai spus despre Cocos ca, in calitate de om de afaceri, acesta a relationat cu toate partidele politice si "nici Gheorghe Stefan, nici Sandu Gabriel si nici alti oameni politici nu relationau cu Dorin Cocos prin Elena Udrea, ci direct, avand relatii mult mai vechi decat relatiile pe care le avea ea cu fosti colegi de partid".

Elena Udrea a fost arestata (Video)

Elena Udrea a fost arestata, miercuri de instanta suprema, in dosarul Microsoft.

Initial, ea a fost acuzata in acest dosar de spalare de bani (in forma dobandirii/ utilizarii de bunuri cunoscand ca provin din infractiuni) si fals in declaratii de avere.

Potrivit procurorilor, contrar dispozitiilor legale, in declaratiile de avere ale Elenei Udrea din anul 2010, nu apar mentiuni cu privire la imprumuturile primite de SC Euro Hotels International Co SRL de la persoana fizica Dorin Cocos, desi Udrea Elena declara incasarea de dividende de la aceasta societate.

In prezent, Udrea este acuzata, in dosarul Microsoft, si de trei fapte de trafic de influenta - in legatura cu incheierea si derularea acordului cadru de licentiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente si a actelor aditionale la acestea, in legatura cu derularea contractului e-Romania si in legatura cu pretinderea si primirea a 500.000 de euro.

Fostul sot al Elenei Udrea, Dorin Cocos, este acuzat in acest dosar ca ar fi pretins si primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florica si Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul lui Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului si vicepresedinte PDL, sa asigure firmelor sustinute de Florica Claudiu incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Totodata, potrivit anchetatorilor, in anul 2010, Dorin Cocos, in baza intelegerii cu Udrea, ar fi pretins de la Gabriel Marin, administrator al societatii Omnilogic, suma de circa 3.000.000 de euro, pentru a debloca platile aferente contractului e-Romania. Gabriel Marin a facut un denunt la DNA, aratand ca i-a platit lui Dorin Cocos prin intermediul lui Dinu Pescariu, suma de 3.050.000 de euro.

Avocatii Elenei Udrea acuza DNA: Probeaza vinovatia cu denuntul lui Pescariu si un biletel - ce scrie pe el

La randul sau, Dinu Pescariu a denuntat-o pe Udrea, aratand ca aceasta i-a cerut 500.000 de euro "pentru a-i rezolva problemele din justitie".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Elena Udrea amanta Dorin Cocos, #Udrea amanta Cocos , #Dorin Cocos