Alegeri prezidentiale 2014: Ce spun liderii PMP despre scorul Elenei Udrea si pe cine vor sustine mai departe

Luni, 03 Noiembrie 2014, ora 15:11
13791 citiri
Alegeri prezidentiale 2014: Ce spun liderii PMP despre scorul Elenei Udrea si pe cine vor sustine mai departe
Foto: PMP

Fostul consilier prezidential Gabriel Berca si fostul ministru PDL Cristian Petrescu au explicat duminica seara, pentru Ziare.com de ce nu a putut obtine Elena Udrea un rezultat mai bun la alegerile prezidentiale, dar si ce strategie are PMP pe viitor.

Intrebat daca se astepta la un rezultat mai bun, fostul consilier prezidential a raspuns ca "putea fi mai bine, categoric". "Insa discutam despre un partid care abia acum isi construieste strcturile in teritoriu. Elena Udrea a fost candidatul unui partid tanar, avem de lucru, dar eu spun ca este un rezultat bun", a completat Berca.

In opinia sa, "a fost o campanie dificila, iar rezultatele sunt in media asteptarilor, dupa atacurile furibunde la adresa Elenei Udrea".

Elena Udrea: Miza scandalului este electoratul meu, care va da castigatorul alegerilor

Fotografiile aparute cu liderul PMP la Paris, alaturi de procurorul sef al DIICOT Alina Bica "au fost fara relevanta, poate doar cireasa de pe tort", spune Berca. "Eu ma refer la atacurile de zi cu zi impotriva presedintelui Basescu, impotriva Elenei Udrea", a adaugat el.

Liderul PMP a evitat sa spuna catre ce candidat va indrepta electoratul PMP in turul al doilea de scrutin, insa a aratat ca el personal "categoric" nu va vota cu Victor Ponta.

Berca le ureaza succes fostilor colegi de la PDL

In ceea ce ii priveste pe fostii colegi de la PDL, Berca le-a urat "succes in batalia pe care o au in turul al doilea".

"Ramane de vazut daca principiile statului de drept vor fi respectate in continuare si daca cei 10 ani ai lui Traian Basescu raman o carte de capatai", a spus Gabriel Berca, intrebat fiind daca va sustine candidatul ACL in al doilea tur de scrutin.

Rezultate alegeri prezidentiale 2014 - Partiale de la BEC: Ponta - 40,33 %, Iohannis - 30,44 %

"Votantii Elenei Udrea vor stabili castigatorul"

In schimb, secretarul general al PMP Cristian Petrescu spune ca cel mai probabil vor lasa electoratul PMP sa voteze cu cine considera de cuviinta, in turul al doilea al alegerilor prezidentiale.

"Am stabilit cu totii ca atat Ponta, cat si Iohannis sunt niste solutii proaste pentru Romania si nu cred ca merita votati. Mi se pare normal sa lasam electoratl sa decida si sa nu ne apucam sa negociem voturile celor care au votat-o pe Elena Udrea", a argmentat Petrescu.

"Din ce stim noi voturile lui Tariceanu se duc la Ponta, voturile lui Macovei se duc la Iohannis. Ramane ca votantii Elenei Udrea sa stabileasca cine este castigatorul real, dar fara ca noi sa facem trocuri politice cu cineva", a adaugat liderul PMP.

Cei doi lideri ai PMP au insistat asupra faptului ca partidul condus de Elena Udrea este un partid tanar si ca asteapta sa li se alature "oameni noi si de asemenea oameni cu experienta".

Candidatul Partidului Miscarea Populara Elena Udrea a obtinut la alegerile de duminica un scor de 5,18%, potrivit rezultatelor anuntate de Biroul Electoral Central, dupa centralizarea a 98,3% din procesele verbale.

Gabriel Berca a detinut pentru cateva luni, in 2012, postul de ministru de Interne, in Guvernul Ungureanu, la momentul respectiv el fiind membru PDL.

Ulterior a demisionat din PDL, iar de la 1 aprilie 2013 a fost numit consilier prezidential de catre Traian Basescu. La inceputul acestui an, el a demisionat din functia de la Cotroceni pentru a se inscrie in Partidul Miscarea Populara, unde ocupa functia de vicepresedinte, departamentul de Administratie.

Cristian Petrescu a detinut postul de ministru al Dezvoltarii Regionale in Guvernul Ungureanu, in locul Elenei Udrea, care a demisionat de la minister o data cu intregul Cabinet Boc.

Cristi Preda cere demisia Elenei Udrea: Dezastru e un termen bland

Europarlamentarul PMP Cristian Preda a cerut, luni, demisia Elenei Udrea din fruntea partidului, apreciind ca scorul obtinut in primul tur al alegerilor prezidentiale este un esec.

"'Dezastru' e un termen bland pentru scorul Elenei Udrea, care anunta la nominalizare ca va intra in turul al doilea, iar aseara - ca a realizat obiectivul de a fi pe locul al treilea. N-a fost nici macar atat: scorul sau e mai mic decat cel realizat de lista pe care am condus-o la europene in mai", a declarat Cristian Preda.

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#alegeri prezidentiale 2014, #Gabriel Berca rezultate alegeri, #Berca despre Udrea , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Poza kickk227
kickk227
rank 5
Udrea si Ponta va fi urmatorul cuplu.Se potrivesc ca papucii la baia