UDMR: Ne jucam de-a suspendarea - PSD acopera scandalul Geoana

Vineri, 18 Noiembrie 2011, ora 15:55
3059 citiri
UDMR: Ne jucam de-a suspendarea - PSD acopera scandalul Geoana
Foto: Arhiva

UDMR atribuie incercarea USL de a declansa procedura de suspendare a presedintelui Traian Basescu pe seama incercarii PSD de a acoperi scandalul debarcarii lui Mircea Geoana de la sefia Senatului.

In acelasi timp, reprezentantii Uniunii au declarat, pentru Ziare.com, ca nu au fost contactati de niciun reprezentant al Uniunii Social Liberale ca sa voteze pentru suspendarea sefului statului. In schimb, Marton Arpad spune ca asemenea contacte vor exista sau e posibil sa existe deja.

Liderul senatorilor UDMR, Fekete Szabo Andras, a declarat pentru Ziare.com ca nu a fost contactat de nimeni din Opozitie in legatura cu subiectul suspendarii.

"Cu mine nu a discutat nimeni, desi sunt liderul grupului senatorilor UDMR. Nu a discutat nimeni cu mine legat de acest aspect, nici formal, nici informal", a fost raspunsul senatorului cand a fost rugat sa comenteze declaratia lui Teodor Melescanu, pentru Ziare.com, potrivit careia USL negociaza cu parlamentarii Puterii.

Fekete Szabo a mai precizat ca propunerea USL de suspendare a lui Traian Basescu "nu este o chestiune fezabila deloc".

"Pai USL are o problema. Ma gandesc ca nu atat USL, cat PSD, dar PSD este un partid destul in mare in Uniune. PSD are o problema legat de gestionarea scandalului presedintiei Senatului, respectiv Mircea Geoana. Acum a venit cu aceasta propunere, care nu este o chestiune fezabila deloc, nici din punct de vedere juridic, dar nici din punct de vedere politic.

Acum pe agenda Romaniei, a oamenilor este altceva: ce fel de buget vom avea, cum vom iesi sau nu din criza, ce ne asteapta la anul, in afara de faptul ca oricum ne asteapta doua alegeri. Asta este agenda politica sau publica sau a cetateanului si nu cred ca e pe agenda cuiva, in mod serios, sa ne jucam de-a suspendarea", a completat liderul senatorilor UDMR.

Si deputatul UDMR Marton Arpad a declarat pentru Ziare.com ca nu a fost contactat de nimeni in legatura cu suspendarea sefului statului.

"E posibil sa aiba discutii. Se va incerca sau s-a incercat sa se ia legatura cu deputati, unul cate unul, senatori, unul cate unul, sau evident este metoda institutionala. Cea ce va pot spune eu e ca nici in calitatea mea de deputat nu am fost contactat de nimeni in legatura cu aceasta problema si nu stiu sa se fi contactat conducerea Uniunii. In mod evident nu fac parte din acea parte a conducerii care ar fi trebuit sa fie contactata", ne-a spus deputatul UDMR.

Marton Arpad sustine ca procedura suspendarii se poate demara doar in anumite situatii.

"O astfel de procedura conform Constitutiei se poate demara doar in anumite situatii. Si in mod evident cel care demareaza procedura trebuie sa motiveze sensul pentru care doreste. Deci acest lucru nu este ca o motiune de cenzura sau una simpla. Trebuie sa existe niste motivatii pe care sa le scrie si in mod evident atunci cand omul analizeaza o astfel de motivatie isi poate spune punctul de vedere", a mai explicat deputatul UDMR.

Melescanu: Sunt discutii cu parlamentarii Puterii despre suspendarea lui Basescu

Senatorul PNL Teodor Melescanu a declarat ca reprezentantii Opozitiei discuta cu parlamentarii Puterii pentru a vedea cine ar fi dispus sa voteze suspendarea din functie a lui Traian Basescu, dupa ce USL a anuntat ca ia in discutie o asemenea masura.

In schimb, senatorul PSD Miron Mitrea a spus ca nu stie nimic despre eventuale contacte dintre Opozitie si reprezentanti ai Puterii, pe aceasta tema.

"Stiu ca sunt niste discutii, niste consultari si in functie de ele se va sti mai clar care e situatia", a afirmat fostul ministru de Externe, pentru Ziare.com, intrebat daca se incearca alcatuirea unei majoritati pentru suspendarea presedintelui.

"In primul rand, trebuie vazut luni. Se va discuta la USL pe textele juridice, pe Constitutie, sa se elaboreze un punct de vedere. In afara de decizia politica, e si problema voturilor, a majoritatii. Ridica o problema daca nu vor vota decat deputatii si senatorii USL", a adaugat Melescanu.

Senatorul PSD Miron Mitrea a spus, intrebat de eventuale negocieri pe aceasta tema cu parlamentarii Puterii, "nu cunosc asa ceva" si a explicat ca inca nu e sigur ca se va continua cu procedura de suspendare.

"In primul rand nu s-a decis niciun fel de suspendare, se va discuta luni. Nu se refera la declaratia lui ca nu sunt bani, ci la declaratia lui Traian Basescu ca orice decide Curtea Constitutionala ei nu vor da bani, ceea ce este altceva. Ce se va intampla, ce se va decide ... hai sa mai asteptam doua zile si vedem", a afirmat Mitrea, pentru Ziare.com.

Liderii USL, Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin, anunta ca pregatesc o noua suspendare a presedintelui Traian Basescu, in urma declaratiilor acestuia privind neindexarea pensiilor.

Astfel, cei trei au cerut juristilor USL sa pregateasca pentru luni un raport care va evalua posibilitatea de a demara procedurile de suspendare a sefului statului.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#UDMR suspendare Traian Basescu, #Fekete Szabo Marton Arpad , #senatori