De ce a fost arestata din nou Elena Udrea: Banii din mita, folositi la achitarea cheltuielilor PDL - motivare

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 19:43
8705 citiri
De ce a fost arestata din nou Elena Udrea: Banii din mita, folositi la achitarea cheltuielilor PDL - motivare
Foto: Hepta.ro

Apropiatii Elenei Udrea, inculpati in dosarul Gala Bute, au declarat ca o parte din banii primiti ca mita pentru atribuirea contractelor finantate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului au ajuns fie nemijlocit la Elena Udrea, fie in patrimoniul altor persoane, dar la cererea si in interesul acesteia, fiind folositi pentru a achita cheltuieli ale Partidului Democrat Liberal, si in special ale Organizatiei Bucuresti a carei presedinta era.

Informatia apare in motivarea deciziei prin care Elena Udrea a fost arestata preventiv in dosarul Gala Bute.

Elena Udrea a fost arestata - a ajuns din nou dupa gratii UPDATE

In document se mentioneaza ca din probele de la dosar rezulta ca un intreg sistem de coruptie coordonat si controlat de catre Elena Udrea, prin intermediul caruia societatile care aveau contracte achitau un comision de 10% cvasistabil si cvasigeneralizat, aproape automat, vazandu-se din incasarile celor trei societati ca toate platile din minister duceau la plata acestui comision.

Procurorii au constatat ca aceste comisioane erau incasate de persoanele cele mai apropiate de Udrea, respectiv de consilierul sau personal, de asistentul sau personal, Tudor Breazu, de prietena sa cea mai buna, Ana Maria Topoliceanu, catre Gheorghe Nastasia, omul de incredere al acestuia caruia i-a delegat toate atributiile ministeriale.

Udrea, arestata in dosarul Gala Bute: Cand afla daca poate pleca acasa

In motivare se arata ca toti acesti apropiati ai Elenei Udrea au aratat ca sumele de bani ii erau destinate, cu exceptia lui Tudor Breazu.

"Declaratiile celor mai sus mentionati se coroboreaza cu inscrisurile care au urmarit traseul pentru o parte din bani din care rezulta ca banii au ajuns, fie nemijlocit la inculpata, fie in patrimoniul altor persoane, dar la cererea si in interesul inculpatei Udrea Elena Gabriela, fiind folositi pentru a achita cheltuieli ale Partidului Democrat Liberal, si in special ale Organizatiei Bucuresti a carei presedinta era aceasta, fie in patrimoniul lui Rudel Obreja pentru a acoperi creditul bancar acordat de la BRD tot la insistenta si cu contributia inculpatei", se spune in motivare.

De asemenea, se subliniaza ca toate deciziile erau luate de Udrea, chiar daca isi delegase dreptul de semnatura, figurand doar pe foarte putine acte, neexistand criterii general aplicabile pentru toate situatiile.

"In acest dosar, sunt aratati doar banii dati cu titlu de mita doar de catre cele trei companii, dar sunt suficiente declaratii ale unor persoane care arata ca sistemul era generalizat, ca toate contractele duceau la plata unui comision, iar beneficiarul era inculpata Udrea Elena Gabriela sau persoanele din jurul sau care au intermediat mita ori finantarea cheltuielilor PDL-ului in timpul campaniei electorale", se mai arata in motivare.

Elena Udrea a fost arestata miercuri pentru 30 de zile, ea fiind acuzata in dosarul "Gala Bute" de savarsirea a trei infractiuni de luare de mita, abuz in serviciu, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Elena Udrea motivare, #Elena Udrea restata Gala Bute, #Udrea mita Gala Bute, #motivare decizie arestare Udrea , #arestata