Cristian Preda, in opozitie fata de Elena Udrea: EBa e in aceeasi tabara cu mine

Marti, 21 Octombrie 2014, ora 12:13
3618 citiri
Cristian Preda, in opozitie fata de Elena Udrea: EBa e in aceeasi tabara cu mine
Foto: Facebook/Cristian Preda

Europarlamentarul PMP Cristian Preda a anuntat ca o voteaza la alegerile prezidentiale pe candidata independenta Monica Macovei, sustinand ca fiica presedintului si colega sa de partid, Elena Basescu, e in opozitie fata de Elena Udrea.

Cristian Preda sugereaza ca si alti membri ai Partidului Miscarea Populara sunt nemultumiti de prestatia presedintelui PMP, Elena Udrea, spunand ca "multi gandesc ca mine, dar teama sau lehamitea blocheaza critica", potrivit Romania libera.

"Nu imi schimb insa optiunea: voi vota cu Macovei!", spune Cristian Preda, aratand insa ca nu a plecat din PMP inainte de europarlamentare din considerente strategice, pentru ca astfel PMP ramanea partid parlamentar si avea dreptul sa impuna membri proprii in comisiile din sectiile de votare.

"Doar eu si EBa puteam asigura PMP statutul de partid parlamentar, atat de important in gestionarea prezentei si a numararii buletinelor din sectiile de votare. De altfel, EBa - nu Udrea! - l-a impus si pe Muresan pe liste. El e acum in trena Elenei Udrea, nu in tabara in care suntem eu si EBa", arata europarlamentarul Cristian Preda.

Intrebat daca aflandu-se "in aceeasi tabara" impreuna cu Elena Basescu inseamna ca amandoi fac opozitie fata de Elena Edrea in PMP, Cristian Preda a intarit ideea.

"Suntem, in masura in care doar ea i s-a mai opus public Elenei Udrea. Cu cine voteaza... ea trebuie sa spuna. Nu sunt purtatorul ei de cuvant", a adaugat europarlamentarul PMP.

Elena Basescu a avut mai multe interventii publice in care a criticat-o pe Elena Udrea. Astfel, in momentul in care PMP si-a anuntat initial sprijinul pentru Cristian Diaconescu la presedintia Romaniei, Elena Basescu a vorbit de piedicile pe care acesta le intampina in propriul partid.

Revolta in PMP Elena Basescu o ataca pe Udrea: Interzice strangerea de semnaturi pentru Diaconescu

"Doamna Ruxandra Dragomir se preface ca nu stie despre ce este vorba: organizatiile au 'probleme' in a strange semnaturi pentru Cristian Diaconescu deoarece Elena Udrea le interzice acest lucru", a scris pe Facebook Elena Basescu, pe 12 august.

Cu cateva zile mai devreme, Elena Basescu sugerase, tot pe Facebook, ca nu este multumita de situatia din partid, din cauza ca un deputat tocmai demisionase din PMP.

"Din pacate pentru cei care conduc Partidul Miscarea Populara....", a scris Elena Basescu, pe contul sau de Facebook, postand si o fotografie cu deputatul Florin Secara.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Cristian Preda votez Macovei EBa, #Cristi Preda voteaza Macovei PMP, #Cristian Preda Mocovei EBa Udrea , #Partidul Miscarea Populara