UDMR nu crede ca Guvernul trebuie demis si nu vrea la guvernare

Luni, 04 Mai 2020, ora 15:08
UDMR nu crede ca Guvernul trebuie demis si nu vrea la guvernare
Foto: Facebook/Cseke Attila

Uniunea Democrata Maghiara din Romania nu crede ca Guvernul Orban trebuie demis si nici nu este interesata de o formula de guvernare posibila in acest moment, a declarat, luni, liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila.

"UDMR nu crede ca Guvernul Orban trebuie demis si nici nu suntem interesati de o formula posibila in acest moment. Afirm categoric ca UDMR nu este implicat nici macar cu gandul in eventuala demitere a Guvernului. Noi credem ca acest guvern trebuie sa-si duca mandatul pana la capat, pana la desfasurarea alegerilor parlamentare, atunci cand ele vor avea loc", a afirmat Cseke Attila.

Potrivit acestuia, PNL a cunoscut, la preluarea mandatului, care sunt premisele guvernarii.

"PNL si-a dorit foarte mult sa guverneze, a cunoscut premisele guvernarii, conditiile in care mandatul Executivului se va desfasura - toate acestea erau cunoscute la formarea Guvernului. Eram in acel moment in stadiul evident premergator pandemiei de coronavirus. Se stia ce sustinere poate avea Guvernul de-a lungul mandatului sau in Parlament. Guvernul a fost votat si noi credem ca acest Guvern trebuie lasat sa guverneze si sa-si duca mandatul pana la capat, care inseamna desfasurarea alegerilor parlamentare, atunci cand vor avea loc - in toamna sau mai tarziu", a aratat liderul senatorilor UDMR.

 Articol citit de 3214 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  JeanB
  05.05.2020, 01:09
  UDMR si nu vrea la guvernare
  Bineinteles ca guvernul nu trebuie demis! Ce vreti sa ne puneti in circa sa conducem tara cind noi nu sintem in stare sa ne conducem pe noi insine?
  Noi sintem pentru mica cupeala, pt. mica prosteala, etc.
  Da vrem tinutul secuiesc, dar nu stim cum sa-l obtinem, nu stim cum sa-l mentinem altfel decit prin inselaciune si minciune.
  Da, noi UDMD avem ginduri mari, dar capul mic, iar portofeleul este cam strimtorat (si se va stringe si mai tare) gratie relatilor "bune" pe care le avem cu toata lumea. UE vrea sa dea Ungaria afara, slovacii, cehii, slovenii si croatii sint si ei impotriva noastra pentru ca noi vrem sa facem peste tot cite un "tinut" unguresc. Daca va uitati bine, dragostea europenilor pentru unguri este la fel de mare ca cea pentru rromi...
  MosGerila
  04.05.2020, 19:40
  "UDMR nu crede ca Guvernul trebuie demis si nu vrea la guvernare".
  Nu stiu pe cine mai intereseaza ce crede UDMR sau ce vrea.
  Poate doar pe ciolanu' & friends :)))
  misulica1
  04.05.2020, 16:05
  Smecheri astia,
  dau inapoi in speranta ca iar vor fi votati prin Teleorman,Tulcea si Olt.Iar daca vor obtine pe aici vreo 20% o sa le ceara autonomia...
  MugurDEfluier
  04.05.2020, 15:10
  Sa vedem cine vine cu un alt proiect de lege inprivinta partidelor
  ednic . Dar unul care si respecta legea cotitutionala :).
  Ori cum nu traspirati au sanse mari sa nu mai prinda loc in parlamentul urmator din cauza ca vor otine sub 5 % , daca nu se masluieste voturile lol