UDMR, despre situatia de la Valea Uzului: Autoritatile sa ii identifice pe cei care "s-au comportat intr-un mod barbar"

Joi, 06 Iunie 2019, ora 19:43
4507 citiri
UDMR, despre situatia de la Valea Uzului: Autoritatile sa ii identifice pe cei care "s-au comportat intr-un mod barbar"
Foto: Arhiva Facebook/ UDMR

UDMR face apel la autoritati sa ii identifice pe cei care "s-au comportat intr-un mod barbar" joi la cimitirul eroilor din Valea Uzului.

Peste 1000 de maghiari au format, joi, un lant uman in fata Cimitirului Eroilor din Valea Uzului pentru a nu permite accesul la manifestarile care sunt organizate de Ziua Eroilor de mai multe asociatii romanesti, pana la reglementarea situatiei create in jurul acestui cimitir.

Mai multi cetateni romani aflati in preajma cimitirului pentru a sarbatori Ziua Eroilor au rupt cordonul de jandarmi si au patruns in cimitir. La randul lor, maghiarii care au format un lant uman au inceput sa se retraga.

"Condamnam ferm orice act de violenta si facem apel autoritatilor sa-i identifice imediat si sa-i traga la raspundere pe cei care au recurs la agresiune fizica, s-au comportat intr-un mod barbar, au patruns cu forta in cimitirul eroilor din Valea Uzului, au distrus poarta de acces, au rupt crucile de pe morminte, generand, astfel, teama in randul membrilor comunitatii noastre", a transmis UDMR pe pagina de Facebook.

Formatiunea precizeaza ca maghiarii au protestat pasnic si nu au instigat la violenta.

"Maghiarii au protestat pasnic fata de ilegalitatile comise de primarul localitatii Darmanesti, fapte care, in ultimele zile, au fost confirmate si de autoritatile romanesti. Maghiarii care au format un lant uman in jurul cimitirului nu au instigat la violenta si nu au provocat tensiune, au protestat doar fata de denigrarea memoriei eroilor comunitatii lor. In acelasi timp, facem apel posturilor de televiziune TV sa puna capat dezinformarii, deoarece acestea contribuie doar la intensificarea conflictului", se mai arata in postare.

Vezi si Scandal la cimitirul din Valea Uzului: Maghiarii au format un lant uman, mai multi romani au rupt cordonul de jandarmi si au patruns inauntru

Cu toate acestea, Jandarmeria Romana a precizat ca nu au existat violente intre participanti si nici intre participant si fortele de ordine. In plus, nu au fost semnalate nici distrugeri pana acum.

"Pe timpul desfasurarii evenimentului nu au existat violente intre participanti sau intre participanti si fortele de ordine.

In legatura cu informatiile aparute in spatiul public privind distrugerea unor cruci, din primele constatari nu au fost observate astfel de elemente dar vor fi desfasurate activitati specifice de catre organele competente pentru cercetarea la fata locului a tuturor aspectelor.

Participantii la eveniment au inceput sa paraseasca zona iar fortele de ordine vor ramane in continuare acolo pana la finalizarea intregii activitati", a transmis Jandarmeria Romana joi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#UDMR scandal cimitir Valea Uzului , #stiri UDMR