UDMR nu e de acord cu asumarea raspunderii pe buget: Ar fi un derapaj serios

Joi, 12 Decembrie 2019, ora 10:522811 citiri
UDMR nu e de acord cu asumarea raspunderii pe buget: Ar fi un derapaj serios
Foto: Arhiva Facebook/ Cseke Attila

Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, spune ca eventuala asumare a raspunderii pe Legea bugetului ar reprezenta "un derapaj destul de serios".

Declaratia vine in conditiile in care premierul Ludovic Orban a anuntat miercuri ca nu exclude aceasta posibilitate.

"Legea bugetului contine anumite prioritizari, anumite prioritati ale unui Guvern, dar legea bugetului este bugetul de stat, nu este a unui Guvern sau a altui Guvern, nu este a unei majoritati sau unei Opozitii, ci pana la urma, legea bugetului de stat este a tuturor si trebuie sa asigure niste finantari pe domeniile cele mai importante intr-o tara.

Deci nu credem ca e bine sa se creeze acest precedent, pentru ca pana acum acest precedent nu a existat. Daca s-ar crea acest precedent, in mod evident si altii peste un an, doi, cinci, zece vor veni si vor spune ca acest precedent s-a creat in 2019 si de ce sa nu-l folosim si noi (...). Aici credem ca ar fi un derapaj destul de serios de la acest echilibru si aceasta cultura politica la care tindem, in ceea ce priveste asumarea raspunderii pe legea bugetului de stat", a declarat Cseke Attila pentru RFI Romania.

Amintim ca premierul Ludovic Orban a anuntat miercuri ca Guvernul si-ar putea asuma raspunderea si pe Legea Bugetului, in cazul in care actul normativ nu va fi adoptat in Parlament pana la sfarsitul anului.

Citeste mai multe despre Cseke Attila: O asumare a raspunderii pe buget ar fi un derapaj serios pe site-ul RFI Romania.

Vezi si Orban isi asuma raspunderea si pe buget? Iohannis: E o metoda de legiferare care poate sa functioneze