Avocat: Una din firmele in care e asociata Udrea a depus o garantie ce acopera cautiunea de 5 milioane de lei

Joi, 12 Noiembrie 2015, ora 20:52
4511 citiri
Avocat: Una din firmele in care e asociata Udrea a depus o garantie ce acopera cautiunea de 5 milioane de lei
Foto: Captura B1 TV

Avocatul Alexandru Chiciu spune ca una din firmele la care este asociata Elena Udrea a depus o garantie imobiliara, care acopera cautiunea de cinci milioane de euro, in dosarul in care este acuzata ca ar fi finantat in campania electorala din 2012 a PDL cu bani primiti de la Bogdan Buzaianu.

"Asa cum a spus deja, doamna Udrea nu are bani sau bunuri personale sa plateasca acea cautiune de 5.000.000 de lei instituita de DNA. Tot ce are este sub sechestru in dosarul 50/P al DNA. Astazi, una dintre firmele in care doamna Udrea este asociat, a depus pentru domnia sa, in contul cautiunii, o garantie reala imobiliara, asa cum legea permite, care acopera valoarea cautiunii", a declarat Alexandru Chiciu, avocatul Elenei Udrea.

Acesta precizeaza ca "din considerente ce tin de limitele controlului judiciar, nu putem face alte precizari, in afara comunicarii faptului ca ne-am indeplinit obligatia".

Elena Udrea s-a prezentat, joi dimineata, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru a lamuri anchetatorii daca poate plati cautiunea dispusa de acestia, in dosarul in care este acuzata ca ar fi finantat in campania electorala din 2012 a PDL cu bani primiti de la omul de afaceri Bogdan Buzaianu.

Udrea, la DNA: Este exclus sa platesc o cautiune in bani de 5 milioane de lei (Video)

De asemenea, deputatul a fost chemat pentru a da declaratii in dosarul in care este urmarit penal pentru complicitate la abuz in serviciu cu folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, in legatura cu un credit obtinut de la BRD.

Elena Udrea este suspectata ca ar fi finantat campania electorala din 2012 a PDL cu bani primiti de la Bogdan Buzaianu, in schimbul asigurarii derularii unui contract al firmei controlate de omul de afaceri cu Hidroelectrica.

Masura fara precedent pentru Elena Udrea: control judiciar pe cautiune - trebuie sa plateasca 5 milioane de lei

Udrea a fost pusa, in 30 octombrie, sub control judicar pe cautiune, stabilita la cinci milioane de lei, in dosarul privind fapte de coruptie legate de vanzarea si renovarea unei vile din Eforie Sud, dar si un contract intre Hidroelectrica si o firma, pentru care fostul ministru ar fi cerut aproximativ cinci milioane de dolari. Camera Deputatilor a avizat inceperea urmaririi penale si a retinerii Elenei Udrea in aceasta cauza.

ICCJ respinge plangerea Elenei Udrea in cazul controlului judiciar pe cautiune

Fostul ministru Elena Udrea a contestat decizia de a fi pusa sub control judiciar pentru o cautiune de cinci milioane de lei, dar instanta suprema a respins, pe 4 noiembrie, plangerea, pe motiv ca este neintemeiata.

Elena Udrea trebuia sa plateasca pana vineri cautiunea de cinci milioane de lei, insa fostul ministru spunea ca nu poate sa achite o suma atat de mare, in conditiile in care toate bunurile sale sunt sechestrate de DNA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Firma cautiune Udrea, #Udrea cautiune 5 milioane lei , #DNA