UDMR nu e de acord cu asumarea raspunderii pe buget: Ar fi un derapaj serios

Joi, 12 Decembrie 2019, ora 10:52
UDMR nu e de acord cu asumarea raspunderii pe buget: Ar fi un derapaj serios
Foto: Arhiva Facebook/ Cseke Attila

Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, spune ca eventuala asumare a raspunderii pe Legea bugetului ar reprezenta "un derapaj destul de serios".

Declaratia vine in conditiile in care premierul Ludovic Orban a anuntat miercuri ca nu exclude aceasta posibilitate.

"Legea bugetului contine anumite prioritizari, anumite prioritati ale unui Guvern, dar legea bugetului este bugetul de stat, nu este a unui Guvern sau a altui Guvern, nu este a unei majoritati sau unei Opozitii, ci pana la urma, legea bugetului de stat este a tuturor si trebuie sa asigure niste finantari pe domeniile cele mai importante intr-o tara.

Deci nu credem ca e bine sa se creeze acest precedent, pentru ca pana acum acest precedent nu a existat. Daca s-ar crea acest precedent, in mod evident si altii peste un an, doi, cinci, zece vor veni si vor spune ca acest precedent s-a creat in 2019 si de ce sa nu-l folosim si noi (...). Aici credem ca ar fi un derapaj destul de serios de la acest echilibru si aceasta cultura politica la care tindem, in ceea ce priveste asumarea raspunderii pe legea bugetului de stat", a declarat Cseke Attila pentru RFI Romania.

Amintim ca premierul Ludovic Orban a anuntat miercuri ca Guvernul si-ar putea asuma raspunderea si pe Legea Bugetului, in cazul in care actul normativ nu va fi adoptat in Parlament pana la sfarsitul anului.

Citeste mai multe despre Cseke Attila: O asumare a raspunderii pe buget ar fi un derapaj serios pe site-ul RFI Romania.

Vezi si Orban isi asuma raspunderea si pe buget? Iohannis: E o metoda de legiferare care poate sa functioneze

 Articol citit de 2811 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  CosmaRacoare
  12.12.2019, 12:37
  Ptiu',sa nu-i deochi....
  Doamne,pina acum,cind era psd la putere si faceau toate nelegiurile din lume,inclusiv un buget pe genunchi,kkanarii de la udmr,ai ***,nu ziceau nici pas!Ce sa vezi,s-au trezit!Bai sogorilor,puteti sa dormiti mai departe ca si asa nu va baga nimeni in seama,nici macar ai de la budapesta!
  becher
  12.12.2019, 17:01
  ...
  zmiorcaie si ei putin,dar le trece repede.Sunt indurerati de lipsa colegului,Huorlando.
  z123456
  12.12.2019, 11:50
  Nu am observat
  la bugetul trecut, pe 2019, ca UDMR-ul sa protesteze impotriva intrazierii nepermise la care s-a finalizat si aprobat bugetul (de catre orlando-chiparosu' abia in martie) si nici lipsa de asumare a acestuia sau trecerea prin parlament pe repede inainte fara a da posibilitatea opozitiei sa aduca amendamente.
  Este clar ca UDMR este duplicitar si meschin.
  Nasty
  12.12.2019, 11:04
  Mai Attila, derapajele Ciumei Rosii din ultimii ani nu le-ai vazut?
  Ati votat cu voiosie alaturi de PSD si ALDE toate ticalosiile in domeniul justitiei, dar si in economie!
  medgidnicolai
  12.12.2019, 13:15
  de data asta
  au dreptate maghiari. asumarea raspunderii pe legea plafoanelor este numai preambulul ca sica mandolina cu habarnistul lui catu, sa faca ceva cu bugetul nostru national. asa cum incearca si cu legile justitiei, vigilenta psd-istilor si ald-istlor este deja la pamant. iar alegerile bat la usa.
  Rank1
  13.12.2019, 00:30
  ce-i cu tine pe aici?
  Te-ai ratacit?
  12.12.2019, 11:42
  Bozgorii sint de acord
  doar cu furaciunile lor si ale pesedistilor,amputarea legilor justitiei,sa fie ei grofi si restul negri,inlusiv bozgorimea care-i voteaza ca prstii,deoarece au creierii spalati.
  Sokratis
  12.12.2019, 10:46
  Nu cred ca ii mai intreaba nimeni
  daca se asuma raspunderea guvernului e clar ca nu mai pot negocia in avantajul lor cum au facut tot timpul, iar daca cumva bugetul cade la vot in parlament nu e decit un pas inainte spre anticipate cind fara contributia oltenilor de origine maghiara si a altor gaselnite sprijinite de PSD mai mult ca sigur ca nu vor atinge pragul electoral.