Ce crede candidatul la presedintie Elena Udrea despre criza din Ucraina

Joi, 04 Septembrie 2014, ora 21:06 4716 citiri
Foto: Realitatea TV

Elena Udrea, candidatul la presedintie al PMP, si-a prezentat, joi seara, punctul de vedere cu privire la situatia din Ucraina si relatiile Romaniei cu Federatia Rusa.

Invitata la Realitatea TV, aceasta a catalogat drept "agresiune" interventiile Moscovei in estul Ucrainei si s-a pronuntat pentru o solutionare pasnica a crizei.

"Va trebui vazut in ce masura calea dialogului este eficienta. Poate ca da. Se desfasoara acum summitul NATO, se vor lua decizii importante legate de ce se intampla acum in Ucraina.

Romania are un rol, e la granita tarilor membre NATO, UE. Ca sa poata sa isi joace eficient rolul, are nevoie de un lider puternic, asa cum e Traian Basescu, care in plan extern a ridicat statutul Romaniei", a sustinut prezidentiabilul PMP, subliniind ca "ultima data" cand a iesit presedintele cu o pozitie pe acest subiect, "patru ore mai tarziu, Obama a avut acelasi punct de vedere".

Basescu anunta avioane NATO pe teritoriul Romaniei si cere redefinirea relatiei NATO-Rusia

Summit NATO - Rasmussen: Suntem cu Ucraina. Rusia sa isi retraga trupele

Pentru ca moderatorul emisiunii a remarcat ca este al doilea lider politic european femeie, dupa Angela Merkel, care se pronunta pentru o solutie pasnica in Ucraina, Elena Udrea a nuantat: "Ar trebi o analiza extrem de serioasa impreuna cu aliatii nostri din NATO pentru a vedea care e solutia cea mai buna".

"Din discutiile Porosenko - Putin reiese ca situatia s-ar putea indrepta catre o solutie pasnica. Daca o fi asa", a adaugat candidatul la presedintie al PMP.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News