Elena Udrea, 50 Shades of Grey pe culoarele puterii (Opinii)

Joi, 26 Februarie 2015, ora 22:25
19768 citiri
Elena Udrea, 50 Shades of Grey pe culoarele puterii (Opinii)

Ce stim astazi, dupa declaratiile facute de fostul presedinte Traian Basescu in interviul pentru B1 TV:

1. George Maior, directorul SRI, l-a sustinut in campania electorala pe Victor Ponta.

2. Florian Coldea, directorul adjunct al SRI, l-a sustinut pe Klaus Iohannis.

Fostul presedinte a declarat ca, cu toate simpatiile politice ale sefilor celui mai puternic serviciu de informatii, institutia nu s-a implicat in campanie. Dar aceasta afirmatie e doar una diplomatica.

Astazi mai stim ca Elena Udrea l-a sapat din greu pe Florian Coldea la Traian Basescu, iar marele blat din campania electorala a fost al sefei PMP cu Victor Ponta.

Ion Cristoiu scrie ca fostul presedinte nu a sustinut-o pe protejata sa in razboiul cu seful adjunct al SRI: "Traian Basescu s-a straduit sa evite si a evitat orice posibila referire critica la adresa lui Florian Coldea".

Ca sa ne facem o idee clara despre ce s-a intamplat in campania electorala din 2014, trebuie sa creionam cele doua armate implicate in lupta pentru putere:

Armata Pro Ponta - George Maior, sef SRI, Theodor Melescanu, sef SIE, Elena Udrea, PMP, Sebastian Ghita, protejat SRI.

Armata Pro Iohannis - Florian Coldea, director adjunct SRI, Traian Basescu, presedintele Romaniei (conform propriilor declaratii).

Elena Udrea sustine in propriul jurnal aflat la Ion Cristoiu ca: "Florian Coldea este autorul operatiunii prin care Klaus Iohannis a ajuns presedinte".

Avand aceste informatii si declaratii este mai usor sa reconstruim atmosfera de pe culoarele puterii din timpul campaniei electorale.

Avem cele doua armate, iar Elena Udrea, folosindu-se la maximum de influenta pe care o avea asupra lui Traian Basescu, a incercat sa-l faca pe acesta sa traga pentru Victor Ponta. N-a reusit pentru simplul motiv ca Basescu a avut taria de caracter sa aleaga intre interesul Romaniei si interesul protejatei sale.

Elena Udrea stia din intalnirile avute la SRI si mentionate public de catre George Maior ca, dupa ce Traian Basescu va pleca de la Cotroceni, protectia de care s-a bucurat va disparea si va da socoteala pentru toate ilegalitatile pe care le-a facut in perioada in care ea a detinut pozitia de ministru.

Elena Udrea l-a sustinut pe Ponta nu neaparat pentru ca avea o intelegere cu acesta, ci pentru ca aveau amandoi aceiasi dusmani: Florian Coldea, SRI, si Codruta Kovesi, DNA.

In toata aceasta poveste exista o singura disonanta si aceasta se numeste Sebastian Ghita. Elena Udrea a declarat despre afaceristul lui Ponta ca e sprijinit de Florian Coldea, directorul adjunct al SRI, dar coroborand acest fapt cu asezarea celor doua armate, cred ca Sebastian Ghita a fost, mai degraba, omul lui George Maior.

Un prim argument ar fi acela ca problemele juridice ale lui Ghita au inceput de a doua zi dupa demisia directorului SRI. Din alta sursa stiu ca Sebastian Ghita nu lua nicio decizie majora "fara sa se consulte cu o persoana importanta. E un tip extrem de ordonat si ascultator", citez din memorie caracterizarea facuta de o persoana care s-a aflat multa vreme in preajma patronului Romania TV.

Sa adaugam aici ca George Maior l-a sustinut pe Victor Ponta, iar Sebastian Ghita era cel mai bun prieten al premierului, nedezlipit de acesta.

Traian Basescu, in ultimele sase luni din mandat, a fost singur. Domnia sa a recunoscut public acest lucru in interviul de la B1. A dansat pe sarma, incercand sa-l blocheze pe Ponta sa ajunga la Cotroceni pentru ca daca ar fi ajuns s-ar fi ales praful de tot ce a realizat in cei zece ani de mandat, incercand sa o tina in frau pe Elena Udrea care-l avea la mana cel putin in ce priveste banii negri pentru campaniile electorale.

Fata de ea trebuia sa para ca o intelege si ca e de acord cu planul ei, acela ca Ponta e bun pentru Cotroceni, iar pe de alta parte, trebuia sa-l ajute pe Coldea sa dezvolte strategia de sustinere a lui Klaus Iohannis.

Din aceasta perspectiva, cred ca "sustinerea fara rezerve a Elenei Udrea pentru a candida la presedintia Romaniei" a fost un sacrificiu facut de Traian Basescu pentru a anestezia actiunile protejatei.

Cred ca atunci, pe 30 octombrie, odata cu imaginile de la Paris in care Elena Udrea a fost pozata alaturi de Alina Bica si Topoliceanu, reactia lui Traian Basescu a fost atat de violenta pentru ca a crezut ca ceea ce-i spusese Elena Udrea de atata timp despre Coldea e adevarat, adica adjunctul SRI s-a intors impotriva sa.

Aici isi poate gasi sursa actiunea impulsiva a fostului presedinte de a scrie decretul de demitere a adjunctului SRI.

Raportul facut de acesta a reusit sa-i dovedeasca lui Traian Basescu faptul ca operatiunea de la Paris a fost una privata, probabil orchestrata de unul dintre milionarii anchetati de DIICOT, agentie condusa de Alina Bica, arestata pentru coruptie.

Dan Tapalaga considera ca Traian Basescu a complotat impreuna cu Elena Udrea ca sa-l aduca la putere pe Victor Ponta. Sunt doar partial de acord cu el. Cred ca Traian Basescu doar s-a prefacut ca e de acord cu Udrea pentru aducerea la Cotroceni a lui Victor Ponta.

Prin acest joc, trimitea semnale si spre tabara Maior-Ponta, cum ca nu e impotriva lor si il proteja si pe generalul cu trei stele care avea propria misiune.

Scriu toate acestea pentru ca, la nivelul rarefiat al puterii, lucrurile nu sunt niciodata albe sau negre, sunt in diferite nuante de gri, iar in fiecare minut avem de-a face cu tradari, noi juraminte, atacuri si replieri.

Actiunile viitoare vor confirma sau infirma cele scrise mai sus. Ramanerea lui Florian Coldea pe aceeasi pozitie la SRI va reprezenta validarea afirmatiei ca a fost omul cheie in alegerea lui Iohannis si ca intre el si Traian Basescu a existat o intelegere in ce priveste viitorul sef al statului.

Prabusirea marelui om de afaceri Sebastian Ghita va reprezenta validarea afirmatiei ca a fost sustinut de George Maior si nu de adjunctul acestuia, asa cum a incercat Elena Udrea sa induca in eroare opinia publica.

Cred ca Traian Basescu a fost si este un strateg politic genial, marea lui problema fiind "dependenta" sa materiala si emotionala de Elena Udrea. O problema de care a fost constient tot timpul, dar pe care a crezut ca o poate tine sub control. Din pacate, s-a inselat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Elena Udrea blat Victor Ponta, #Udrea blat Basescu Ponta , #Traian Basescu