UDMR revendica conducerea unei camere a Parlamentului. Kelemen Hunor: "Presedintia Senatului si Camerei Deputatilor sa revina formatiunilor care nu vin cu premierul"

Miercuri, 16 Decembrie 2020, ora 20:30
UDMR revendica conducerea unei camere a Parlamentului. Kelemen Hunor: "Presedintia Senatului si Camerei Deputatilor sa revina formatiunilor care nu vin cu premierul"
Kelemen Hunor

UDMR apreciaza ca propunerile de premier facute de PNL sunt bune, dar precizeaza totodata ca celelalte doua functii in stat - de presedinte al Senatului si Camerei Deputatilor - trebuie sa revina formatiunilor care vor forma coalitia de guvernare alaturi de liberali.

"Nu avem nimic de comentat, noi putem lucra cu amandoi (Orban si Citu - n.r.). Mai departe, lucrurile se complica, fiindca ca in acest moment noi consideram ca celelalte doua functii politice din stat - cea de presedinte al Senatului si presedinte al Camerei Deputatilor - trebuie sa revina celorlalte doua formatiuni care nu vin cu premierul", a declarat Kelemen Hunor pentru Agerpres.

Potrivit acestuia, aici prima optiune ar reveni USR PLUS, fiindca a obtinut mai multe mandate.

"Dar dupa aceea urmeaza UDMR-ul, fiindca nimeni nu are majoritate. Daca USR-ul alege Camera Deputatilor, putem merge noi la Senat, nu-i nicio problema. Daca alege USR-ul Senatul, nu-i nicio problema, noi putem merge la Camera Deputatilor, ca sa fie un echilibru, sa fie si solidaritate, sa crestem si nivelul de incredere - asta este prima noastra varianta. Vom vedea maine. Am inteles ca si la USR PLUS este in acest moment o sedinta in desfasurare, cu doua variante. Asta este varianta noastra", a precizat liderul UDMR.

Kelemen Hunor a adaugat ca UDMR are un mandat flexibil de negociere si considera ca intelegerea in viitoarea coalitie de guvernare trebuie sa fie una "pe linie".

"Sigur, este un mandat flexibil, noi putem discuta mai multe variante. Dar un singur lucru trebuie sa fie clar pentru toata lumea - intelegerea va exista cand exista intelegere pe capat de linie - ultimul ministru si numarul secretarilor de stat. Atunci putem spune ca am ajuns la o intelegere. Nu putem rupe functiile politice - Camera, Senat, prim-ministru, si dupa aceea sa vedem restul. (...) Noi avem un mandat flexibil, deci se pot echilibra pe parcurs anumite chestiuni si pentru PNL si pentru USR PLUS si pentru noi. Propunerile PNL-ului nu le vom comenta (de premier - n.r.), fiindca am acceptat sa vina ei cu propuneri. Au venit cu doua propuneri (Orban si Citu - n.r.), ambele propuneri din punctul nostru de vedere sunt bune", a concluzionat liderul UDMR.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, ca Biroul Politic National al liberalilor a decis "flexibilizarea" mandatului de negociere cu USR PLUS, UDMR si minoritatile nationale in vederea formarii unei coalitii, aratand ca presupune doua variante, respectiv Florin Citu propunere de premier, Ludovic Orban - candidat la functia de presedinte al Camerei Deputatilor si Ludovic Orban - propunere de premier, Florin Citu - candidat la functia de presedinte al Senatului.

Cititi si:
Conducerea PNL a validat ambele variante de negociere: Ludovic Orban - premier, Florin Citu - presedinte al Senatului sau Citu - premier si Orban - presedinte al Camerei

Sedinte la USR si PLUS pentru mandatul de negociere cu PNL si UDMR. Contraoferta Aliantei pentru liberali

 Articol citit de 3090 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  misulica1
  17.12.2020, 07:37
  Cred
  ca e o dezimformare! Cand Kelemen cerea conducerea unei camere vorbea cu nevasta-sa in ungureste si era vorba de o camera din locuinta lor!
  Gurgui017
  17.12.2020, 15:53
  misule, ca de regula TU le stii pe toate, probabil cunoscand
  din familia TA, cum se poarta discutiile in ungureste !
  mariko1
  17.12.2020, 07:01
  Brrr! Desfiintati gastile astea...
  de ura si dezbinare intre romani! Specimenele astea sint o mizerii umane neacceptate in Ungaria!
  Cum mama darqului VOI acceptati astfel de deseuri in lumea politica?
  Gee! Ma apuica toti darqcii cind va vad atit de creduli si dati apa la moara acestor rebuturi umane!
  vgabriel2k
  16.12.2020, 22:01
  kele cere bani de la vest ,fonctii aici...
  smecher,ce sa zic...si prosti aia care i-or da.pentru asta chiar ar trebui o uniune nationala sa-i tinem departe,ca parca doar formatiunea care=l propune poate sa -l destituie...deci smecherii raman in post indiferent cu cine mai bat palma mai apoi.
  tarfrad
  16.12.2020, 21:47
  Ha, ha, ha!
  Oare Celemen Kunor se referea la Romania, sau la ... Magyarország...?
  Tot-la-vale
  16.12.2020, 20:59
  Un ciolan prea mic
  pentru trei partide atat de mari
  vgabriel2k
  16.12.2020, 22:06
  suficient de mari incat sa tina
  "marele castigator" pe tusa.he,he,fara vasilica sunteti pierduti,cu ea macar prindeati la jurnal rubrica chef vasilica spune lucruri trasnite...apropos,a castigat procesul intentat locatarului de la Cotroceni pentru giroscop?
  Comentariu inadecvat
  KMB877
  16.12.2020, 20:57
  Domnule Kelemen,
  Nici macar fostii prieteni devotati PSDisto si ALDEisti nu v-au oferit scaune atat de poleite, lasati-o mai moale.
  Sincer, m-as fi bucurat mai mult daca va alaturati clubului celor sub 5%.
  Gurgui017
  17.12.2020, 12:42
  KMB877, dapoi mai pretine, daca ungurii is asa de rai de ce
  oare orbanul cu orjini unguresti, nu vede ceea ce vezi TU si ii vrea musai la masa PUTERII ???
  IO cred ca ACUM ungurii sunt cheia formarii oricarei aliante care sa reprezente jumatate plus unul dintre alesii din Parlament !
  Orice TROC politic presupune atragerea partidului ungurilor din RO, la masa PUTERII, fie ca va place fie ca nu va place !!!
  Cum nu va consider PROSTII, cred ca doar faceti pe patriotii si corectzii !!!