UDMR nu face aliante la alegerile electorale

Duminica, 04 Martie 2012, ora 17:55
1585 citiri
UDMR nu face aliante la alegerile electorale

Deputatul european Iuliu Winkler a castigat, sambata, in cadrul Conferintei Judetene de Alegeri care s-a desfasurat la Deva, un nou mandat de doi ani in functia de presedinte al Organizatiei Judetene Hunedoara a UDMR.

La conferinta de alegeri au fost prezenti 98 de delegati dintre care 94 si-au exprimat votul. Iuliu Winkler a obtinut pentru functia de presedinte al Organizatiei Judetene Hunedoara a UDMR 89 de voturi, alte trei voturi au fost impotriva si doua nule.

Cu acest prilej, Iuliu Winkler a anuntat ca organizatia judeteana va merge singura in alegerile locale.

Presedintele UDMR Hunedoara a anuntat cu aceasta ocazie ca va avea liste proprii la alegerile pentru consiliile locale in toate localitatile in care UDMR are filiale, precum si lista proprie pentru Consiliul Judetean.

"Nu vom incheia aliante electorale cu nici un partid politic, vom avea liste proprii. Vom acorda sprijinul nostru acelor candidati uninominali in alegerile locale unde UDMR nu va avea candidat propriu. Pentru ca apele politicii din judetul Hunedoara sunt foarte tulburi, noi nu ne vom grabi cu nominalizari si nu vom decide prea repede ce candidat vom sustine", a declarat liderul judetean al UDMR Hunedoara.

Conferinta de alegeri a UDMR Hunedoara a fost deschisa de secretarul general al UDMR, Kovacs Peter. In discursul sau, el a vorbit despre evolutiile politice din sanul comunitatii maghiare din Romania si despre importanta apropiatelor alegeri locale. Kovacs Peter a aratat ca pastrarea dialogului sincer cu electoratul este esentiala, cu atat mai mult cu cat UDMR va avea de infruntat de aceasta data nu doar unul, ci doua partide care doresc sa obtina votul maghiarilor din Romania.

"Cei care traiesc din critica UMDR desconsidera pana si realizari importante cum a fost recenta acreditare a universitatii particulare Sapientia de catre Parlament, desi ei ar trebui sa stie ca aceasta institutie de invatamant superior n-ar mai exista fara sprijinul UDMR", a precizat secretarul general al Uniunii.

Iuliu Winkler a afirmat ca importanta UDMR in judetul Hunedoara depaseste cu mult cota demografica a comunitatii.

"Suntem prezenti in institutii importante, dar trebuie sa comunicam mai bine si sa aratam realizarile noastre. (...) In acelasi timp, multiculturalismul si spiritul transilvan sunt parte a realitatilor noastre de zi cu zi. Atunci cand un act de restitutie culturala si istorica, cum a fost amplasarea monumentului principelui transilvan Acatiu Barcsay Akos a fost atacata de unii politicieni maghiari, dar si de unii romani, asta inseamna ca noi, majoritatea initiatorilor romani si maghiari, am facut o fapta buna", a subliniat liderul judetean al UDMR.

Deputatul european a trecut in revista o parte din realizarile mandatului sau precedent, amintind de succesul de care se bucura programul comun cu judetele Covasna si Harghita, model preluat si implementat deja si in alte judete din Transilvania.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Winkler UDMR , #stiri UDMR