Cati bani a primit in plus Udrea prin bugetul pe 2012

Luni, 05 Decembrie 2011, ora 15:19
1475 citiri
Cati bani a primit in plus Udrea prin bugetul pe 2012
Foto:Arhiva/Evenimentul Zilei

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat luni ca ministerul sau a primit cu 11% mai putini bani fata de bugetul rectificat pe 2011 si ca incearca sa atraga parteneri privati.

Ea a spus ca incearca sa gaseasca solutii de finantare noi, facand referire la Programul National de Dezvoltare si Infrastructura (PNDI), precizand ca banii au fost folositi pana acum pentru a termina investitiile incepute.

"Incercam sa finantam lucrarile care sunt in derulare. Avem facturi neplatite de un miliard de lei si bugetul nu ne ajunge sa platim ce s-a facturat. Ministerul are contracte cu companii mici care daca nu-si primesc banii de la stat risca sa intre in faliment si atunci oamenii vor fi dati afara. (...) Cred ca daca se gasesc bani de la alte ministere ce nu i-au folosit, ei sunt bineveniti la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului", a spus Elena Udrea la Comisiile pentru administratie publica ale Senatului si Camerei Deputatilor.

In cadrul sedintei, ministrul Dezvoltarii a vorbit in fata membrilor comisiei despre majoritatea proiectelor sale, aratand ca acestea se finanteaza si se deruleaza in colaborare cu autoritatile locale.

Elena Udrea a subliniat ca se pronunta pentru descentralizare si spera ca aceasta sa se faca efectiv din 2012.

In ceea ce priveste PNDI, ministrul Dezvoltarii a respins acuzatiile Opozitiei care fac referire la faptul ca acest program ar fi unul "cu dedicatie".

"Sunt ipocriti, nu toata Opozitia acuza acest program, ci liderii ei. E un program care se refera la autoritatile locale si va spun ca doua treimi din judetele tarii apartin PSD si PNL si numai o treime PDL. E o ipocrizie sa critici acest program", a spus Udrea.

Legat de salile de sport, ea a mai aratat ca in mandatul sau au fost construite numai 15 sali de sport si a continuat lucrarile la cele incepute, incercand sa prioritizeze programele. Elena Udrea a spus ca salile de sport sunt necesare, mai ales acolo unde este si infrastructura educationala, nu unde ele stau inchise si sunt folosite ca sali pentru nunti si botezuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#buget MDRT 2012, #buget Udrea 2012 , #ministrul Dezvoltarii si Turismului